,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Положення про Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок»

Положення
про Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок»

1. Загальні положення

1.1. Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» (далі – Конкурс) проводиться Українським фондом культури, Київським інститутом музики ім. Р.М. Глієра та Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація українських правників» за інформаційною підтримкою Міністерства освіти і науки України, Київського університету імені Бориса Грінченка, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, благодійною підтримкою Міжнародної громадської організації «Асоціація милосердя «Еммануїл» та Громадської організації «Громадянський форум суспільної етики».
1.2. Організацію та проведення Конкурсу в регіонах забезпечують регіональні представники Українського фонду культури та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників», управлінь/департаментів освіти (за згодою).
Для організації та проведення Конкурсу утворюються організаційний комітет та журі.
1.3. Учасники Конкурсу – учні та студенти навчальних закладів України (далі – учасники). Конкурс передбачає індивідуальну та групову участь. 
1.4 Учасникам Конкурсу можуть надавати допомогу педагоги, батьки, керівники громадських організацій, представники органів учнівського самоврядування тощо (далі – керівники).
1.5. Мета Конкурсу – популяризація духовних і моральних надбань, консолідація зусиль, спрямованих на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів та студентів, створення належних умов для прояву патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до України, готовності до захисту України, забезпечення її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості.
1.6. Основні завдання Конкурсу:
виховання патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до України, готовності до її захисту, забезпечення суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України; 
формування морально-етичних засад протидії інформаційній агресії в умовах антиукраїнської інформаційної війни; 
виховання поваги до Конституції України, Законів України, національних та релігійних святинь, державної символіки як основи консолідації  Українського народу;
створення умов для розвитку високих моральних якостей і почуттів у дітей та молоді України, формування громадянина, здатного до свідомого вибору, підвищення громадянської культури учнів та студентів;
поширення системи етичних норм, правил поведінки, що склались у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей та уявлень про добро, честь і гідність, громадянський обов`язок, совість, справедливість;
утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей; 
популяризація суспільно значущих форм діяльності (далі – діяльність) учасників.

2. Учасники Конкурсу, умови та строки його проведення

2.1. Конкурс проводиться на добровільних засадах серед таких вікових груп:
1) учні 1–4 класів;
2) учні 5–8 класів;
3) учні 9–11 класів;
4) учні (студенти) професійно-технічних навчальних закладів, коледжів, технікумів;
5) студенти вищих навчальних закладів;
6) змішана група (діяльність представників різних вікових груп).
2.2. Для участі в Конкурсі учасники кожної вікової групи обирають один із тематичних напрямів (національно-патріотичний, екологічний, юридичний, соціальний або культурологічний) своєї діяльності та готують у довільній формі творчий звіт про неї.
2.3. Учасники можуть надсилати на Конкурс творчі звіти як про індивідуальну, так і про колективну діяльність.
2.4. Конкурс проводиться щорічно від вересня до квітня поточного навчального року. 
Для поширення інформації про діяльність учасників та їх заохочення  доцільно проводити Конкурс поетапно:
І етап –  місцевий (у навчальних закладах) – до 15 березня;
ІІ етап – районний (відбір творчих звітів з числа переможців І етапу), подання на розгляд регіональним оргкомітетам – до 30 березня
ІІІ етап – регіональний (відбір від 1 до 6 творчих звітів від регіону, запропонованих до участі у підсумковому етапі) – до 20 квітня;
ІV етап – підсумковий (м. Київ) – з 20 квітня до 10 травня.
До організаційного комітету ІV етапу Конкурсу входять представники Українського фонду культури, Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра,  Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» та Громадської організації «Громадянський форум суспільної етики».
На кожному з етапів Конкурсу утворюються організаційний комітет та журі.
2.5. Конкурс завершується церемонією нагородження переможців.
2.6. За підсумками І–ІІІ етапів Конкурсу можливе заохочення учасників та переможців.
2.7. До оголошення наступного Конкурсу на місцевому, районному, регіональному, всеукраїнському рівнях проводяться виставки-презентації творчих звітів, покази, фестивалі та конкурси відеороликів. 
2.8. На адресу Асоціації українських правників відправляються:
 – статистична довідка за результатами Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» (додаток 1 до цього Положення), що заповнюється республіканським (АР Крим), обласними, Київським та Севастопольським міськими оргкомітетами Конкурсу на підставі інформації, наданої оргкомітетами попередніх етапів, якщо Конкурс проводився поетапно 
до 20 квітня поточного н.р.;

– творчі звіти, з позначкою «Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» від оргкомітетів (республіканського (Автономної Республіки Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських), навчальних закладів або окремих осіб. 
До кожного творчого звіту обов’язково вкладається реєстраційна картка у 2-х примірниках, що заповнюється учасниками Конкурсу (додаток 2 до цього Положення).
Відправлення творчих звітів здійснюється за рахунок відправника кур’єрською доставкою через відділення «Укрпошта», «Нова пошта» або особисто:
не пізніше 20 квітня поточного н.р. за поштовим штемпелем/позначкою про відправлення.  

2.9. Посилки з творчими звітами, надіслані пізніше вказаної дати, не розглядаються.
2.10. Адреси, на які надсилаються творчі звіти:
- Асоціація українських правників: 01034, м. Київ, вул. Паторжинського, 4, оф. 8, тел. (044) 278-50-12, e-mail: irinaks@ukr.net, моб. тел. 093-915-22-87;
- «УКРПОШТА», вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, а/с В 170;
- «Нова пошта», поштове відділення № 73, м. Київ, вул. Прорізна, 9. 

3. Вимоги до оформлення та змісту творчих звітів, що надсилаються на Конкурс

3.1. Для участі у Конкурсі учасники подають творчі звіти у довільній формі: фоторепортаж, стіннівка, плакат, текстові матеріали (нарис, вірш, буклет  та ін.), відеосюжет тощо), які розкривають зміст, тривалість, цільову аудиторію, результати та наслідки діяльності. 
Назва творчого звіту має відповідати його основному змісту. 
3.2. До творчого звіту обов’язково додається реєстраційна картка у 2-х примірниках (додаток 2 до цього Положення). 
Творчі звіти без реєстраційної картки не розглядаються.
3.3. Творчий звіт у формі відеосюжету розглядається як окрема номінація для учасників 3–6 вікових груп. 
До відеосюжету додається анотація, обсяг якої не перебільшує 0,5 стор. формату А4, шрифт Times New Roman, розмір 14, інтервал 1,5.
В титрах відеосюжету або в голосовому супроводі має бути стисла інформація, викладена у додатку 2 до цього Положення, про учасників Конкурсу та авторів відеосюжету. 
3.4. Обсяг творчого звіту залежно від обраної учасниками форми:
фоторепортаж, стіннівка, плакат – 1 сторінка формату А3; 
фоторепортаж, текстові матеріали – від 1 до 10 сторінок формату А4, шрифт Times New Roman, розмір 14, інтервал 1,5;
відеосюжет – від 3 до 10 хвилин. 
3.5. Творчі звіти, підготовлені керівниками, а також такі, що не відповідають вимогам цього Положення, організаційним комітетом підсумкового етапу не розглядаються. 
3.6. Збір та обробка персональних даних здійснюються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

4. Організаційний комітет та журі Конкурсу

4.1. Для організації та проведення Конкурсу на кожному з його етапів утворюються організаційний комітет та журі. 
4.2. До складу організаційного комітету та журі включаються представники Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра, Українського фонду культури, Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників», Міністерства освіти і науки України (за згодою), Міністерства культури України (за згодою), Київського університету імені Бориса Грінченка (за згодою), Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (за згодою), Громадської організації «Громадянський форум суспільної етики», Національної академії педагогічних наук України (за згодою), інших наукових установ (за згодою), вищих навчальних закладів (за згодою), Національної спілки журналістів України (за згодою), благодійних фондів (за згодою), громадських організацій (за згодою), керівники загальноосвітніх навчальних закладів (за згодою), вчителі-методисти, які мають досвід практичної та науково-педагогічної діяльності (за згодою).
4.3. Загальне керівництво організацією та проведенням Конкурсу на кожному з етапів здійснює відповідний організаційний комітет, який визначає умови та  порядок проведення Конкурсу, дату, місце та порядок заохочення учасників і переможців.
Адреса оргкомітету заключного етапу Конкурсу: 01034, м. Київ, вул. Паторжинського, 4, оф. 8, тел. (044) 278-50-12, e-mail: irinaks@ukr.net,                      093-915-22-87.   
4.4. Склад організаційного комітету та журі підсумкового етапу затверджується спільним рішенням Київського інституту музики                                  ім. Р.М. Глієра, Українського фонду культури, Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників».
4.5. Журі очолює Голова, який:
призначає секретаря; 
організовує роботу журі та здійснює розподіл повноважень між його членами;
керує роботою з організації та проведення Конкурсу;
проводить засідання журі.
4.6. Секретар журі:
реєструє Конкурсні матеріали;
систематизує матеріали відповідно до номінацій та вікових груп;
забезпечує ведення необхідної документації. 

4.7. Журі:
надає оцінку результатам діяльності, висвітленої в творчих звітах, що подані на Конкурс; 
визначає переможців.

5. Визначення та нагородження переможців Конкурсу

5.1. Після розгляду творчих звітів на підсумковому  етапі журі визначає по три переможці у кожній віковій групі відповідно до набраної кількості балів.
5.2. Переможці підсумкового етапу Конкурсу нагороджуються дипломами організаторів Конкурсу.
 5.3. Керівникам, які координували діяльність і підготовку творчих звітів переможців підсумкового етапу Конкурсу, вручається подяка організаторів Конкурсу. 
5.4. Для учасників будь-якого з етапів Конкурсу можуть бути передбачені спеціальні відзнаки журі, співорганізаторів, благодійних фондів, громадських організацій.
5.5. Інформація про перебіг та результати Конкурсу розміщується на сайтах Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра  (glierinstitute.org), Українського фонду культури (ufk.in.ua), Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» (aup.org.ua) та інших, що підтримують мету та основні завдання Конкурсу.  
5.6. Творчі звіти учасників підсумкового етапу Конкурсу не рецензуються і не повертаються. З метою популяризації суспільно значущої діяльності учнів та студентів можуть бути використані Громадською організацією «Громадянський форум суспільної етики» у виставках, презентаціях, фестивалях тощо.

6. Фінансування Конкурсу

Підсумковий етап Конкурсу фінансується за рахунок коштів, не заборонених законодавством України без використання бюджетних коштів.



Обсудить на форуме