,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Театралізована постанова «А роми, як завжди, із піснею у серці»

  В центральній міській публічній бібліотеці проводяться різноманітні заходи по виконанню Плану заходів щодо реалізації в Донецькій області Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року. 24 жовтня до бібліотеки завітали учні СЗШ № 13 - члени Бібліо-Art-студії «Мельпомена» та україно-англійського співдружжя «Туманний Альбіон» (10-Б, 11-А класи, керівники В.В. Шопен та О.В. Ткаченко), а також учні 6-Б, 8-Б, 9-А класів. Вони стали учасниками та глядачами театралізованої постанови «А роми, як завжди, із піснею у серці» (за мотивами ромської народної казки «Зелений горішок»). Постановник  -  провідний бібліотекар абонементу для юнацтва ЦМПБ Людмила Черняєва. До учаcті у бібліотечному заході приєдналися члени літературного об’єднання «Дзеркало», місцеві поети Надія Штанько, Михайло Милий, Людмила Донченко. 
    Бібліотекар розповіла про ромів, як історичну народність, про циганську атрибутику - герб та гімн. Присутні зацікавлено дивилися відеоматеріали: «Із життя ромів», гімн «Джалєм – Джалєм».
     А потім на імпровізовану сцену вийшли артисти. Ведуча (Даша Галяс) розповіла, як молодий ром Зобар (Ігор Сафронов) з Молдови, який був дуже грамотний і полюбляв читати книжки, узнав про таку чудову країну, як Україна і про те, що там живе найвродливіша дівчина в світі. Він попрохав батька (Євген Станішевський) і сестру (Мілена Яхно) відпустити його пошукати щастя в тій країні. Отримавши згоду, Зобар відправляється в дорогу і милується красою України, її людьми, слухає українські пісні (співають Карина Мяло і Варвара Бистровська). Головний герой у захваті від українських танців (виконавиця Ксенія Воробйова). Приїхавши до батька (Олександр Гончаров) найвродливішої дівчини  (Ангеліна Мєшкова), він узнає, що той дуже хворий і ніяким заморським зіллям його не можуть вилікувати. Тоді Зобар збирає трави. Саме рідними українськими травами він ставить батька дівчини на ноги і просить руки його доньки, яка також вже встигла закохатися у Зобара. Але вона заручена за злим чаклуном (Олександр Гончаров). За допомогою відьми (Ліза Новікова) Зобару все ж таки вдається подолати злого чаклуна. Він повернувся до коханої з перемогою. Разом з дівчиною вони виконують танець ромів. До Зобара повертаються його батько і сестра, і вони усі разом живуть довго і щасливо.
    Протягом постанови звучать ромські мотиви - на скрипці грає Анна Тимофєєва. Вірш Тараса Шевченка мовою ромів читає Мілєна Яхно. Про ромське населення англійською мовою розповідають члени україно–англійського  співдружжя «Туманний Альбіон» Семен Кадиров і Ангеліна Руденко.
    Члени літературного об’єднання «Дзеркало», місцеві поети Надія Штанько, Михайло Милий, Людмила Донченко, Людмила Черняєва прочитали власні вірші про ромів.
   Наприкінці заходу Вероніка Попович провела вікторину на кращого знавця українських звичаїв, у якій перемогла Мілєна Яхно.    
    Сподіваємось, що такі заходи виховують у підлітків толерантне ставлення до осіб іншої національності та віро сповідання. 
 Людмила Черняєва, провідний бібліотекар абонементу для юнацтва ЦМПБ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Обсудить на форуме