,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Знайомтесь: книжка -віммельбух «Незвичайні професії»

 

Знайомтесь: книжка -віммельбух «Незвичайні професії»

 

КЗК «ЦСПБ»
Центральна міська публічна бібліотека
Довідково- інформаційний сектор
(ДІС) каб № 7.

 

#Книжки, заряджені на літо
Знайомтесь: книжка -віммельбух «Незвичайні професії»
Шорт-лист

КНИгарна" літня бібліотечна Костянтинівка. Літні читання 2020.

Шановні наші користувачі!

   Книги приносять у життя дива, дарують крила та надихають. Ми – БІБЛІОТЕКА -  «даруємо» цих паперових друзів дітям та дорослим. Адже життя без Гаррі Поттера, Кольки Колючки, крихітки Мю, Капелюшника, М’якуша, Нетака , Непосидька та багатьох інших було б нудним та нецікавим. Ви не знаєте, що це за герої ???Ви про них не чули? Тоді запрошуємо Вас до Костянтинівської центральної міської публічної бібліотеки, де розпочалися ЛІТНІ ЧИТАННЯ 2020.

Запрошуємо до знайомства. Літо – час полювання за цікавими книжками!!!
Довідково – інформаційний  сектор бібліотеки завжди з Вами і навіть літом !!!

Коломоєць Ю. Незвичайні професії. Літературно-художнє видання /Ю. Коломоєць, ілюстрації А. Гутніченко.-Львів.:Вид.Старого Лева.-2019.- 88с.

 


Віммельбух ( «мерехтлива книжка») — розвивальна книжка-розглядалка для дітей з яскравими, деталізованими, максимально насиченими візуальною інформацією ілюстраціями.. Такі книжки користуються великою популярністю в німецьких сім'ях. В Україну вони прийшли на початку 2000-х років.
Книжка-віммельбух містить мінімум тексту (або взагалі не має тексту), наповнена деталями і з першого погляду нагадує комікс. Кожна книжка має героїв, з якими відбуваються цікаві та кумедні події протягом дня, місяця, року. Це дає можливість дитині кожного разу по-новому «читати» картинки і придумувати нові історії. Основне призначення такої книжки — ознайомлення з навколишнім світом, розвиток мовлення та уяви.
 

 

У хлопчика Андрія – незвичайна родина. Кожен у ній має улюблену роботу і в кожного – незвикла, але важлива й цікава професія. Мама – флорист, тато – палеонтолог, сестра – обіймачка панд, дідусь – тітестер, а бабуся – сурдоперекладач. Є в родині також склодув і повітроплавець, архітектор та піцайоло і кінолог, а сам хлопчик ще не знає, ким стане, коли виросте.
У цій книжці-віммельбуху кожній професії присвячено по три розвороти: на одному розповідається про її особливості та зображено сферу діяльності, на другому йдеться про знаряддя, потрібні для роботи фахівцеві, а третя є зазвичай інтерактивною та інформативною. Книжка про дивовижні професії сподобається дітям різного віку.
Порівнювати їх не варто (звичайно, перша виграє майже в усьому!), але вони гарно доповнюють одна одну. Формат книги дуже цікавий: спершу говориться про професію, а потім (на наступному розвороті) можна детально роздивитись, що допомагає майстру в його / її роботі (якими інструментами користується) і що знадобиться тобі, якщо ти раптом вирішиш грати з малюком в палеонтолога, піцерію чи квіткову крамницю )) В процесі читання цієї книжечки і нашого "місяця професій" ми намагаємось перенести читання і пізнання в реальне життя. До прикладу, надихнувшись "дядьком палеонтологом" плануємо похід в природничий та зоологічний музей. Також на цьому тижні неодмінно завітаємо у квіткову крамницю і вживу подивимось, як працює пані Флорист. Також круто було б поїхати з малечею на пасіку... Словом, ця книжка надихає не тільки на читання, але і на практичні навчання і розвиток разом з малечею, а це, я переконана, головне завдання книжки! Словом, 5+, бо ця книжка надихає ставати кращою і креативнішою мамою і спонукає до цікавого активного непересічного дозвілля з малечею. ))) А цупкий матовий папір мега-приємний на дотик і сучасні ілюстрації, які дуже приємно розглядати, роблять цю книжку якоюсь магічною не тільки для дитини, але і для дорослих!

 

 



Обсудить на форуме