,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (17)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Літо...читаю… вірю в дива … Інформинка для дітей

Літо...читаю… вірю в дива … Інформинка для дітей

 

 

КЗК «ЦСПБ»
Центральна міська публічна бібліотека
Довідково- інформаційний сектор
(ДІС) каб № 7.

  Літо...читаю… вірю в дива … Інформинка
КНИгарна літня Костянтинівка»
СТАРТ У КНИЖКОВЕ БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО !!!

Костянтинівка  2021
Шановні наші користувачі!

Літні канікули ті літня відпустка  – мрія кожної дитини та її батьків.  Це прекрасна пора для змістовного відпочинку,веселих розваг та читання улюблених книжок. А у книг, як відомо, канікул немає,тому маленькі та дорослі читачі завжди з нетерпінням чекають зустрічі з літературними героями. Книжкові стежини літа надзвичайно цікаві!
 

Запрошуємо до знайомства. Літо – час полювання за цікавими книжками!!!
Довідково – інформаційний  сектор бібліотеки завжди з Вами і навіть літом !!!


Радимо прочитати: 

Поставна, Т.  Коли я була лисицею/ Т. Поставна. - Харків: Віват, 2019. - 64 с. - (Мрійники). - ISBN 978-966-982-042-6: 78.00 грн.


Дідусь говорить своі?и? онуці, що насправді вона – лисиця. Дівчинка вірить. З цього дня починаються пригоди Лисички, її собаки Меркурія та особистого янгола на ім’я Ре. Ця книжка про дитинство і віру в дива. Про силу дитячої уяви і стосунки зі старшими. Про те, що деколи дідусь і бабуся можуть замінити батьків, а сім’я не обов’язково складається з мами і тати. Ця книжка допомагає дітям краще зрозуміти дорослі проблеми, а дорослим – згадати дитинство. «Коли я була лисицею» – важлива книжка про сприйняття світу, яка потребує не лише читання, а й обговорення разом із дитиною. Вмикайте свою уяву на повну і ласкаво просимо до світу Лисички!
 
  

Книжка «Коли я була лисицею» письменниці-дебютантки Тані Поставної – для читачів будь-якого віку. Глибока і душевна водночас. Якось дідусь запевнив онучку, що знайшов її в лісі й що насправді вона – лисиця, яка «з часом вилюдніла, хоча так і залишилася руда і дика». Дівчинка, котрій саме виповнилося п’ять років, не мала жодних причин, щоб не повірити діду. Крім того, саме він і бабуся були всією родиною маленької Лисиці. І ще пес Меркурій.

«"На цю дитину кричати не можна. Бувають діти, на яких деколи не гріх прикрикнути, а на цю – не можна”. Я тоді дуже здивувалась, але з дідом погодилась»
Проблеми сирітства, усиновлення, дитячої адаптації до зовнішнього світу занадто складні для висвітлення в дитячому тексті. Але авторці це вдалося зробити ненав’язливо і майстерно. Переживання дівчинки завуальовані світом дитячої фантазії та уявним другом–янголом-охоронцем Ре. Хлопчик із величезними білими крилами виник у кімнаті Лисиці напередодні свята Миколая. І саме в ту ніч, коли сталася біда в родині. Образ янгола впізнаваний і напряму апелює до іншого казкового героя – маленького Принца Антуана де Сент-Екзюпері. Сюжет книжки набирає обертів, коли бабуся захворює. Читацькі переживання посилюють відповідні художні деталі: посивілий за ніч дідусь, крісло на колесах для бабусі, її хворобливі марення. Зрештою бабуся помирає і «переселяється до міста янголів». Тут знову виринає складний етично-філософський пласт – питання старіння й відповідальності «за тих, кого приручили». Питання вибору майбутнього дівчинки вирішується дещо неочікувано і, ймовірно, заскладно для рецепції маленького читача. Проте в цьому й полягає цінність книжки. Історія «Коли я була лисицею» спонукає до подальшого обговорення з дітьми важливої соціально-психологічної проблематики.

Магічні ілюстрації Марії Фої посилюють насолоду від книжки. Зображення сповна передають відчуття домашнього тепла й убезпечення. Насичені особливим осіннім затишком ілюстрації хочеться розглядати довго і некваплив

 Провідний бібліограф Костянтинівської ЦМПБ Шпакова Н.



Обсудить на форуме