,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (36)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Новації Закону України “Про запобігання корупції”

 

Новації Закону України "Про запобігання корупції”

14 жовтня 2014 року Верховною Радою України прийнятоЗакон України «Про запобіганнякорупції», який введений з 26 квітня 2015 року. Даним нормативно-правовим актом запропоновано ряд суттєвих організаційних та функціональних змін у сфері запобігання та протидії корупції, спрямованих на підвищення ефективності механізму боротьби з проявами корупційних правопорушень.
Статею 23 Закону України «Про запобігання корупції» передбачені обмеження щодо одержання подарунків особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб: у зв'язку із здійсненням такими особами діяльності, пов'язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування; якщо особа, яка дарує, перебуває в підпорядкуванні такої особи.
Виключенням є подарунки, яківідповідаютьзагальновизнанимуявленням про гостинність, крім вищезгаданих випадків, якщовартість їх не перевищує одну мінімальнузаробітну плату, встановлену на день прийняттяподарунка, одноразово, а сукупнавартість таких подарунків, отриманих з одного джерелапротягом року, не перевищуєдвохпрожитковихмінімумів, встановлених для працездатної особи на 1 січня поточного року. Обмеження щодо вартостіподарунків не поширюється на подарунки, які: даруютьсяблизькими особами; одержуються як загальнодоступнізнижки на товари, послуги, загальнодоступнівиграші, призи, премії, бонуси.
Ще однією новелою є Розділ VI «Правила етичної поведінки», яким передбачені загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
Передбачені зміни і розділом VII « Фінансовий контроль», відповідно до якого державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію за минулий рік за визначеноюформою. Поданідеклараціївключаються до Єдиного державного реєструдеклараційосіб, уповноважених на виконанняфункційдержавиабомісцевогосамоврядування. На офіційному веб-сайті буде забезпечений відкритийцілодобовий доступ до цього реєстру. Він надаватиметься шляхом можливості перегляду, копіювання та роздруковування інформації, а також у вигляді набору даних (електронного документа), організованого у форматі, що дозволяє його автоматизоване оброблення електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання. Відомості щодо реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України, місця проживання, дати народження фізичних осіб, щодо яких зазначається інформація в декларації, місцезнаходження об'єктів, які наводяться в декларації, є інформацією з обмеженим доступом та не будуть відображатися у відкритому доступі. Інформація про особу в Єдиному державному реєстрі декларацій зберігатиметься упродовж всього часу виконання цією особою функцій держави або місцевого самоврядування, а також упродовж п'яти років після припинення виконання нею зазначених функцій. Остання декларація буде зберігатися безстроково.
Згідно ст. 48 Закону України «Про запобігання корупції» Національне агентство з питань запобігання корупції буде проводити такі види контролю щодо декларацій, поданих суб'єктами декларування: щодо своєчасності подання; щодо правильності та повноти заповнення; щодо логічного та арифметичногоконтролю.
Національне агентство здійснює вибірковий моніторинг способу життя суб'єктів декларування з метою встановлення відповідності їх рівня життя наявним у них та членів їх сім'ї майну і одержаним ними доходам згідно з декларацією особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Моніторинг здійснюється на підставі інформації, отриманої від фізичних та юридичних осіб, а також із засобів масової інформації та інших відкритих джерел інформації, яка містить відомості про невідповідність рівня життя суб'єктів декларування задекларованим ними майну і доходам. Встановленняневідповідності є підставою для здійсненняповноїперевіркийогодекларації. У разівстановленняневідповідностірівняжиттяНаціональним агентством надаєтьсяможливістьсуб'єктудекларуванняпротягом десяти робочихднівнадатиписьмовепояснення за таким фактом.
Звертаємо особливу увагу субєктів декларування на питання щодо підвищення ступеня відповідальності за декларування недостовірної інформації у деклараціях про майно, доходи, витрати, зобовязання фінансового характеру. Якщо раніше положеннями статті 172-6 КпАП України було передбачено адміністративну відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей в декларації, то із введенням в дію нового Закону України «Про запобігання корупції» внесено зміни до Кримінального кодексу України, який доповнено статтею 366-1,відповідно до якої подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації карається позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


ЗАКОН УКРАЇНИ Про засади запобігання і протидії корупції

Закон України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення

П О С Т А Н О В А
від 28 листопада 2011 р. N 1240
 Про затвердження Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки

ПАМ’ЯТКА щодо шляхів врегулювання конфлікту інтересів

 




Обсудить на форуме