,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Жовтень. Місце зустрічі краєзнавців змінити не можна!

16 жовтня 2013 в ЦМПБ ім. М. Горького знову зібралися історики - краєзнавці нашого міста. Засідання літературно - краєзнавчого клубу «Константиновські джерела» було присвячено одразу кільком темам.
Дуже яскравою і незвичайною була жива розповідь громадського активіста з села Олександро-Калинове Костянтинівського району Андрія Тарамана про діяльність громадської організації «Енеїда», мета якої - відродження села через духовність, культуру, відновлення, збереження та популяризацію національних традицій, глибоке дослідження й усвідомлення своєї історії. Слова А. Тарамана були проілюстровані захоплюючої віртуальної 3D - екскурсією по етно - музею села Олександро -Калинове, яка розміщена на сторінці громадської організації в соцмережі «Однокласники» , а також безліччю фотографій, які свідчать про позитивну динаміку розвитку села , виставлених в «Однокласниках» і на сайті громадської організації «Енеїда» (http://eneida.at.ua/) .
 Фактично, це - приклад розумно здійснюваного силами громади за підтримки органів місцевого самоврядування ( і тому - вдалого !) ребрендингу населеного пункту. Завдяки активності сільської громади, Олександро -Калинове набуває популярність не тільки в Україні , а й за її межами. Унікальні матеріали експозиції етно-музею барвисто і доступно розкриваються як перед екскурсантами різного віку і національностей, так і перед серйозними вченими- істориками досить високого рангу, які відвідують музей з науковими цілями. У село неодноразово залучалося фінансування за допомогою грантів. Звичайно, існують і свої проблеми, але вони неодмінно будуть вирішені.
Також історики - краєзнавці обговорили питання наповнення новими матеріалами розділу «Костянтинівський міськрайонній осередок» на форумі газети «Пошук», зокрема, нещодавно заснованої провідним бібліографом - краєзнавцем ЦМПБ ім. М. Горького теми «Костянтинівська ЦМПБ ім. М.Горького. Книжкова полиця краєзнавця» (http://forum.gp.dn.ua/viewtopic.php?f=32&t=3787), де збираються і обговорюються різні списки видань з краєзнавства, як у цифровому, так і в традиційному «паперовому» форматі. Багато з цих видань справді унікальні, і, що важливо, оцифровані книги можна завантажити безкоштовно та ознайомитися з ними. Ми запрошуємо всіх ентузіастів краєзнавства, викладачів та учнів, які цікавляться історією та сучасністю р. Костянтинівки та Костянтинівського району, до співпраці!
Провідний бібліограф - краєзнавець ЦМПБ ім. М. Горького Олена Дудченко коротко розповіла присутнім про проведену нею роботу. На початку жовтня для учнів 6 класу ЗОШ № 1 було проведено урок-презентація «Література рідного краю». На уроці використовувалася авторська електронна презентація і слайдшоу про письменників і поетів Донецької області та міста Костянтинівки.
Позаштатний кореспондент газети «Провінція» Володимир Березін і викладач історії КВПУ Ігор Бредіхін обговорили теми підготовки до проведення Дня пам'яті Олекси Тихого в 2014 році, а також запропонували в рамках літературно - краєзнавчого клубу організувати наприкінці листопаду святкування 85-річного ювілею костянтинівського письменника Володимира Ляшенко. У найближчих планах клубу - організація зустрічі з Іваном Шитом, костянтинівським письменником- самородком, про якого неодноразово писала газета «Провінція»...
Ми живемо, мислимо, розвиваємося!


Обсудить на форуме