,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (36)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Кіборги. Маємо пам’ятати!!! Список для #ПроЧитання


 

 

 

КЗК «ЦСПБ»
Центральна міська публічна бібліотека
Довідково - інформаційний сектор
 
Кіборги. Маємо пам’ятати!!!

Список для  #ПроЧитання


Шановні користувачі !

    16  січня – День пам’яті кіборгів.  Слово "кіборги", яким українці звикли називати оборонців Донецького аеропорту, ще більше стало сприйматись як синонім мужності та силі нашого воїна.  А колись поняття "кіборг" використовували лише в медицині й техніці, називаючи так біологічний організм, що містить механічні або електронні компоненти, і в науковій фантастиці – для позначення вигаданої істоти, напівлюдини-напівмашини.
    Є дві легенди щодо виникнення цієї назви. За першою, захисники аеропорту самі почали так називати себе, бо своїм виглядом і діями були схожі на героїв бойовиків кінця 1980-х – початку 1990-х років. За іншою легендою, це слово щодо наших бійців вжили вороги. Після декількох тижнів запеклих боїв за аеропорт із застосуванням "градів", важкої артилерії вони так і не змогли "вибити" наших воїнів з аеропорту. Тоді були перехоплені декілька розмов по радіозв’язку сепаратистів і російських військових. Вони казали, що не розуміють, хто їм протистоїть, що це за істоти, чому їх не беруть гармати, як вони виживають після таких сильних обстрілів і знову відкривають вогонь. Мовляв, "це не люди, це – кіборги".

Довідково-інформаційний сектор бібліотеки завжди з Вами!
Читайте у будь якому форматі!
Ми знаємо, де знайти те, що Вам потрібно!
 

Кіборги. Маємо пам’ятати!!!  Список для  #ПроЧитання

 



Лойко С. Аеропорт: роман /С. Лойко.-К.: Арт-Брукс,2015.- 344с.

    Дія роману починається в Аеропорті й розгортається похвилинно протягом останніх п’яти днів понад 240-денної облоги. Хоча роман заснований на реальних фактах, усі персонажі – плід художнього вимислу, як і назва Аеропорту. Маленький український гарнізон Аеропорту денно й нощно відбиває атаки супротивника, який значно переважає його у живій силі й техніці. Але тут, у цьому зруйнованому до підвалин Аеропорті, підступні й жорстокі вороги зіштовхуються з чимось неочікуваним і неймовірним. Із кіборгами. Вороги самі так назвали захисників Аеропорту за їхню нелюдську живучість та впертість приречених. Кіборги, своєю чергою, ворогів прозвали орками. Разом із кіборгами в Аеропорті перебуває американський фотограф, який через низку причин переживає цю необов’язкову війну як особисту драму. Його очима, наче в калейдоскопі, в перервах між боями в Аеропорті читач також побачить усю історію того, що об’єктивні історики назвуть не інакше як російсько-українською війною. «Аеропорт» – це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про наше сьогоднішнє й учорашнє життя.
 

 



Стеблівський Є . Кіборги. Сага про воїнів: роман/Є.Стеблівський .-К.: Ярославів Вал.-264с.



Це одна з перших художніх книг про війну на Донбасі. Книга, яка бере за серце. Герої роману — юнаки-студенти, які пішли захищати країну. Адже головний герой, Славко Рудинський, знає, що він нащадок легендарного холодно-ярського отамана Рудя, і так само, як його прадід, йде в бій під гаслом "Воля аб смерть!” Роман розповідає про козацький дух, що спить у кожному з нас, аж доки не прокинеться. Справжні герої виростають із крові своїх попередників: Гонти, Богуна, Болбочана, Коновальця, Шухевича… І вони знову виросли, — на книжках про Хмеля і Сагайдачного, про запорожців і упівців, про гайдамаків, холодноярців і січових стрільців. Виросли — і стали у Донецькому аеропорту проти споконвічного ворога. Це захопливий український бойовик про Батьківщину і кохання, які сильніші за смерть. Украй драматична історія війни Рудя і його семи побратимів із розвідувального взводу Старого. Рудь, Андріано, Кеп, снайпер Кохана, Дир, Єльчик, Старий, Америка — почали свою війну під Слов’янськом і пройшли пекельний шлях до Донецького аеропорту. Один із них загинув, рятуючи побратима на полі бою, другий — під час виходу з оточення з сектору "Д”, третій — в боях за аеропорт… Руд чекає з війни його кохана дівчина — Іванка — і, не витримавши напруги невідомості, приїжджає до нього на фронт разом з волонтерами…
 

 


 Пономарева.Е, Фертилио Д. Люди і кіборги: повість/ Е.Пономарева, Д.Фертилио.-К.: Пульсари, 2017.- 64 с.


«Люди й кіборги» — документальна театралізована Оповідь про російську агресію в Україні та оборону Донецького летовища як одну з найдраматичніших та глибоко символічних сторінок нинішньої війни, евфемістично йменованої "АТО”. Громадянська належність авторів до різних країн (Італія, Україна) дає їм змогу об’ємніше побачити й різнобічно показати читачеві, що відбувається не тільки в Україні, а й у Європі ХХІ століття після Революції Гідности на Майдані. В формленні видання використані фото учасників АТО.


Провідний бібліограф ЦМПБ Шпакова Наталя.





Обсудить на форуме