,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Літературна година «Пісенна мова калинова»

Рідна мова - мати єдності,
батько громадянства і сторож держави.
/Мікалоюс Даукша/
   21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Свято це відносно молоде - до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року.  Саме тому в цей день представники різних народів називають свою рідну мову материнською, мовою свого народу.  Не залишились осторонь цього великого свята й працівники центральної міської публічної бібліотеки. 17 лютого до бібліотеки завітали учні 9-А та 9-Б класів СОШ № 13 (вчителі О. В. Ткаченко та Л. В. Павлюкова), члени клубу «Ми - лінгвісти», щоб ознайомитися з мовними традиціями, що сягають сивої давнини, та дізнатися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови протягом літературної години «Пісенна мова калинова».  На зустріч із школярами були запрошені місцеві поети, члени Літературного об’єднання «Дзеркало»: Віктор Абраменко, Наталія Міронова, Людмила Донченко, Віктор Харін, Анатолій Константинов, Володимир Неклець, Михайло Милий, Надія Штанько, Анатолій Сущев, Віктор Гирлін.
  Присутні дізналися про роль мови у житті людини, її значення для української нації і держави завдяки огляду кращих україномовних сайтів, який провела Маяк Т.І., провідний бібліограф мережевих ресурсів Інтернет-центру. Коли пролунала пісня «Рідна мова», розмову продовжила Ганнич Л.В., провідний бібліотекар абонементу для юнацтва. Вона розповіла про історію святкування Міжнародного дня рідної мови, про нелегкий шлях збереження та розвитку української мови протягом віків, про основоположників українського слова Тараса Шевченко та Івана Котляревського. Поетичні рядки про рідну мову українських поетів, які лунали на заході у виконанні учениць Віолети Головченко та Ангеліни Руденко, розкрили барвистий світ українського слова, його велич та силу. Учні зацікавлено переглянули відеоматеріал про святкування рідної мови. Відповідаючи на питання вікторини «Як добре я знаю українську мову» учні продемонстрували гарні знання. Кращим мовознавцем виявився Олександр Дьомін. 
  Приємним сюрпризом для школярів стала зустріч з місцевими поетами, які у власних віршах оспівують красу, мелодійність, неповторність української мови, як однієї з найкращих мов світу. 
  Учні зробили висновок, що бібліотечний захід відкрив багатобарвний світ рідної мови - своєї рідної для кожного народу й для кожного з нас. Адже визнання та пошана всіх мов є ключем до збереження миру.  Кожен присутній визначив, що рідна мова – це безцінний скарб кожного народу. Її потрібно вивчати та шанувати. 
  Найголовніше, що молодь нашого міста цікавиться культурою різних народів. Це розвиває  її не тільки інтелектуально, а й сприяє живому спілкуванню та взаєморозумінню представників різних народів на нашій рідній землі. Захід миру й пошани до рідної мови було завершено українською піснею «Хай живе вільна Україна!». Сподіваємось, що кожен з учасників залишив в серці краплину любові до своєї мови, саме з багатьох краплин можна скласти безмежний океан любові до рідної мови.

Літературна година «Пісенна мова калинова»

Літературна година «Пісенна мова калинова»

 Літературна година «Пісенна мова калинова»

 Літературна година «Пісенна мова калинова»

 Літературна година «Пісенна мова калинова»

Літературна година «Пісенна мова калинова»

Літературна година «Пісенна мова калинова»

 






Обсудить на форуме