,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Разом з книгою подорожуємо світом

КЗК «ЦСПБ»
Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека
Інтернет–центр

Разом з книгою подорожуємо світом

 Разом з книгою подорожуємо світом

/Книги про подорожі/
до Всеукраїнського дня бібліотек та до Міжнародного року сталого туризму в інтересах розвитку

  Книги про подорожі можуть не тільки зайняти дозвілля, але й розвіяти багато сумнівів і допоможуть набратися сміливості зробити перший крок. Це прекрасна можливість помандрувати чужими очима, не встаючи з дивана або шезлонга, або ж підготувати себе до чогось під час тривалого перельоту або поїздки.


 

 

 
  Афонькин С. Знакомьтесь: Африка [Електронный ресурс]  / С. Афонькин// Узнай мир. Страны и континенты, 2009. – Режим доступу : https://paraknig.com/view/357725. - Заголовок з екрану. 
 Дітей середнього і старшого шкільного віку автор запрошує в подорож по величезному жаркому континенту, що простягнув від пісків пустелі Сахара до багатої на алмази Південної Африки. Ми пройдемо по родючих землях найдавнішої цивілізації світу Єгипту, заглянемо в джунглі, мешканці яких тільки-но прощаються з кам'яним століттям, помилуємося на дивовижних звірів ...


 
 
Битти Эндрю Альпы. от Любляны до Лиона и от Мюнхена до Милана [Електронный ресурс] : Биографии великих стран /Эндрю Битти. – Санкт-Петербург: Мидгард, 2008. - Режим доступу :  http://avidreaders.ru/book/alpy-ot-lyublyany-do-liona-i.html. - Заголовок з екрану.   
 Для дивовижних пригод Альпи відкривають вражаючі перспективи, і ця книга має на меті допомогти мандрівникам, котрі збираються в гори, ким би вони не були: любителями піших прогулянок, гірськолижниками, альпіністами або просто виїхали на екскурсію городянами, - і дати їм уявлення про те, що вони побачать, в певному історичному та культурному контексті. У книзі зроблена спроба охопити географію, історію і культуру цього регіону і поглянути на нього очима геологів, ботаніків, поетів, прозаїків, композиторів, військових стратегів і тих, хто там живе.
 


  
 
Винничук Ю. Кнайпи Львова [Електронний ресурс] : Нариси  / Ю. Винничук. - 2005. – Режим доступу : http://chtyvo.org.ua/authors/Vynnychuk/Knaipy_Lvova_vyd_2005/. - Заголовок з екрану.
  Відкривши цю книгу, ви матимете змогу поводити козу по старих львівських кнайпах - каварнях, шинках, мордовнях, загуляти на бурхливих балях і бенкетах, засмакувати львівської цьмаґи, львівського бровару і послухати веселих штаєрків.  Але за великим рахунком вона може служити і прекрасним путівником по старому Львову, адже буквально з кожною кнайпою пов'язана своя історія і своя легенда. І всі ці історії розкривають неповторний, неймовірний, чарівний образ Львова.
 


  
Винничук Ю. Легенди Львова [Електронний ресурс] / Ю. Винничук. - Львів: СПОЛОМ, 1999. - Режим доступу : http://chtyvo.org.ua/authors/Vynnychuk/Lehendy_Lvova/. - Заголовок з екрану.
 Давній казковий Львів українців, поляків, євреїв, вірмен та інших народів постає перед нами, як унікальне явище світової культури, джерело багатющого міського фольклору та життєрадісного гумору.
 

 

 

 
Михайленко А. Відкриваю Канаду знову. Враження з трьох подорожей у Країну кленового листу [Електронний ресурс]  /А. Михайленко. - К.: Радянський письменник, 1991. - 132с. - Режим доступу : https://coollib.com/b/317614. - Заголовок з екрану.
  Чому один канадський фермер може прогодувати сто чоловік, а один працівник нашого агропрому — тільки одинадцять? Чому ми захоплюємось італійською піццою, привезеною з США, а українські вареники з легкої руки підприємливого фабриканта завоювали всю Канаду, підкоряють сусідні Сполучені Штати Америки і, може статись, повернуться до нас у заокеанській упаковці? Чому канадські багачі такі скупі до своїх дітей, а ми до своїх такі щедрі і до чого це призводить? Які черги не радують у нас і які — в Канаді? Чи легко живеться тим, хто відцурався батьківської землі?.. 
  На ці та інші непрості запитання письменник і журналіст Анатолій Михайленко з позиції правди і гласності відповідає у книжці про три подорожі до Країни кленового листу.

 

 

 
Михайленко А. За екватор, до українців [Електронний ресурс] : аудіокнига / А. Михайленко, озвучено: Надія Кашперовецька, 2010, озвучено з видання: Молодь, Київ, 1991. - Режим доступу : https://toloka.to/t84173. - Заголовок з екрану. 
  ".....А чому ж вони, наші земляки-українці, аж за екватором опинились? — спитає невтаємничений читач. — Чи мало для них Дніпра-Славутича, який із віків витікає і, напоївши народи, що справіку живуть на його берегах, плине у вічність? Мало їм масних і тугих чорноземів, із яких колись годувались хлібом і сусідні країни? Мало лісів карпатських, озер поліських та волинських? Полів полтавських і степів таврійських?.. 
Отак, перед черговою подорожжю до розкиданих по світу земляків-українців, думаю і я, дошукуючись причин, які вічно зганяли мій народ із берегів Дніпра і Дністра, з родючого чорнозему Полтавщини, з карпатських верховин і кидали як не в Приморський край, то в Канаду, Бразілію чи Австралію, ба навіть у чорну Африку. І чому ж воно так велося, що на рідних теренах жити нам було важче, ніж у чужім краю? Не на задвірках же цивілізації Україна посіялась і вродилась, а в самісінькому центрі Європи, а бач, — маємо яку долю....."

 

 

  
Мюллер К. Вкус листьев коки [Електронний ресурс] : Есть, молиться, любить / К. Мюллер. - Рипол Классик, 2010 . – Режим доступу : http://avidreaders.ru/book/vkus-listev-koki.html. - Заголовок з екрану.
  Колись давно Керін намалювала червоним фломастером лінію на карті Південної Америки. Це була дорога інків, що простяглась на тисячі кілометрів від Колумбії до Чилі. Книга про те, що мрії мають властивість здійснюватись, про великий народ, який жив колись, та про їх спадок, часом не завжди помітний, але все-таки збережений нащадками.
 Тут цю ж книгу можна послухати чи скачати в форматі mp3:
http://asbook.co/abooks/zarlit/2914-vkus-listev-koki-karin-myuller.html

 

 
  
Подорожі в Українські Карпати [Електронний ресурс] / Уклад. М. А. Вальо. - Львів: Каменяр, 1993. - 286 с. – Режим доступу:  https://toloka.to/t56924. - Заголовок з екрану.
  Запис вражень від подорожей — один з найдавніших літературно-наукових жанрів. Хоча перші описи України відомі з X—XI століть, Украінські Карпати залишалися землею незвіданою до кінця XVIII ст.— аж тоді вони стали об'єктом для описів, здійснених під час мандрівок рядом учених і письменників. У книзі зібрано маловідомі або призабуті твори Я. Головацького, І. Вагилевича, М. Устияновича, І. Франка, І. Нечуя-Левицького, К. Устияновича, Г. Цбіндена, в яких розкривається первісна краса природи Карпат у цікаві сторінки життя їх мешканців.
 


  
Тахир Шах Марокко.  Год в Касабланке [Електронний ресурс] / Шах Тахир. - 188 с. - 2009. - Режим доступу : http://book2.me/1092-marokko-god-v-kasablanke.html. - Заголовок з екрану.
  Надзвичайно цікаве занурення в культуру та звичаї Марокко від британського афганця, котрий в один момент стомився від ритму Лондона та вирішив перевезти свою сім’ю жити до Касабланки. Щоб стати "своїм” у цій мусульманській країні не достатньо досконало вивчити арабську. Треба вміти розмовляти з джинами…

 

   Грег Мортенсон, Дэвид Релин Три чашки чая [Електронний ресурс] / Мортенсон Грег. - 2011. - 355 с. - Режим доступу: http://flibusta.is/b/228805/. - Заголовок з екрану.
 Грег Мортенсон хотів здійснити сходження на одну з найнебезпечніших гір у світі К2 в пам’ять про свою сестру. Доля випадку, що не дозволила йому цього зробити, так само завела його до віддаленого поселення Корфе на півночі Пакистану. Так розпочалась історія звичайної людини, яка повна рішучості, змогла трохи змінити світ. Мортенсон був двічі номінований на Нобелівську премію миру в 2009 та 2010 роках.

 


   Джон Кракауэр В диких условиях [Електронний ресурс] / Кракауэр Джон. - Москва: Эксмо, 2014. - Режим доступу: http://flibusta.is/b/229216. - Заголовок з екрану.    
 Відомий американський автор описує життя Крістофера Меккендлесса, більше відомого всім під псевдо "Алекс Супербродяга”.  Неймовірна історія людини, яка віддала все, що мала, на благодійність, та відправилась в подорож Америкою, щоб врешті оселитись жити на Алясці в абсолютно диких умовах. За історією книги Шоном Пенном був знятий чудовий однойменний фільм.


   Джек Керуак  В дороге  (На дороге)  [Електронний ресурс]  / Керуак Джек. - С-П-б: Азбука-Аттикус, 2014.- 322 с.- Режим доступу: http://flibusta.is/b/443229. - Заголовок з екрану.    
 Настільна книга для покоління бітників надихає на подорожі і по цей час. Без перебільшення можна сказати, що автостоп став популярним у всьому світі в тому числі і завдяки книзі Керуака, де описані його подорожі разом з другом Нілом Кессіді просторами США.
 Розділ «Подорожі і географія» є в таких електронних бібліотеках:
http://flibusta.is/g/42 всі книги і публікації розділу «Подорожі та географія»

 Для тих, хто бажає сам знайти на просторах Інтернету книги про подорожі, можна зайти сюди:   
https://www.adme.ru/tvorchestvo-pisateli/20-knig-o-puteshestviyah-kotorye-zamenyat-lyuboj-putevoditel-1402015/ 20 книг про подорожі, які замінять будь-який путівник
 Кращий друг будь-якого мандрівника - це, як відомо, путівник. Але цей довідник з сухими фактами не занурить вас в місцеву атмосферу, не розкаже про інший менталітет, не повідає таємниць і особливостей іншомовної культури. За всім цим слід звернутися до художньої літератури.
 AdMe.ru підібрав для вас 20 книг, які як найкраще підготують вас до захоплюючого подорожі. Їх можна придбати чи погуглити безкоштовно.

  Щоб відправитися в подорож, не обов'язково виходити з кімнати. Досить відкрити гарну книгу. Причому кращими книгами про подорожі часто виявляються зовсім не книги про мандри як такі.
Література - то ж подорож. Як мінімум в іншої людини в іншому місці: Петербург Пушкіна, Петербург Достоєвського, Петербург Андрія Білого - три різних Петербурга. Лондон свій у Конан Дойля, Діккенса, Пітера Акройд або у одного з кращих сучасних детективних письменників Елізабет Джордж, яка створює свої вулично точні лондонські детективи, не виходячи з дому в Каліфорнії. Більш того, з книгою можна переміщатися не тільки в просторі - в часі теж. Читати про пригоди Тома Сойєра і Гекльберрі Фінна - все одно що спуститися вниз по Міссісіпі другої половини XIX століття. Потрапити в Іспанію рубежу XVI-XVII століть - це до Сервантеса, в салонний Париж belle époque - до Пруста М. зануритися в «Одіссею» - значить взагалі опинитися в часі міфологічному, за межами історії.

         Вебліографічний покажчик підготувала
       провідний бібліограф мережевих ресурсів Маяк Т.




Обсудить на форуме