,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Акція безпеки у бібліотеці

  • 25 листопада 2018 |
  • 11:11 |
  • irina |
  • Комментарии: 0
  • |
  • Просмотров: 1123
  • |
  23 листопада у ЦМПБ відбувся черговий бібліотечний захід в рамках реалізації проекту «Школа волонтерів «3Z.Знайди знання для захисту»». Захід проведений в рамках реалізації проекту «Молода енергія громад», що залучає підлітків та молодь до розвитку місцевих громад Донецької і Луганської областей. Проект реалізує громадська організація «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» за фінансової підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Європейського Союзу. Учні 10-а та 10-б класів СЗШ № 13 прийняли участь у акції «101, 102, 103. Абетка власної безпеки», до проведення якої долучилися фахівці відповідних служб.
   Службу «101» представили фахівці ДПРЗ-16 Головного управління ДСНС України у Донецькій області - інспектор відділення запобігання надзвичайним ситуаціям, лейтенант служби цивільного захисту Бондар О. Д. та лейтенант Костянтинівського РВ Антипенко К.О. Вони розповіли про вибухонебезпечні предмети, правила поведінки при виявленні підозрілих предметів. Також рятувальники ознайомили старшокласників з правилами поводження під час пожежі та способами захисту від надзвичайних ситуацій, пов’язаних з вогнем та закликали підлітків не легковажити власною безпекою.

Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

   Представники служби «102» вчили цінувати людське життя. Інспектор Костянтинівського відділення поліції головного управління національної поліції Донецької області Дужак О.В. ознайомила учасників акції з основними законодавчими документами стосовно відповідальності за збір, зберігання, поширення зброї. Вона прокоментувала статтю 263 УК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Учні на різних життєвих прикладах вчилися відповідальності за свої дії.

Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

   Про значення терміну "пробація", що з англійської означає "виправлення", розповіла фахівець Костянтинівського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області – старший інспектор Глєбова К.В. Вона підкреслила головне завдання у роботі відділу – змінити роботу з правопорушниками ще на етапі їх обвинувачення. Старшокласники були проінформовані стосовно правової допомоги, яку вони можуть отримати.

Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

   Служба «103» як завжди на варті безпеки здоров’я людини. Це підтвердила фахівець КУ ЦРЛ Жіноча консультація – лікар акушер–гінеколог, підлітковий гінеколог Соколова Л. Г. Вона наполягала на тому, що підлітки зобов’язані піклуватися про стан свого здоров’я та берегти його. В умовах гострої демографічної кризи надзвичайно актуальним є збереження та покращення репродуктивного здоров'я молоді. Незважаючи на збільшення державної підтримки матерів у зв'язку з народженням дитини, народжуваність в Україні знизилась до рівня, який не забезпечує простого відтворення поколінь. Викликає стурбованість низька культура регуляції народжуваності, відсутність широкої інформації щодо протизаплідних засобів, що призводить до випадків небажаної вагітності та зростання абортів. Особливе занепокоєння спричиняє проблема раннього початку статевого життя підлітків і, як наслідок, зростання частоти небажаної вагітності та поширення інфекцій, що передаються статевим шляхом. Частота абортів серед молоді України за останні десять років зросла в 3 рази. Збільшується число пологів серед дівчат 14-16 років. Вагітність у ранньому віці викликає занепокоєння не тільки з медичної точки зору  через несприятливий вплив на здоров'я матері та дитини, але й з соціальної через недостатню психологічну та матеріальну підготовленість молодих жінок до відповідального материнства та створення сім'ї. Тому сьогодні молоді необхідно бути сексуально і фізіологічно грамотними.

Акція безпеки у бібліотеці

 Акція безпеки у бібліотеці

    Завдяки зустрічі з фахівцями різних служб учні дізнались чимало нової інформації. Молодь повинна знати про світ небезпек, який її оточує, мінімізувати можливий ризик, жити в гармонії з собою та оточуючим середовищем.

Акція безпеки у бібліотеці

Акція безпеки у бібліотеці

 





Обсудить на форуме