,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Не забути ніколи Афганістану

  15  лютого  – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  29 річниця виведення військ з Афганістану.  Не залишилася осторонь цієї події і ЦМПБ. 
  7 лютого на абонементі для юнацтва було проведено літературну годину «Афганістан – пам’ять і вічний смуток», у якій прийняли участь учні 8-А та 8-Б класів СЗШ № 13 (вчителі Людмила Іванівна Тарасенко та Ксенія Олексіївна Мар’яненко). На бібліотечний захід також були запрошені соціальні партнери: Микола Іванович Кириленко (голова Костянтинівської організації суспільної спілки «Інтернаціоналіст»), Катерина Володимирівна Глєбова (старший інспектор Костянтинівського міськрайонного відділу з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції); Олена Олександрівна Зальвівська (фахівець з питань соц.роботи з суб’єктами пробації); місцеві поети, члени літературного об’єднання «Дзеркало»: Михайло Йосипович Милий,  Надія Львівна Штанько, Петро Олексійович Панасенко.
  Провідний бібліотекар абонементу для юнацтва Людмила Ганнич розпочала свій виступ словами звернення до юнаків «Що таке війна?». Відповіді були різні, але єдине, що прозвучало: війна – це біль, страждання, смерть… Бібліотекар також зупинилася на основних етапах Афганської війни. Розповідь про причини тієї війни, про труднощі військових дій у чужій країні, про тривогу та трагедію сімей воїнів доповнювали відеоматеріали: «Хронологія подій в Афганістані», «Чорний тюльпан» у виконанні О. Розембаума, «Виват» у виконанні М. Муромова.
  Голова Костянтинівської організації громадської спілки «Інтернаціоналіст» Микола Іванович Кириленко поділився зворушливими враженнями про воєнні події в Афганістані, розповів про бойових друзів. Учні зацікавлено слухали учасника тих подій та задавали чимало питань про причини виникнення війни, про нагороди Миколи Івановича тощо. Член літературного об'єднання «Дзеркало» Михайло Йосипович Милий подарував воїну-афганцю міжнародну колективну збірку віршів про Афганістан «І біль, який не пройде із роками». 
  Вірші про мужніх воїнів Афганістану продекламували учні 8-А класу Катерина Мушинська та Ганна Дудченко. Своїми враженнями про мужні подвиги воїнів - афганців поділився місцевий поет, член літературного об’єднання «Дзеркало» Петро Олексійович Панасенко. Місцеві поети читали власні вірші про Афганістан. Присутні вшанували пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав хвилиною мовчання із запаленими свічками. 
  Восьмикласники зробили висновок  що сьогодні важко судити щодо правомірності дій керівництва тодішнього СРСР і вводу радянських військ в Афганістан. Потрібно з розумінням відноситися до цього і не забувати, в які часи, і при яких обставинах воювали наші солдати та офіцери. Вони приймали присягу і виконували накази. Нехай неправильність рішень залишиться на совісті колишніх керівників держави, а ми назавжди повинні пам’ятати про великий подвиг воїнів-афганців.
  На абонементі для юнацтва з 08 по 20 лютого презентується виставка-портрет «Відлуння Афганського болю», матеріали якої розповідають про учасників бойових дій в Афганістані (1979-1989 рр.).

Не забути ніколи Афганістану

 Не забути ніколи Афганістану

Не забути ніколи Афганістану

 Не забути ніколи Афганістану

 Не забути ніколи Афганістану

Не забути ніколи Афганістану

 





Обсудить на форуме