,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Вони представляють українську літературу

Як гул століть, як шум віків,
Як бурі подих – рідна мова…
О, як це сильно і вірно сказано! Звичайно ж, правий був Максим Рильський: кожна мова, як губка, вбирає в себе історію народу, який на ній говорить. У ній відбивається все: «Сурма походу світанкова, Неволі стогін, волі спів». І коли з лиця землі зникає та чи інша мова, - весь світ стає біднішим.
Щоб привернути увагу до існуючих мовних проблем, захистити мовне і культурне різноманіття, і був започаткований  Міжнародний день рідної мови. Його відзначають 21 лютого.
До цього свята працівники читального залу і пункту вільного доступу до мережі Інтернет ретельно підготувалися. На компютерах встановили святкові заставки,  на кожному столі  розмістили книги сучасних українських авторів. Центральне місце зайняв великий екран, щоб кожен учасник  заходу міг не тільки самостійно працювати за своїм комп'ютером, але і дублювати дії, зображені на екрані.
Мова, література - поняття близькі, взаємопроникні. Тому від розмов про рідну мову, яку, всі погодилися, треба берегти і розвивати, перейшли до теми «Сучасна українська література». На порядку денному значилося перегляд сайтів і блогів відомих письменників і показ електронної презентації «Нові часи нового прагнуть слова» про зустрічі з письменниками.
Загальновідомо, що письменники і поети висловлюють  думи і сподівання народу, їх ще називають нервом епохи. Сайтів, присвячених сучасним українським письменникам в Інтернеті досить багато. Учасники заходу, слідуючи за бібліотекарем, відвідали ті з них, які дозволяють сформувати максимальне уявлення про того чи іншого автора. Ось сайт про сучасне українське літературне поле, який так і називається «24 українських письменника, яких варто прочитати». Це офіційний сайт Оксани Забужко; неофіційний, але дуже добротний сайт, присвячений Ліні Костенко. Наші віртуальні мандрівники за допомогою різних інтернет-сервісів  в досить повному обсязі познайомилися з Сергієм Жаданом, Ірен Роздобудько, Любко Дерешем.
Якщо перша частина заходу носила активний характер: його учасники відкривали сайти, переходили по лінках, то далі вони перетворилися в просто слухачів і глядачів. Їхній увазі була представлена презентація з унікальною інформацією. Йдеться про численні зустрічі з літераторами (відомими і не дуже), які відбулися в стінах нашої бібліотеки. Для когось почуте і побачене стало справжнім одкровенням. Виявилося, письменники і поети - це не якісь небожителі, що існують у недосяжному Олімпі, а звичайні земні люди, до яких можна доторкнутися рукою, подивитися в очі, задати питання. Для цього достатньо прийти в бібліотеку.
Захід завершився оглядом книг сучасних українських авторів, які є в читальному залі. 
Читайте українське! Любіть рідне!

Вони представляють українську літературу

 

Вони представляють українську літературу

 

Вони представляють українську літературу

 

Вони представляють українську літературу

 

Вони представляють українську літературу

 

Вони представляють українську літературу

 




Обсудить на форуме