,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (33)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Події 2011

27 грудня
Завершив рік віртуальний урок мистецтва «Королева світу», він нагадав і користувачам, і нам,співробітникам, про таку чудову акторку як Марлен Дітріх, на щастя в Мережі достатньо матеріалів щоб скласти уявлення про її творчість навіть тому, хто вперше почув це ім`я.

16 грудня
Продовжено цикл заходів до днів культури Грузії в Донецькій області оглядом сайтів "Країна біля Чорного моря”. Ми познайомили користувачів з туристичними сайтами Грузії.

7 грудня
До дня місцевого самоврядування в Україні наша бібліотека організувала День муніципальної інформації "Акценти державної політики щодо розвитку місцевого самоврядування”. В рамках Дня Інтернет-центр провів годину цікавих повідомлень «Імідж місцевого самоврядування створюється в будні» про позитивний досвід вітчизняних та зарубіжних органів самоврядування.

1 грудня
В рамках акції боротьби зі СНІДом "Врятуй Україну від СНІДу!” та до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в нашому Центрі проведено інформину «СНІД - містифікація світового масштабу?». Мета заходу — спонукати користувачів до логічного мислення та до розвитку цікавості в пошуках істини.

23 листопада
Відеоуроком "Грузія відзначає день святого Георгія - небесного покровителя країни” в Інтернет — центрі розпочато цикл заходів до днів культури Грузії в Донецькій області. Мета циклу привернути увагу користувачів до можливості віртуально долучитися до культурної спадщини грузинського народу.

16 листопада
За допомогою віртуального уроку толерантності „Толерантність врятує світ” (до Міжнародного дня терпимості) ми намагалися донести користувачам думку як важливо сьогодні бути терпимим до інших думок, поглядів, традицій. Та за допомогою Інтернету проілюстрували до чого призводить нетерпимість в окремих випадках.

9 листопада
До Дня української писемності та мови проведено інтернет - годину «Українська книга на полиці та в Інтернеті», ми познайомили користувачів з електронними бібліотеками української та світової літератури та з інтернет — крамницями, де можна придбати нові книги сучасних письменників і класику.

4 листопада
Мета мистецької години «Програма ЮНЕСКО «Пам'ять світу» до 65 річчя від дня створення ЮНЕСКО нагадати користувачам про те, що ця організація була створена в рік закінчення другої світової війни і покликана встановити справжню культуру світу.

27 жовтня
Традиційно в дні осінніх канікул одне із своїх занять юнкори ЦДЮТ на чолі зі своїм керівником Сергєєвою М. П. провели в нашому Інтернет – центрі. Його тема «Співпраця юнкорів з періодичними виданнями онлайн». Діти познайомилися з такими електронними виданнями як газети «Юний журналіст» і «СТОП», журналом «Стіна» та іншими, відвідали сторінку дитячих та молодіжних ЗМІ сайту Донецького обласного дитячо-молодіжного центру при обласній раді. Практичною частиною заняття стала реєстрація юнкорів на інформаційному порталі міста (//infotop.com.ua) під керівництвом автора ресурсу Поплавського В. І.

14 жовтня
В день свята Покрови Пречистої Богородиці, покровительки козацтва співробітники Центру для постійних користувачів провели віртуальний урок історії «Вільне козацтво». Вільне козацтво — добровільна військова організація українського селянства часів національно-визвольних змагань 1917 — 1921 років. Виникло у процесі розвалу царської армії навесні 1917 року з метою захисту сіл, а згодом і Української держави, в умовах зростання громадського безладу й бандитизму.

13 жовтня
Святкування Дня українського козацтва розпочалося екскурсією для учнів 8-б та 9 класів ЗОШ №3 з оглядом сайтів про історію виникнення та сьогодення козацтва.

1 жовтня
Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН, а в Україні також і День ветерана. Інформину «Похилий вік – поняття відносне» було присвячено особистісному самовизначенню людини в похилому віці. Почуття «непотрібності» або протилежне почуття - «потрібності» висвічують інше важливе поняття - почуття власної гідності. Саме в старечому віці людську гідність проходить свою головну перевірку, адже в цьому віці перевіряється не просто поведінка людини в якійсь конкретній ситуації, а перевіряється вся життя, наскільки вона була вдалою або невдалою, тобто наскільки вона була достойною або негідною. І взагалі чи вдалося людині реалізувати свій шанс залишити після себе хоч щось суттєве на цьому світі. Саме почуття власної гідності є стрижнем особистості. Тому сенс самовизначення в літньому і старечому віці - це перш за все пошук можливості затвердити себе в якості цінного члена даного суспільства, а також конкретної соціальної групи і сім'ї.

29 вересня
Інформина «Славна перемога польсько-литовсько-українського війська у Хотині» до 390 - річчя перемоги союзного українсько-польського війська у Хотинській битві. Користувачі дізналися про сайти, де є інформація про саму битву та ті, які розкажуть про Хотин сьогоднішній як історичне місце. Що сьогодні турист може побачити в Хотині.

29 вересня
Інформина «Славна перемога польсько-литовсько-українського війська у Хотині» до 390 - річчя перемоги союзного українсько-польського війська у Хотинській битві. Користувачі дізналися про сайти, де є інформація про саму битву та ті, які розкажуть про Хотин сьогоднішній як історичне місце. Що сьогодні турист може побачити в Хотині.

10 вересня
До Дня фізкультури і спорту ми запропонували користувачам перегляд сайтів «Спорт та фітнес». Тема здорового способу життя сьогодні є провідною для нашої бібліотеки. Бібліотека реалізує проект створення інформаційно-профілактичного центру підтримки здорового способу життя "Ти - не один. Ми - разом". Бібліотека популяризує здоровий спосіб життя серед громади міста.

6 вересня
Краєзнавчу годину «Квітни мій краю, Донецька земля» присвячено дню визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників та до дня міста. Ми познайомили користувачів із змістовними та корисними сайтами Донецька і області, з сайтами бібліотек, театрів, музеїв, навчили як за допомогою Мережі можна спланувати та провести цікаві вихідні.


27 серпня
Великому Каменяру випонилося б 155 років з дня народження, тому літературну годину «Співець боротьби і контрастів» присвячено йому, великому українському письменнику Івану Франку. Особливу увагу користувачів звернули на зміст сайту Львівського державного університету імені І. Я. Франка.

23 серпня
День Незалежності України - друге офіційне свято серпня, йому Інтернет-центр присвятив подорож сайтами «Завжди будь вільна, Україно. На всі віки, на всі часи». За останні роки з`явилося багато нових інтернет-ресурсів українською мовою і про Україну,тому наш обов`язок знайомити наших відвідувачів з кращими з них, а таке свято - добра нагода це зробити.

20 серпня
Віртуальний екскурс «Кольори прапора та свобода єднають українцiв». Цей захід присвячено Дню Державного прапора України, він про історію прапора та історію нашої землі.

13 серпня
Віртуальне знайомство «Знайомтесь - Сер Вальтер Скотт». Знайомство умовне, наші користувачі знають творчість англійського класика, а ми познайомили їх з сайтами та критичними статтями про життя та творчість В. Скотта.

26 липня
Огляд сайтів «У всякого своя доля». 80 р в д н Івана Дзюби, українського літературознавця, критика

17 липня
До нашого центру завітали діти з шкільного літнього табору «Промінець», темою відвідування бібліотеки були квіти, тому ми запропонувати розважальний огляд сайтів про історію та цьогорічну 88-му королівську виставку квітів «Челсі-2011».

8 липня (фото)
Літо- пора не тільки відпочинку, а де-кому-продовження навчання: вступні творчі конкурси до ВНЗ для вчорашніх випускників чи як для юнкорів з ЦДЮТ — дистанційне навчання у своїх більш досвічених «колег» через портал «Юнпрес». Юнкори завітали до нас на чолі зі своєю наставницею-керівником гуртка Серьогіною М. П.

7 липня
Інформина «Співець шахтарського краю». Мета заходу-нагадати користувачам про творчість відомого письменника-земляка Л .М. Жарикова, а де-кому відкрити для себе це імя.

26 червня
До головного свята червня - Дня Конституції України — урок державності «Конституційні закони України». Кожний користувач Інтернет-центру знає, що вся законодавча база України в онлайні доступна йому сьогодні і зараз.

25 червня
Інформина «Міжнародний рік молоді: діалог і взаєморозуміння». Ми нагадали молодій аудиторії про те, що минулого року 12 серпня в Міжнародний день молоді ООН оголосила Міжнародний рік молоді. Його мета привернути увагу міжнародної спілноти до становища молоді у світі і в першу чергу про вплив світової кризи на економічне становище молодих працездатних людей. В Інтернеті ця тема активно висвітлюється, а будь-хто з молодих людей може розповісти про свої чи чужі проблеми в Мережі чи обговорити цю тему в блогах чи на форумах.

22 червня
Годину памяті «Подвигу народу жити у віках» традиційно присвячено даті початку Великої вітчизняної війни. Цього року їй передувала хвилина мовчання на теренах всієї України. Ця трагічна дата всім нагадує про тих,хто пережив ті страшні події та тих, хто не вижив у тих умовах.

17 червня
Всі бажючі змогли стати учасниками веб-конференції «Роль організованого волонтерства в розвитку спроможності громад» з Маратом Кюрчевським, директором Проекту розвитку громад та Емілі Уотсон, волонтеркою Корпусу Миру на порталі ГУРТ. Інформацію про запланований захід було заздалегідь надано користувачам в Інтернет-центрі та на сайті бібліотеки.

8 червня
Ми продовжуємо інформувати відвідувачів Центру про хід справ з підготовки футбольного чемпіонату-2012, цього разу тему висвітлено в інформині «Євро 2012 - історичний момент для України».

24 травня
В нашому Інтернет-центрі відразу два заходи: Інформина «Родоначальник чернецтва на українській землі» (975 р в д н Феодосія Печерського давньоруського письменника-полеміста та до Дня слов’янської писемності і культури) та огляд сайтів "Захист прав дітей” (до Міжнародного дня захисту дітей).

17 травня
Продовжено плідну співпрацю з НВК, вдруге ми провели для учнів навчально-виробничого комплексу семінар-практикум з пошуку інформації в мережі Інтернет. Цього разу до нас завітала група, в якій вчаться майбутні продавці, тому тема була такою: „Пошук інформації з питань захисту прав споживачів в мережі Інтернет”. Учні познайомилися з законодавчими актами про захист прав користувачів, з сайтами об`єднань споживачів, сайтами про порушення прав споживачів, рекомендаціями та памяткою споживачеві, на завершення заняття учні за допомогою форумів та інтернет-крамниць мали "придбати” якісний товар.

11 травня
Віртуальна екскурсія країнами Європи (до свята Європейського Союзу). Щоб подорожувати сьогодні достатньо мати доступ до Інтернету, цим і скористалися наші користувачі, а ще нашими рекомендаціями про цікаві туристичні ресурси.

4 травня
Віртуальний урок історії «Роки війни - століття пам'яті» - це ще одна можливість нагадати нам про них, хто зберіг нам життя і свободу. Особливу увагу користувачів ми звернули на краєзнавчі матеріали, а саме: матеріали з сайту місцевої газети "Провінція” в рубриці "Наша історія”, де вже зібрано 320 статей про наших земляків.

22 квітня
Представника нашого центру запрошено на міський ярмарок професій, свято відбулося в міському палаці культури, навчальні заклади міста та області презентували свої можливості. А ми запропонували випускникам та гостям ярмарку відвідувати наш Інтернет-центр та завдяки безкоштовному доступу до Мережі знаходити потрібну інформацію на сайтах навчальних закладів всієї України та всього світу.

20 квітня
Цей день було присвячено 25 роковинам Чорнобильської трагедії. Для користувачів центру проведено віртуальний урок екології «Одне з найбільш забруднених місць на планеті», а для 8-ми класників СЗОШ №13 - огляд сайтів "Відлуння Чорнобилю”.

19 квітня
Адміністрація Костянтинівського навчально-виробничого комплексу запропонувала співробітництво нашій бібліотеці і розпочалося воно в Інтернет-центрі з семінару-практикуму „Пошук інформації з економіки в мережі Інтернет” для групи майбутніх економістів. Теми для самостійного пошуку інформації були вибрані сучасні та актуальні: світова криза, зайнятість населення, безробіття, бізнес- ідеї для малого бізнесу.

14 квітня
Інтернет-центр став співучасником усного журналу "Зіркова мить”, присвяченого дню космонавтики та 90-річчю від дня народження Г. Берегового. На розсуд старшокласників СЗОШ №13 наш відділ представив мультимедійну презентацію сайтів "Інтернет про космос та космонавтів”.

8 квітня
Віртуальний урок мистецтва «Найбільший композитор XX століття із Бахмутського повіту» (до 120- річчя від дня народження С. С. Прокоф`єва). Інтернет-центр у всіх своїх заходах прагне висвітлювати краєзнавчі матеріали, які можна знайти у Мережі.Тому таку дату не можливо пропустити, не нагадати дорослим і не розповісти дітям про знаменитого композитора, який народився майже поряд з нашим містом, і виявився таким здібним та талановитим.

29 березня
Екскурсію з оглядом сайтів на тему "Природа та екологія Донбасу” було проведено для учнів 8 класу міської гімназії. Діти познайомилися з регіональними екологічними інформаційними ресурсами онлайн.

25 березня
Десятикласники СЗОШ № 6 майже всі полюбляють у вільний час читати, тому прийшли на зустріч з книгою до бібліотеки, тут їх чекало багато цікавого та корисного. Інтернет - центр, звичайно ж, підготував огляд сайтів з історії книги. Але найбільшу цікавість викликали у старшокласників різні рейтинги світової літератури (сучасної та класики) та книжкові премії (Української служби Бі-Бі-Сі "Книга року", 100 найкращих романів, виданих з 1923 року за версією журналу "Тайм”, 200 найкращих книг за версією BBC, 100 найкращих книг за версією газети Guardian та ін.)

23 березня
"Доброта врятує світ” - так називалася онлайн подорож для пятикласників СЗОШ №6, діти читали цікаві короткі оповідки про добрі справи різних людей, дізналися про незвичну нагороду - орден посмішки, яким було нагороджено матір Терезу, яку потім церква визнала святою.

15 березня
Учасницею вебчату на тему Літньої програми студентського обміну (Summer Work and Travel (SWT) Program) з 16. 00 до 17. 00 стала студентка ДонНУ Апанасова Аліна.

11 березня
Віртуальна година поезії «Повернені імена української поезії. Емма Андієвська» 80 років від дня народження та до Всесвітнього дня поезії. Коротке знайомство з життям та творчістю авторки, а далі світ поезії, особливості читання поезії авторки і аудіозаписи віршів Емми Андієвської, прочитані самою авторкою.

4 - 13 березня
Декада української літератури "Вічний, як правда” (до 197-ої річниці від дня народження Т. Г. Шевченка) розпочалася 4 і тривала до 13 березня Інтернет - центр презентував своїм користувачам найкращі веб-сайти за творчістю Т. Шевченка "Народні легенди про Великого Кобзаря” та онлайн галерею портретів роботи Тараса Григоровича.

24 лютого

Дві літературні дати отримали своє відображення в один день. До 140 річчя від дня народження видатної української письменниці Лесі Українки підготовлено та проведено літературну годину «Поетеса зламу тисячоліть». Сьогодні світова Мережа досить повно відображує життєвий та творчий шлях авторки, а до свята з`явилось багато статтів та інших матеріалів, які варті уваги читачів. А віртуальним уроком мистецтва «Шевченко – художник. Автопортрети Кобзаря» наш Центр підтримав єдиний міський інформаційний день «Виховне значення творчої спадщини Т. Шевченка».

23 лютого

Патріотичний урок «Обов`язок захищати Вітчизну» доповнив наші поздоровлення чоловікам – колегам та –користувачам. Ми нагадали відвідувачам про історію створення армій та про сучасний стан української армії.

22 лютого
Майже випускники (11 клас) ЗОШ №13 під час екскурсії до ІЦ ознайомилися з сайтами, які будуть корисними для майбутнього захисника Вітчизи: законодавство про армію, перспективи створення контрактної армії, альтернативна служба.

18 лютого
Перегляд сайтів «Таємна мить і пам’яті, і слова» до Міжнародного дня рідної мови, особливу увагу користувачів звернули на власний сайт, на творчий доробок міського літературного об`єднання, яке багато років збирається в стінах бібліотеки.


Обсудить на форуме