,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

10 порад, як вивчити польську мову

 

10 порад, як вивчити польську мову

1. Виберіть час для занять на кожен день.
Так-так, на кожен.

Хочете вихідний?

Тоді організуйте його собі, але так, щоб знання все одно потрапляли до вашої голови. Подивіться фільм, послухайте музику, відвідайте екскурсію. Отримання знань обов’язково мусить бути систематичним. Визначайте обсяг для освоєння на початку кожного тижня, а наприкінці давайте собі звіт.

2. Читайте книги.
Польська мова, як відомо, близька до української, тож вже при першому знайомстві з нею, ви зможете розуміти частину інформації.

Що ж стосується книжок, то вони, на відміну від аудіо-матеріалів дають можливість перечитати речення кілька разів, звернутися до словника. Почніть з простого – дитячих оповідань, казок, віршів. Коли ви почнете розуміти більше, – прочитайте польською улюблену книгу, яку раніше читали рідною мовою.

3. Слухайте різноманітні аудіозаписи
Мова йде не лише про уроки та вправи! Послухайте улюблену пісню, спробуйте розібрати слова, знайдіть текст та прочитайте його. Знайшли? А тепер підспівуйте!

4. Дивіться фільми.
Перегляньте улюблений фільм польською мовою з субтитрами (на перших етапах – українськими, далі – також польськими). Якщо ви будете чути слово від носія мови і бачити як воно виглядає, ви значно пришвидшите процес запам’ятовування та розуміння.

5. Не забувайте про підручники.
Це справді невід’ємна частина навчального процесу, як би не хотілося це заперечувати.

Однак, це не привід засмучуватися, підручники бувають цікавими та справді пізнавальними, головне правильно підібрати. У сучасних підручниках для вивчення польської мови можна зустріти цікаві історії, яскраві фото, та справжні польські анекдоти, з їх витонченим та запальним гумором.

6. Зверніться до педагога.
Навіть якщо у вас є найкращі інформаційні засоби для вивчення мови, вам знадобиться наставник, – людина яка вже вивчила мову. Вчитель зможе допомогти виправити вимову, підказати програму і порядок вивчення, а ще до нього можна звернутися із запитанням, відповідь на яке не знатиме підручник, аудіозапис чи Інтернет

7. Відвідуйте групові заняття.
Тут ви зможете потренуватися в спілкуванні, обмінятися знаннями, визначити свій рівень на певному етапі. А ще групові заняття це чудовий стимул вчитися далі, щоб з кожним разом все більше вражати знаннями інших учасників групи.

8. Спілкуйтеся Он-лайн.
Заведіть друзів, що говорять польською, у мережі Інтернет (польська мова популярна і ви легко найдете співрозмовника). Так ви отримаєте неоціненний досвід живого спілкування справжньою, розмовною мовою. А ще дізнаєтеся дуже багато цікавого про сучасні традиції та звичаї, не ті, що описані в запилених книгах з бібліотеки, а тих, що діють саме зараз.

9. Пишіть.
Пишіть польською мовою. Будь-що: заведіть щоденник, Он-лайн блог, робіть записи польською зі свого аканта в соціальній мережі, переписуйте вправи, виписуйте цитати польською з улюбленої книги.

Польська мова це добре, але грамотне письмо – це так само важливо, як і вміння гарно говорити.

10. Не соромтеся словника.
Не соромтеся того, що ви не знаєте слово, чи просто його забули. Словник – вірний друг кожного мовознавця. Навіть уславлені лінгвісти користуються словниками. Як гадаєте, укладачі великих томів словників написали їх лише для інших? Ні, вони починали записувати значення слів, щоб самим їх не забути. Тож беріть з них приклад – виписуйте. Написане закарбується в пам’яті швидше, а польська мова стане легким завданням

Детальніше: https://www.facebook.com/osvitap/posts/2191866787550208?__tn__=K-R






Обсудить на форуме