,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

ДНІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПАДЩИНИ 2019: СПАДЩИНА У ГОЛОВНІЙ РОЛІ

 

У вересні 2019 року в Україні буде проходити широка та різноманітна програма заходів в рамках проведення Днів європейської спадщини (ДЄС) – інтерактивні виставки, ремісничі майстерні, театралізовані екскурсії, фестивалі та історичні реконструкції. Цього року Україна обрала свою національну тему «Мистецтво та розваги: спадщина у головній ролі». Проте варто зазначити, що деякі учасники ДЄС обрали свої регіональні теми. Так Дні європейської спадщини у Львові пройдуть під темою «Мистецтво і розваги львів'ян в часи #безінтернету».

Протягом місяця кожний бажаючий зможе дізнатися як проводила свій вільний час львівська публіка, який відпочинок був улюбленим в різні епохи, поринути в культурний осередок ХІХ ст. Києва та Умані, дізнатися маловідомі сторінки життя і творчого шляху українських письменників та які міста їх надихнули на написання  своїх найвідоміших творів. Також учасники Днів європейської спадщини матимуть змогу почути звучання старовинних інструментів, пограти в ігри, відвідати театр і навіть більше – стати частиною театрального дійства!

Метою Днів європейської спадщини є підвищення обізнаності про спадщину, як матеріальну, так і нематеріальну, які формують культуру людей протягом усієї історії, сприяючи тим самим розумінню минулого для кращого формування майбутнього. Спадщина – це про предмети та місця, про значення та інтерпретацію, які люди надають їм, та цінності, які вони представляють. Дні європейської спадщини розвивають та зміцнюють почуття приналежності та відповідальності за спадщину, підкреслюючи актуальність прав людини та демократії.

Довідка:

Дні європейської спадщини (ДЄС) - спільна ініціатива Ради Європи та Європейської Комісії - найпопулярніші культурні заходи, що спільно проводяться різними країнами Європи. Загальноєвропейський характер подій сприяє об'єднанню громадян в європейському вимірі та акцентує увагу на цінності культурної спадщини в 50 державах, що підписали Європейську культурну конвенцію. Щорічно з кінця серпня до початку жовтня організовується понад 70 000 заходів, що допомагають підвищити рівень обізнаності про спільну спадщину Європи та постійну потребу в її захисті, а також створювати спільну культурну спадщину, сприяти інтеграції та розвитку креативності.

«Дні європейської спадщини є конкретним прикладом відстоювання цінностей культури та спадщини на нашому континенті, які мають вирішальне значення для дотримання прав людини та верховенства права. Вони заохочують громади бути активними, зміцнюючи спільну ідентичність на регіональному, національному та європейському рівнях» - зазначила заступник Генерального секретаря Ради Європи Габріелла Баттейні-Драгоні.

«Дні європейської спадщини - це прекрасна можливість для європейських громадян поєднатися зі своїм культурним надбанням. Вони є важливим елементом Європейської рамкової програми дій, яку я представив минулого грудня, щоб гарантувати, що результати Європейського року культурної спадщини 2018 будуть продовжуватися у довгостроковій перспективі. Оскільки спадщина є настільки фундаментальною для нашого суспільства і для того, щоб пов'язувати наше минуле з майбутнім, воно повинно мати своє місце в основі повсякденного життя громадян. Дні європейської спадщини відіграють важливу роль у реалізації цього», - прокоментував Тібор Наврачіч, Комісар ЄС з питань освіти, культури, молоді та спорту.


Обсудить на форуме