,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Ти твориш добро, даруєш надію, Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії… (5 грудня- День волонтера) Презентація однієї книги

 

Ти твориш добро, даруєш надію,  Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії…  (5 грудня- День волонтера) Презентація однієї книги

 

 

КЗК «ЦСПБ»
Центральна міська публічна бібліотека
Довідково - інформаційний сектор
 
  
Ти твориш добро, даруєш надію, 
Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії… 
(5 грудня- День волонтера)
Презентація однієї книги




    Волонтер – у перекладі з англійської означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках для людей поважного віку. Вони доглядають хворих і допомагають старшим людям поратися по господарству. Звісно, волонтерство — не робота. Це на 100% покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання — те, що веде волонтерів вперед. Завдяки їхнім старанням, десятки, якщо не сотні тисяч людей отримують настільки необхідну їх допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, вони піклуються про здоров’я людей і тварин, їх комфорт і безпеку. Часто волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям ради порятунку інших. Це воістину люди з величезним серцем, безкорисливі та добрі, готові протягнути руку допомоги та не залишити в біді тих, кому погано. Волонтери в Україні Під час Революції Гідності та російської агресії на Сході нашої держави потужний волонтерський рух став зразком єдності українського суспільства, його зрілості і самоорганізації. З того часу волонтери почали збирати гроші по всьому світу на потреби військових, закуповувати на них медикаменти та зброю і везти все це на передову. Багато волонтерів згодом пішли добровольцями на фронт. "Волонтер. Це слово міцно ввійшло в наше життя з 2013 року. Волонтер – той, хто добровільно, за покликом серця, віддає свою енергію, час, ресурси і, чесно кажучи, частину свого життя заради допомоги іншим.
 

 

Радимо прочитати: 

Волонтери. Мобілізація добра/ Сергей Жадан, Ирэна Карпа, Ирэн Роздобудько, Лариса Денисенко, Катерина Бабкина, Галина Вдовиченко, Макс Кидрук, Андрей Любка, Ирина Славинская, Гаська Шиян .-Харків.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля".-2015.-256с.


       Люди для людей! Під цим девізом працюють сотні волонтерів у зоні АТО. Сповнені болю та обурення, віри та гіркоти, суму та надії історії про тих, хто, забувши про спочинок, допомагає біженцям і бійцям АТО, ризикуючи власним життям намагається зберегти чуже.
Волонтери у центрі уваги преси й суспільства. Вони в урядових кабінетах перебудовують совково-бюрократичну систему МО, займають високі адміністративні посади в країні, стають зірками телебачення і соціальних мереж. Кредит народної довіри величезний. Волонтер у наш час символізує жертовність, доброту, готовність вирішувати будь-які питання. Звичайно, дехто використовує волонтерство, як ширму, інструмент досягнення власних корисливих цілей. В усі часи благі наміри часто трансформувалися у прагматику й вигоду, цілком позитивні гасла та дії приносять непоганий зиск тому, хто їх виголошує. Але це все ж таки поодинокі випадки, а не тенденція.
Нарешті українські письменники звернули увагу на волонтерів. Проект Ірени Карпи "Волонтери. Мобілізація добра” – перший в сучасній українській літературі. У анотації нічого не сказано про жанр книжки, лише І.Карпа у вступному слові зауважує, що це "строкатий килим із віршів, есеїв, щемливих оповідань та ріал-таймових записок”. Під однією обкладинкою зібралися як фахові журналісти: Ірина Славінська, Галина Вдовиченко, так і відомі письменники: Сергій Жадан, Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко. Доєдналася до проекту й молодша генерація: Катерина Бабкіна, Галина Шиян, Максим Кідрук, Андрій Любка.
      

Ти твориш добро, даруєш надію,  Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії…  (5 грудня- День волонтера) Презентація однієї книги

 

Кожен із письменників має свій досвід волонтерства. Галина Вдовиченко у творі "Госпіталь. Розвантажувальні дні” описала досвід перебування у Київському військовому шпиталі. Журналістка зібрала мереживо історій поранених бійців АТО й тих волонтерів, які їх доглядають. За жанром – це розповіді про людей, неоформлені в чіткі рамки оповідання. Це радше матеріал для майбутніх художніх творів. Про "айдарівця” Олександра, яким опікуються волонтерки Олена та Марина; про кіборга Яна і добровольця Василя, якому сепаратисти відрубали руку за татуювання "Слава Україні”, авторка оповідає щиро, правдиво, скрупульозно, майже документально. Докладно письменниця зупиняється на мотивації кожного солдата й волонтера, вимальовує психологію майбутніх персонажів. Галина Вдовиченко фіксує важливі деталі госпітального волонтерства: дрібні конфлікти між волонтерами і медичним персоналом, проблему з медикаментами, байдужість медиків до захисників України і владу Мамони в цій сфері та ін. Уперше українська письменниця заговорила про подвиг волонтерів із "Волонтерської сотні”, чи не єдиної організації в столичному шпиталі, що допомогла сотням і тисячам військових, які постраждали у цій війні.

Ти твориш добро, даруєш надію,  Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії…  (5 грудня- День волонтера) Презентація однієї книги

 

Провідний бібліограф ЦМПБ Шпакова Н.



Обсудить на форуме