,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Міжнародний день дитячої книги

 

 

Центральна міська публічна бібліотека 
Довідково - інформаційний сектор
 
 

Міжнародний день дитячої книги


Пам’ятка- читанка
          
   Міжнародний день дитячої книиги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967) 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.
   Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Проводять ранки, конкурси, виставки, конференції і фестивалі, присвячені найкращим книгам світу. Програми яскраві, розважальні, такі, що запам’ятовуються. Традиційно з нагоди свята представники IBBY організовують в школах різних країн урочисті заходи для дітей, зустрічі з авторами і ілюстраторами, конкурси на найкращий твір тощо. І скрізь, у всіх країн і народів королем свята вважається Андерсен. Чарівному казкарю Андерсену належать романи, п’єси, вірші, проте в літературі він залишився перш за все як автор казок та історій, що склали 24 збірки, виданих в 1835–1872. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира. Біографія Андерсена теж нагадує казку, особливо якщо з довірою поставитися до його розповіді про себе в двох великих мемуарних нарисах «Казка мого життя».     
      Твори Андерсена спонукали українського композитора Жанну Колодуб до створення багатьох музичних творів для дітей. Серед них — «Снігова королева» та інші.
     У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його дістає дитина з усіх можливих джерел, твори дитячих письменників проходять випробування на подальше життя. Наталя Забіла — одна з найстарших українських письменниць, яка писала переважно для дітей. Впродовж усього творчого життя вона сповідувала один принцип: для дітей треба писати так само добре, як і для дорослих, і навіть ще краще. Саме тому книжки письменниці й донині читають, знають і люблять. Зроблене Наталею Львівною в дитячій літературі важко переоцінити. Адже вона була фундаторкою української радянської дитячої літератури і стала її досвідченим майстром. Великою популярністю у юних читачів користуються збірки: «Під ясним сонцем», «Веселим малюкам», «У широкий світ», «Оповідання, казки, повісті», «Стояла собі хатка». Однією з найкращих книжок Наталі Забіли є цикл віршованих оповідань «Ясоччина книжка».
     Відома українська поетеса Ганна Чубач казки почала складати для молодших сестер. Стіна в маленькій кімнаті письменниці завішана картинами. На них герої казок і віршів Чубач — ворони, коти і лебеді. Вони намальовані лаком для нігтів і прикрашені бісером. Сама поетеса говорить, що її казки не придумані, а життєві. 1983 року видавництво «Веселка» видало її першу дитячу книжку «Йшла синичка до кринички». Пізніше вийшла книжка «Веселі чомучки», а ще Ганна Чубач написала 11 абеток для дітей. Дитячі книги вбирають у себе цілий світ: все цікаве, що трапляється на світі, рано чи пізно в них потрапляє. Їх нескінченне строкате різноманіття тішитиме все нові й нові покоління дітвори.

Шановні  користувачі! 

   Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека одержала нову партію книг. Нові книги надійшли в рамках проекту «Українська книга». Це 1500 нових примірників книг. 
  Серед одержаних книжок багато дитячої літератури.І це дуже нас радує. Ці книги скоро надійдуть у фонди нашої бібліотеки.
Запрошуємо до знайомства! 
Костянтинівська ЦМПБ завжди з Вами!!!

      ЗНАЙОМТЕСЬ НОВИНКИ: 
 

 


Антуан Сент - Екзюпері. Маленький принц./пер з франц.О. Жупанського за ред. А. Перепаді та І . Малковича. /Сент-Екзюпері Антуан. -К.:Абабагаламага,2015.-63с.
  Видатний французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері був відважним льотчиком. Одного разу на своєму маленькому поштовому літаку він навіть перелетів Атлантичний океан. Це був світовий рекорд. Якось письменник зазнав аварії над Лівійською пустелею. Доки він десять днів ремонтував свій літак, до нього навідувався маленький пустельний лис. Вони заприятелювали. Згодом після тієї пригоди Екзюпері написав свій найгеніальніший твір — казку «Маленький принц»...
Проілюстрував книжку відомий український книжковий графік Владислав Єрко.
У казці також використано деякі малюнки Антуана де Сент-Екзюпері.
Книжку було презентовано на Львському Форумі видавців.
 

 


Атлас казок /Ілюстр. К.Бордін К.:Книголав.-2018.-64с. (Серія «Дитяча полиця»)

Літати на крилах уяви — це, звісно, одне з найкращих занять у житті, та спробуй робити це, послуговуючись картами з цієї книжки. Стань гідом для своїх улюблених героїв! А може, ти навіть вигадаєш зовсім нові сюжети і закінчення? То чого ж ти чекаєш? Час летіти! Прочитай казку, а тоді спробуй переповісти її, розглядаючи карту. Але не поспішай, адже тут приховано багато цікавих дрібничок. Відшукай їх усі ще до того, як настане час повертатися на землю…  В книжці зібрано 8 казок: «Чарiвник Країни Оз», «Гензель i Ґретель», «Красуня i Чудовисько», «Алiса в Країнi Чудес», «Бiлоснiжка», «Пiтер Пен», «Русалонька», «Пiноккiо

 

 

Андрусяк, І. М’яке і пухнасте:вибрані твори :у 2т.Т.2/ І. Андрусяк. - Тернопіль.: Навчальна книга- Богдан, 2019. – 264с.

До другого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дітям. Це зокрема вірші з популярних збірок «М’яке і пухнасте», «Звіряча абетка», «Чупакабра та інші зайчики», «Лякація» та ін.; п’єси «Зайчикові знахідки» і «Як подружитися з Чакалкою»; повісті «Дядько Барбатко сміється» і «Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому». «Дитяча» творчість автора удостоєна низки престижних українських і міжнародних премій та відзнак («Золотий лелека», Корнійчуковська премія, «Дитячий поет року», «ЛітАкцент року», «White Ravens» та ін.) і включена до нової шкільної програми для вивчення в 2-4 класах.

 


Андрусяк, І. Фонетика тиші : вибрані твори : у 2т.Т.1/ І. Андрусяк. - Тернопіль.: Навчальна книга- Богдан, 2019. – 324с.

 До першого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дорослим читачам. Три поетичні розділи показують творчу еволюцію автора: від декадентських віршів періоду легендарного літгурту «Нова деґенерація» (1990-і роки, збірки «Депресивний синдром», «Отруєння голосом», «Шарґа») через «розщеплення семантики» (2000-і роки, збірки «Повернення в Ґалапаґос», «Часниковий сік», «Писати мисліте») до медитативної пейзажно-філософської лірики (2010-і роки, збірки «Неможливості мови», «Книга трав, дерев і птахів», «Чорний лелека»). Проза представлена повістю-метафорою «Реставрація снігу».
  

 

Андрусяк, І. Хто боїться зайчиків/ І. Андрусяк. - Тернопіль.: Навчальна книга - Богдан, 2018. – 72 с.

Химерна, кумедна, а часом і трішечки сумовита повість-гра у казках, оповідках, новелках, жартах, смішках, анекдотах, віршиках, пісеньках, вигадках, а іноді й достовірних історіях, які можна і треба не лише розігрувати, а й просто гратися в них усією родиною (інструкції додаються) – про ймовірні та неймовірні, веселі й ніжно-печальні, дивні й просто житейські пригоди Тата-Дибайла і Мами-Дибайли, Бабусі й Дідуся Дибайлів, Братика-Дибайлика і Сестрички-Дибайлочки, а головне – про Найменше Дибайленя, яке всіх їх уміє «завести»


 

 


Андрес, К Буркутун і Родзинка./Ілюстр.Б.Шольц/К.Андрес.-Харків.: Видавництво Віват,2019.-157с.

Зворушлива історія дружби зайця Буркотуна та мишки Родзинки не залишить байдужим жодного читача. Разом вони здатні подолати будь-які труднощі, як-от: приїзд непроханої тітки-чистьохи, затоплення будиночка під час зливи, підступні витівки одного з найнебезпечніших мешканців лісу та ще багато чого.

 

 


Воллімен Д Профессор Астрокіт і неосяжний космос./Д.Воллімен.-Львів.:Видавництво Старого Лева,2019.-70с.

Куди зникає Сонце вночі? З чого зроблені зорі та як вони виникли? Ми самотні у Всесвіті чи десь там, на далекій планеті, є ще один хлопчик або дівчинка, що дивиться в небо й розмірковує точнісінько про те саме? Наш Всесвіт дуже складний. Час відірватися від Землі й дослідити межі космосу!
 
Разом із мудрим професором Астрокотом ти дізнаєшся багато цікавого про планети, сонячну систему, галактики. Довідаєшся, як подорожувати неозорим космосом, якими мають бути скафандр і ракети, як функціонують супутники і що відбувається на Міжнародній космічній станції. Отож: «Задраїти люки й пристебнути паски безпеки!» — ми вирушаємо у захопливу мандрівку космічними просторами.

Пам’ятку   підготувала провідний бібліограф довідково-інформаційного  сектору  Шпакова Н. М.                















Обсудить на форуме