,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Історії про сміливих і сильних, що надихають

  Історично, 8 березня - не "свято весни й краси", а Міжнародний день боротьби за права жінок. І попри те, що відзначають його ще з 1911 року, у сенсі гендерної рівності сучасному світу є куди прагнути. Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека презентує книги -  історії про сміливих і сильних, що надихають. Це історії про жінок, їхні перемоги та випробування, сміливість та свободу, видатні вчинки, любов до чоловіків, до себе та життя.

Вони змінили світ. Видатні жінки України
  За що княгиню Ольгу шанують в усьому світі? Чи правда, що британська королева Єлизавета ІІ — нащадок київської князівни Анни? На що зважився могутній володар Османської імперії заради Роксолани?.. Ця книжка про найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Особисті історії мудрих правительок, меценаток і геніальних мисткинь — незламних, талановитих, особливих своєю силою духу жінок, успіх яких надихає і сьогодні.

Історії про сміливих і сильних, що надихають

Катерина Бабкіна, Марк Лівін "Сила дівчат" 
  Леся Українка і Лілія Пустовіт, Ліна Костенко й Наталія Ужвій, Олена Притула та Оксана Якубова — авторки книги зібрали під однією обкладинкою історії жінок із середини минулого тисячоліття й до сьогодні, які міняли й змінюють Україну на краще. У "Силі дівчат" немає сухих біографій, портрет кожної видатної українки глибоко психологічний, доповнений реальними злетами й падіннями, живими емоціями та переживаннями. Книга, яка надихає і яка вже вкотре засвідчує: історію нашої країни (і світу загалом) жінки створюють нарівні із чоловіками.

Історії про сміливих і сильних, що надихають

Зоя Казанжи «Щось таке як любов»

  Жінки з нової книжки української журналістки, письменниці Зої Казанжи мешкають поряд з нами. Вони закохуються й розчаровуються, наражаються на сучасні проблеми й утікають від минулих, цілуються при місячному сяйві й плачуть у подушку, заварюють каву або чай і в’яжуть шкарпетки, слухаються своїх мамів і повстають проти їхнього деспотизму. При жінках - чоловіки. Теж різні: рішучі й боязкі, хитрі й простодушні, занедбані обставинами й успішні, егоїсти й щиросердні. У сюжетах оповідань персонажі весь час у русі — якщо не автом, то потягом чи літаком, на крайній випадок є й тролейбус або трамвай. Найчастіш уживане в оповідях слово «життя». І це зрозуміло, адже у житті, кажуть мудрі люди, як на довгій ниві: не пройдеш, ноги не вколовши. Тому авторка й обирає життєві сюжети, у яких кожен персонаж зазнає неухильних ран, проте й знаходить від них спосіб заживлення. Любов’ю.

Історії про сміливих і сильних, що надихають

 Володимир Лис «Соло для Соломії»

  Роман українського журналіста, драматурга, письменника Володимира Лиса - про трагічні роки XX століття, нелегку жіночу долю та задушене кохання. Жінка, переживши на своєму шляху щирі пориви любові та водночас розчарування, боротьбу за своє щастя та біль поразки, зуміла не черствіти душею, не дивлячись ні на що. Крізь долю Соломії вимальовується портрет багатостраждального українського народу в реаліях 20-го століття. Докладний життєпис героїв допомагає пізнати всю красу і різноманіття побуту та звичаїв Полісся, організацію колгоспів, відправлення в Сибір, здобуття незалежності. Кожна з цих подій голосно відгукувалась у долі народу й особливо тісно перепліталась із життєвою стежкою Соломії.
  У сюжетному плані роману спочатку демонструється юна наївність дівчинки, яка згодом зіграла проти неї. Подорослішавши, вона мусила вибирати між двома парубками. Однак, як з'ясується згодом, мусила пізнати, як це жити з некоханим чоловіком та потайки втікати до своєї справжньої любові - бандерівця. Але війна вкрала у жінки обох чоловіків. Уже через декілька років, всіма улюблена, проте, далеко не юна дівчинка, зустріла молодого партійного діяча, який став лише батьком її донечки, але аж ніяк не чоловіком, бо перелякався, що стосунки із «западенкою» поставлять хрест на його кар'єрі. Опісля, був ще один «коханий», який покинув Соломію вагітною. Так вона і жила, допоки не одружилась із чоловіком, який мав четверо дітей, проте, коханням це не назвати, лише спільні життєві труднощі звели їх. До кінця життя героїня роману, так і не пізнала справжнього сімейного щастя, однак добре знала, що таке війна, голод, втрата коханого та що означає бути покинутою бувши вагітною. Незважаючи на все це, Соломія, все ж залишалася тією наївною дівчинкою, в якій було достатньо любові та ніжності для всіх. 
  Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих… Карколомні події ХХ століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та в межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, крім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

Історії про сміливих і сильних, що надихають

 Becoming Мішель Обама 

  Коли йдеться про успішних жінок, Мішель Обама — одна з перших, хто спадає на думку. Вона стала лідеркою руху за здоровий спосіб життя завдяки своїй програмі "Let's Move!". Кожен другий шанувальник Демократичної партії досі журиться через те, що Мішель не стала претендувати на пост глави держави. Але перш ніж стати своєрідним символом жіночого лідерства та успіху в Америці, жінка пройшла непростий шлях. Їй доводилося обстоювати права національних меншин, дітей, бідних верств населення. Вона вперто будувала кар’єру, залишаючись опорою для чоловіка, який не раз визнавав, що саме Мішель він зобов’язаний своїм становищем. Про тернистий шлях до вагомих досягнень, про болючі удари долі й нищівні поразки йдеться в мемуарах колишньої першої леді Сполучених Штатів.
У фонді Костянтинівської ЦМПБ книга англійською мовою

Історії про сміливих і сильних, що надихають

 Люко Дашвар #ГАЛЯБЕЗГОЛОВИ

  Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з нами саме тоді, коми ми намагаємося видряпатися з пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак що робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?..

 


Ірина Славінська "Майже доросла. Книжка про дівчат і для дівчат" 
  Книжка журналістки, письменниці та перекладачки Ірини Славінської схожа на відверту розмову про дорослішання — емоційне, психологічне та фізіологічне. Це довірлива розповідь про те, що відбувається з дівчатами і навколо дівчат, коли вони стають дорослими. Не просто набір фактів, які можна знайти в інших виданнях, а реальні життєві поради, адаптовані до української реальності.
Авторка спирається на власний досвід дорослішання і говорить про те, що хвилює підлітків — як прийняти своє тіло, як спілкуватися з батьками, яким також важко усвідомити, що їхня дитина вже виросла, як обирати життєвий шлях і професію, як спілкуватися з однолітками і дорослими, як формувати навколо себе середовище, яке приймає і підтримує. Вона розповідає і про критичні моменти, що можуть статися, зокрема насильство та аб'юзивні стосунки. Знання про те, як обстоювати власні кордони та права, — це дуже дієва зброя, яка знадобиться протягом усього життя.
Світ навколо заплутаний і складний. Книга Ірини Славінської може стати підтримкою, опорою і путівником у дорослий світ.

Історії про сміливих і сильних, що надихають

 Тетяна Винник «Моя мама схожа на Саскію»

   Головна героїня книги дитячої письменниці Тетяни Винник - дівчинка-підліток, котра зазнає булінгу в школі, маминого нерозуміння, переживає перше кохання, але долає всі труднощі і змушує всіх себе поважати. 

 

Читаємо 8 книг до Міжнародного дня боротьби за права жінок: історії про сміливих і сильних, що надихають.
#громадачитає




Обсудить на форуме