,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (17)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Міжнародна культурно-мистецька акція «З днем народження, Музею!»

Міжнародна культурно-мистецька акція «З днем народження, Музею!»

 Шановні користувачі! 

   Костянтинівська ЦМПБ долучається до Міжнародної дитячої культурно-мистецької акції «З днем народження, Музею!» спільно зі Львівською обласною бібліотекою для дітей і вітає Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького з 50-річчям заснування.  

    Метою акції є запрошення ознайомитися з музейними скарбами, торкнутися історичної давнини, відчути енергетику збережених осель, предметів побуту та, при нагоді, відвідати Музей не тільки віртуально, а й реально.

Як взяти участь в акції:
1.Відвідайте 3-d тур на сайті Музею https://lvivskansen.org, ознайомтеся з його експонатами та відтворіть один з них у малюнку, аплікації, вишивці – техніка виконання довільна;
2.Фото робіт надсилайте за адресою my_ukrajinci@lodb.org.ua, у темі листа прохання зазначити – СКАНСЕН
3.На роботі вкажіть прізвище, ім’я, місто, країну
4.Учасники отримають пам’ятні дипломи 
5.Лінки на сторінки Музею : https://lvivskansen.org https://www.youtube.com/c/LvivSkansenOrg/videos 
  https://www.facebook.com/MNAP1971 https://cutt.ly/MxkSXCB 

   Акція проводиться вперше в цілях популяризації Музею не тільки в Україні, а й за її межами і може започаткувати традицію інформувати усіх зацікавлених, особливо українців зарубіжжя, про унікальні музейні колекції України. Якщо у вашому місті\селищі є унікальні музейні збірки, а про них ніхто не знає, нумо знайомитись!

Коротка інформація про Музей.
Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького – один із найбільших музеїв просто неба у Європі. Тут відтворено понад 100 пам’яток народної архітектури. Чи то хата під солом’яною стріхою, чи комора заможного селянина, чи млин, а чи понад столітня школа – кожен об’єкт є унікальним як із погляду зацікавленого фахівця, так і візитера, який хоче ближче пізнати матеріальну та духовну культуру українців. Мандруючи Музеєм, відвідувач потрапляє у своєрідні мікросела із садибами, господарсько-виробничими об’єктами (олійнею, тартаком, пасікою, сукновальнею та ін.), сакральними спорудами (церквами, каплицями), колекція яких, до речі, є найбільшою з-поміж усіх світових.
У Музеї кожен зможе здійснити мандрівку як у часі – а заглибиться він, щонайменше, у двохсотлітню історію побутування українців, так і в просторі – всього лиш за кілька годин легким ходом «обійде» майже всю Західну Україну, побуває й на рівнині, й полонині і навіть на гірських рельєфах, ознайомиться із особливостями етнографічних регіонів чи історико-етнографічних груп: Бойківщини, Лемківщини, Гуцульщини, Буковини, Покуття, Поділля, Закарпаття, Львівщини.
Родзинкою останніх років є й те, що скансен працює за концепцією «живого музею»: чи не на кожному об’єкті відбуваються презентації давніх ремесел та майстеркласи. Соломоплетіння, ткацтво, витискання олії, ковальство, випікання хліба, гра на народних музичних інструментах – це лише невеличкий перелік атракцій, якими дивують відвідувачів народні майстри та берегині традицій і затишку в Музеї.
Щорічні масові етнографічно-театральні дійства, які відбуваються у Музеї, привертають увагу великої кількості людей (львів’ян і не тільки) та залишають незабутні враження від безпосередньої участі у різдвяних, великодніх, купальських святкуваннях, у міжнародних фестивалях та таємничих нічних екскурсіях.
У музейних фондосховищах зберігається понад 21 тисяча експонатів – це  колекції одягу і тканин, меблів, музичних інструментів, кераміки, прикрас, ікон, предметів церковної атрибутики, стародруки, що складає фундаментальну складову для організації тематичних виставок, презентацій, форумів та конференцій. У Музеї постійно діє щонайменше шість виставок, які задовольнять пізнавальний інтерес та естетичний смак будь-кого з відвідувачів.

Координаторки акції:
Олена Кремньова, менеджерка Львівської обласної бібліотеки для дітей 
Зоряна Ципишева, наукова співробітниця Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Міжнародна культурно-мистецька акція «З днем народження, Музею!»

 





Обсудить на форуме