,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Драма з японським колоритом

   Кінець березня - пора цвітіння сакури. Нестримно захотілося в Японію. Для членів клубу «Відмінне кіно», як виявилося, цілком здійсненна мрія. Раз, два, три - і на екрані дивовижна, незбагненна і скажено приваблива Японія. Її називають окремою планетою, а її жителів інопланетянами за разючі відмінності від усіх інших мешканців землі. Про цікаві факти, пов'язані з Японією і японцями, було розказано в презентації, підготовленої і представленої  ведучою кіноклубу. Наприклад, в Японії немає звалищ, так як все сміття переробляється. У японському метро і поїздах є вагони тільки для жінок. Порнографія продається на кожному кроці, при цьому в Японії один з найнижчих відсотків згвалтувань в світі. Японія - єдина в світі країна, де критерієм запізнення поїзда вважається хвилинний кордон. У північних містах Японії всі тротуари з підігрівом, тому тут ніколи не буває ожеледиці. Сніговиків прийнято ліпити строго з двох куль, а не трьох, як в іншому світі. Японці - божевільні трудоголіки. Можуть запросто працювати 15-18 годин на добу без перерви на обід. Ніколи не йдуть з роботи вчасно: чекають, поки начальник їх відпустить, або сам піде додому. Останній факт є яскравим підтвердженням того, що всі успіхи і досягнення японців не виникли на порожньому місці, а є результатом їх наполегливої праці і старанності.

Напевно, було б неприпустимим, розповідаючи про Японію, не згадати про самураїв - легендарних і безстрашних воїнів. Тому для демонстрації ми вибрали саме «самурайський» фільм. Дивилися «Похмурого самурая» режисера Едзі Ямада. 

Головний герой фільму - самурай Сейбей Ігуті. Товариші по службі називали його "похмурим самураєм" і ставилися глузливо (стримано і ввічливо глузливо - це ж японці). Коли виникає слух, що ІгутІ бився на дуелі, самураї вражені: він вміє поводитися з мечем. Ось такі самураї: у кожного на поясі меч, але користуватися ним вони не вміють.

Для глядача теж можуть бути несподіваними бойові навички головного героя. Ця  неохайна сумна людина непогано орудує сапкою, і дрова рубати вміє. Він майже жебрак, який же він самурай? Ну хіба що його незворушність, смиренність і розум видають людину, яка вчилася не тільки тріску на складі зважати. Життя у Ігуті нелегке. Його стара мати слабка розумом: не впізнає власного сина. Дружина померла після тривалої важкої хвороби. Дві дочки ще малі, щоб стати повноцінними помічницями. У нього багато боргів і дуже маленький дохід. Звичайно ж, селяни живуть гірше, ніж Ігуті, але йому від цього не легше. Справжні самураї не повинні копати грядки, майструвати клітки для цвіркунів, заготовлювати дрова - ці справи не для благородного військового стану. Він же все це робить, розуміючи, як низько падає в очах інших самураїв. Тим часом Сейбей сміливий, розумний, шляхетний, добрий. Зазвичай він нижче трави, тихіше води, але коли треба захистити жінку, або допомогти другу, він тут як тут.

За жанром «Похмурий самурай» - драма, якщо точніше, побутова драма. У ній - доля віджилої свій час касти воїнів. Сонячно-сільські картинки. Історія кохання. И, головне, колорит -  людськи зрозумілий, без стилістичних надривів і вишукувань.

 Коротше, чистий дзен!when did bob marley die After a visit to a holistic physician in Germany, Bob Marley finally realized that his cancer was critical. Wishing to go home, Bob Marley bought a ticket to Jamaica. But Bob Marley’s deteriorating health prevented him from getting home. The plane had to land in Miami since Marley was unable to continue the flight. Bob Marley died on May 11, 1981.




Обсудить на форуме