,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Липень 2024 (28)
Червень 2024 (36)
Травень 2024 (38)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
«    Липень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

День пам’яті жертв політичних репресій

   Цьогоріч 19 травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. У цей день вшановують людей, які загинули або зазнали тортур і ув'язнення в таборах через політичні переконання, які не мали можливості справедливого суду і були знищені радянською репресивною машиною.
   У час великого терору утисків зазнали й українські митці, які ввійшли в історію як представники Розстріляного відродження. Низку письменників, драматургів, художників розстріляли в 1937–1938 роках в урочищі Сандармох та в Биківнянському лісі під Києвом. Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека пропонує користувачам список видань за темою "Великий терор в Україні".
 

День пам’яті жертв політичних репресій

 День пам’яті жертв політичних репресій 

В’ятрович В. Україна. Історія з грифом «Секретно» / Володимир В’ятрович. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 512 с. : іл.
   Ця нига – зустріч з минулим. Тут – 61 історія, 74 роки і величезна кількість людей, котрі дивляться на читача зі світлин та архівних документів. Разом вони складають образ українського ХХ століття – часу, коли світ по-справжньому відкрив для себе Україну та українців, століття, коли творилося обличчя України.
  Володимир В’ятрович розповідає про минуле України 1918-1991 років. Описані в сухих звітах і відтворені сьогодні істориком хитрі спецоперації, смертоносні ходи, інформаційні війни та складні партії на кількох гравців – спроба знайти відповідь на питання: шо творить нашу долю – воля людини чи обставини?


День пам’яті жертв політичних репресій

 День пам’яті жертв політичних репресій

Лук’яненко Л.Г. Не дам загинуть Україні! / Лук’яненко Левко Григорович. – Київ : Вид.-культурол. центр «Софія», 1994. – 512 с. : іл.
Нова книга політичного доробку, роздумів, інтерв’ю, листів відомого українського державного і політичного діяча зацікавить усіх, кому не байдужа доля нашої держави.
   Лук’яненко Левко Григорович - український націоналіст, дисидент часів СРСР, політичний діяч незалежної України, Герой України. Як політичний в'язень був двічі ув'язнений (1961—1976, 1977—1988). Сумарно провів 25 років у тюрмі і на засланні.  

День пам’яті жертв політичних репресій

Шумук Д. Пережите і передумане. Спогади і роздуми українського дисидента-політв’язня з років блукань і боротьби під трьома окупація ми України (1921 – 1981 рр.) / Данило Шумук. -  Київ : Видавництво імені Олени Теліги, 1998. – 432 с.
   Книга спогадів і роздумів Данила Шумука являє собою не лише докладно й колоритно викладену історію життя цього видатного українського дисидента, колишнього політв’язня, а й промовистий «людський документ» до історії тієї доби, яскравим представником якої є автор.

День пам’яті жертв політичних репресій

Від «Старої Громади» до шістдесятників. Збірник спогадів / Група авторів. – Полтава : ТОВ «РІК», 2015. – 332 с.
  Збірник спогадів Полтавського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «ПРОСВІТА» ім. Тараса Шевченка є яскравим свідченням прагнень українців до національного й соціального визволення з імперського російського ярма. Спогади очевидців захоплюють, підносять дух, змушують глибше зрозуміти час, про який йдеться в тих чи інших спогадах. Зрештою, дають просто фізичне відчуття перебування іншому, не такому вже й далекому від сьогодення, часі.  

День пам’яті жертв політичних репресій

Мороз Р.В. Проти вітру. Спогади дружини українського політв’язня / Р.В. Мороз. – Харків : Права людини, 2012. – 288 с. : фотоіл.
   Спогади Раїси Мороз «Проти вітру» - це ще одна сторінка боротьби шістдесятників проти свавілля і беззаконня. Особливість цих спогадів у тому, що вони розкривають не дуже ще висвітлене життя та боротьбу дружин українських політв’язнів. Грекиня Раїса Мороз, не забуваючи  витоків свого роду, стала українською патріоткою. Перемагаючи безвихідь і страх, вона вдається, здавалося б, до неймовірних на той час заходів, щоб вирвати чоловіка з неволі. Спогади зворушують глибиною, щирістю, не озлобленістю. Перед читачем – близькі і друзі авторки.

День пам’яті жертв політичних репресій

 День пам’яті жертв політичних репресій

 День пам’яті жертв політичних репресій

 День пам’яті жертв політичних репресій 

Невідомський, Леонід О.
Дивна планета Колима, де вічно плачуть і співають, або К-577 - це я [Текст] : автобіографічна повість. (Записки політичного в'язня: Спогади про майбутнє) / Л. О. Невідомський. - К. : Фенікс, 2003. - 807 с.: фотоіл.
   Сам автор пише про свою книгу так: "Це автобіографічна повість популяризаторна, гостросюжетна, де події розвиваються динамічно і постійно змінюються. Це мої спогади, це моя історія – але пишу не про себе, оскільки це не моя автобіографія, а біда мого народу. Багато хто дотепер  не розібрався у своєму минулому. Щоб простий трудар не забув минуле, і щоб він не дав політикам та новим урядовцям повторювати його знову, я подаю свої спогади якоїсь частинки суспільного життя минулих часів. Адже не маючи поняття про минулі часи, людина не може правильно оцінити сучасність."  
Реабілітовані історією. У двадцяти семи томах: Донецька область. Книга 1. Науково-документальні нариси. – Донецьк: видавництво КП «Регіон», 2004. – 648 с. : іл.
У першій книзі науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією. Донецька область» опубліковані результати дослідження про масові політичні репресії у 1918—1991 рр. У вступній статті особлива увага приділяється регіональним особливостям функціонування більшовицького режиму.
Також у книзі подані біографічні дані про репресованих жителів Донецької області (букви А).
   
   Пам’ятати трагічні сторінки своєї країни – це є національний і духовний обов’язок кожного українця. Це та пам’ять, на якій будується наше майбутнє.


Обсудить на форуме