,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (36)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

«Героям слава – вписано в серцях»

Саме в ці дні, під час Революції Гідності, яка об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя і праці, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. На Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею». (З Інтернету).
  Година – реквієм «Героям слава – вписано в серцях» ( до Дня Героїв Небесної Сотні) 19 лютого для учнів 7-Б класу  Навчально-виховного комплексу «Ліцей із загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів» Костянтинівської міської ради Донецької області ( вчителька Аліна Миколаївна Фрідман) була проведена провідною  бібліотекаркою центральної міської публічної бібліотеки Черняєвою Людмилою. 

  На захід також були запрошені старший солдат Костянтинівського міського обєднаного військового комісаріату Василь Володимирович Лавров, члени літературного об’ єднання «Дзеркало» Михайло Йосипович Милий і Анатолій Анатолійович  Сущев.

  Годину – реквієм було розпочато Гімном України.   
Про хронологію подій того часу повідомила присутнім бібліотекарка   Людмила Вячеславівна. Вона також продемонструвала відеоматеріал «Пам’яті Небесної Сотні присвячується», «Євромайдан». Бібліотекарка розповіла як люди в більшій кількості з усіх куточків України вийшли на Майдан  не просто відстоювати своє право на Євроінтеграцію, а право на життя в країні, де поважають честь і гідність кожного громадянина.
  Із цікавою доповіддю про Євромайдан  виступив старший солдат Костянтинівського міського об ‘єднаного військового комісаріату Василь Володимирович Лавров.
Учні прослухали жалобну пісню «Плине кача», яка стала українським народним реквіємом, дізналися про першу жертву Майдану  - Сергія Нігояна мешканця селища Березнуватівці, що на Дніпропетровщині, якому був 21 рік. На відеоматеріалі він читав вірші Т. Г. Шевченка.
  Людмила Вячеславівна розповіла про героїв Небесної Сотні, про те що пам'ять про загиблих живе не тільки в серцях українського народу, а в піснях, оповіданнях тощо. Як приклад , учні подивилися танок «На честь героїв – янголів», прослухали українські пісні, присвячені Героям Небесної Сотні, познайомилися із власними віршами місцевих поетів, 
 членів  літературного об єднання «Дзеркало» Михайла  Йосиповича Милого  і Анатолія Анатолійовича  Сущева. Михайло  Йосипович також презентував власні світлини  з Євромайдану  після минулих подій. І розповів про історію кожної з них. 
Учні приймали активну участь у заході, найерудованішими були Анастасія Забело, 
Андрій Місюра і Діана Шаріна. 
Захід було завершено хвилиною мовчання на честь загиблих Небесної Сотні. 
                           
                                         Людмила Черняєва, провідна бібліотекарка центральної міської публічної бібліотеки.


  

 

 

 

 

 

 



 


 





 





Обсудить на форуме