,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

«Казки на всі часи від Валерія Герланця». Казкарі Донеччини

 

Центральна міська публічна бібліотека 
Довідково - інформаційний сектор

 

«Казки на всі часи від Валерія Герланця»
(До 70 річчя з дня народження)

Казкарі Донеччини

Інформаційний краєзнавчий пеленг


Шановні користувачі!
В цьому році Україна відзначає 30 років своєї НЕЗАЛЕЖНОСТІ, До цієї дати  Довідково-іфнормаційний сектор бібліотеки розпочнає серію  Інформаційних краєзнавчих пеленлів  
#НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА,
# ДОНЕЧЧИНА_ФАНТАСТИЧНА.


    Довідково - інформаційний сектор продовжує серію  закладок  «Казкарі Донеччини». Сьогодні пропонуємо ознайомитися з нашим земляком, донеччанином  Герланцем Валерієм  Іллічом українським донецьким журналістом, дитячим письменником, казкарем, завідувачим відділом редакції газети «Вечірній Донецьк», головним  редактором дитячого журналу «Апельсин».


Запрошуємо до знайомства.
Довідково-інформаційний сектор бібліотеки завжди з Вами!


  Герланець Валерій Ілліч (28 січня 1951, Орськ) — український донецький журналіст, дитячий письменник, завідувач відділу редакції газети «Вечерний Донецк», головний редактор дитячого журналу «Апельсин».
  Народився 28 січня 1951 а в місті Орськ Оренбурзької області. Навчався в Донецькому політехнічному інституті і закінчив його в 1974 році. У 1981 році закінчив Вищі курси режисерів і сценаристів при Держкіно та Союзі кінематографістів СРСР.
  Керував галузевої кіностудією. Головний редактор дитячого журналу «Апельсин». Заступник голови правління обласної організації Конгресу літераторів України. Завідувач відділом науки і культури закритого акціонерного товариства «Газета» «Вечірній Донецьк" і журналіст цієї газети. Член генеральної ради з розробки Стратегії розвитку міста Донецька до 2020 року. Був деканом факультету журналістики Донецького відкритого університету. Працював головним редактором творчого об'єднання «Донецький центр гумору». 
  Лауреат літературних фестивалів та конкурсів «Золотий Скіф», «Достояние Донбасса», «Кленове листя» (Канада), Міжнародного академічного рейтингу популярності «Золотая Фортуна», Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв та п'єс «Коронація слова», нагородженого «Почесною відзнакою» Митрополита Київського і всієї України.

Перша книга «Подорож за зіркою» вийшла в 1993 році у видавництві «Донеччина». Твори автора були опубліковані в журналах «Простоквашино», «Мурзилка», «Фонтан», «Пізнайко». Герланець Валерій Ілліч — автор 30 книг для дітей.

Детальніше: 
Герланець Валерій Ілліч  [Електронний ресурс]  //.– Електронні дані. –– Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%8C_%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B9_%D0%86%D0%BB%D0%BB%D1%96%D1%87   , вільний  (дата звернення  29. 01 .2021 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр. 

«Казки на всі часи від Валерія Герланця». Казкарі Донеччини

 


Радимо прочитати з фонду бібліотеки: 

Герланець, В Забияка еж. Сказка в стихах [Текст]:  / В.  Герланець,. — Харьков. : Ранок, 2001.-10с.

Герланець, В. В ожидании Рождественского чуда: История в которой  переплелись реальность и вымысел  [Текст]:  / В.  Герланець,. — Донецк. : Донбасс, 2012.-68с.
 
Герланець, В.  Как туман на трамвае катался [Текст]:  / В.  Герланець,. — Харьков. : Ранок, 2004.-95с.(Почитайка)

 Герланець, В. Лена, Катя и мылопуб Бессмертный.:Повести, сказки, истории, стихи  [Текст]:  / В.  Герланець,. — Донецк. : Донбассинформ, 2007.-288с.

Герланець, В.  Новая рукавичка [Текст]:  / В.  Герланець,. — Донецк. : Сталкерс, 1998.-320 с.(Загадки гномика)
 Герланець, В. Путешествие за звездой .Сказка [Текст]:  / В.  Герланець,. — Донецк. : Донеччина, 1993.- 14с.

Прем'єра космічної новорічної казки вистави "Подорож за зіркою" відбулася в січні 2006 року. Ведмедик і Гагагав (чи то Гусак, то чи Собака) летять в космос на ракеті за зіркою на новорічну ялинку. І там їх чекають незвичайні зустрічі та незвичайні пригоди. І благополучне повернення на Землю, як раз до зустрічі Нового року.

Герланець, В. Рукавичка [Текст]:  / В.  Герланець,. — Донецк. : Сталкерс, 1998.-320 с.(Загадки гномика)
 
Герланець, В.   Удивительные приключения Каркуши и Карандагис [Текст]:  / В.  Герланець,. — Харьков. : Ранок, 2004.-80с.
 

«Казки на всі часи від Валерія Герланця». Казкарі Донеччини

 

Герланець, В.   Чудовисько з озера  та інші  веселі  дачні  історії  [Текст]:  / В.  Герланець,. — Донецьк . : Донбасінформ , 2011 .-80с.

До збірника «Чудовисько з озера  та інші  веселі  дачні  історії»  увійшло вісім казок для дітей дошкільного віку. Головні герої твору – тварини, більшість з яких дітлахи, які товаришують між собою. Не зважаючи на те, що книга перекладена українською, у неї дуже гарна мелодійна мова.
«Яка на смак літера «О»?
Як привабити дитину до читання і рахування? Складно. Навіть якщо це не дитина, а маленьке собача або кошеня з казки. Особливо коли малеча вміє кожне твоє слово жартома обернути проти тебе.
І як піти проти такої логіки? Та саме завдяки емоціям можливо опанувати абетку, бо, наприклад, літера «о» є у смачній кісточці, а для киці вона гладенька і кругленька, як мишка.
«Чудовисько з озера»
Вже знайомі читачеві цуцик Бориско і киця Миця злякалися страховиська, що живе в озері. У жаху очі великі-великі, та згодом виявляється, що червонооке чудовисько – це насос, який увімкнули дачники, щоб качати воду. Та на тому загадку чудовиська не розгадано, і воно таки поселилося в озері – це ігуана, яка втекла від людей, а пес Тузик тепер її розшукує по всіх усюдах.
«У підземній пастці»
Бориско продовжує бешкетувати, от сьогодні навчав курчат плавати у калюжі кролем, і сам так замурзався, що мамі довелося його «прати» з шампунем. Але разом діти можуть втрапити у ще більшу пригоду – опинитися у льоху у підземній пастці. Добре, що саме в той час кріт прорив хід до льоху і допоміг необачній малечі.
«Таємниця летючої тарілки»
Перебування під землею дітей, звісно, нічому не навчило, їм навіть і не перепало, тому невдовзі киця Миця пропонує видертися на горище. А там же стільки всього цікавого люди позалишали, як то підзорну трубу, з якою цікаво гратися. У неї навіть летючу тарілку роздивитися можна. Але поки звірі метушилися, а Ворона навіть дзьобнула космічний корабель, щоб не вештався над їхніми дачами, виявилося, що насправді ця тарілка – іграшка, яка втратила керування і почала літати сама по собі.
«Повітроплавиця Ціпа»
А ось у цій історії усім птахам і звірям доведеться об’єднатися, щоб врятувати мале курчатко Ціпу, яку хуліганисті хлопці посадили у кошик, до якого прив’язали повітряні кульки, і відправили курчатко у політ.
Тільки на тому пригода не закінчується, бо мешканці дачного селища вирішують зняти фільм про ті події, тільки грають не самих себе, а когось іншого. От тільки чи можете ви уявити, щоб пес грав курча, цуценя було кішкою, киця – квочкою, а ворона – цуциком? Не можете? А це весело!
Це вже сюжет наступної історії «Як дядько Тузик детектив знімав».
Встигли друзі пограти й у футбол в історії «Незвичайний гол». Кожен хвалиться, що знає про футбольні правила, а тоді випробовує свої знання на практиці, позичивши в опудала голову, зроблену зі старого м’яча.
Остання історія об’єднує усіх мешканців дачі навколо новоствореної рок-групи «Дачка». Головні у ній, звісно, Бориско і Миця, з якими разом юний читач наче й прочитав усі ці гумористичні історії, які відбулися поряд – на дачі.

Провідний бібліограф  центральної міської публічної бібліотеки Шпакова Н.



Обсудить на форуме