,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись

 Якісна освіта, відновлювальна енергетика, відповідальне споживання, мир та справедливість, й багато інших глобальних викликів - як же цього досягнути до 2030 року? Відповідь на це питання мають 17 Цілей сталого розвитку - заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всіх людей у світі. Вони містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів і екологічних проблем світу загалом. У тому числі й Україна починає активно працювати на досягнення Цілей. 
  Саме тому Костянтинівська ЦМПБ приєдналася до участі у комплексному міжнародному освітньому проєкті «Цілі сталого розвитку – ключові напрямки розвитку нашої планети». Організаторами проєкту є польський Фонд CultureLab та українська громадська організація «Дитячий телевізійний театр «Юрашки» у партнерстві з: ВГО Українська бібліотечна асоціація, Управлінням освіти Львівської міської ради, Львівською обласною бібліотекою для дітей, Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Проєкт співфінансується Польсько-Американським Фондом «Свободи» в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», що реалізується Фондом «Освіта для демократії». Метою проєкту є заохочення педагогів та працівників культурно-освітніх закладів, які працюють з дітьми дошкільного і молодшого шкільного віку, до активних дій задля сталого розвитку.   
   10 червня у Центральній міській публічній бібліотеці відбулось перше групове заняття «Я – хлопчик, я – дівчинка» для дітей 7-12 років. Інформаційні матеріали допомогли кожній дитині у простій та доступній формі зрозуміти що таке Цілі Сталого Розвитку, як вони впливають на наше життя, і що ми можемо робити щодня задля їх досягнення до 2030 року. Діти виконували вправи згідно вивчення цілі 5 Гендерна рівність. При виконанні завдання «Меморі» діти побачили, що вибір професії залежить від здібностей і інтересів людини, а не від її статі. За допомогою роздрукованих карток діти обирали професії, які збігаються на картках  (чоловік і жінка представляють одну і ту ж професію). Майже с першого разу діти знайшли всі пари карток. У грі «Каламбури» діти випробували свої акторські здібності у заохоченні відчути себе у різних професіях. Завдання дітей полягало в тому, щоб показати професію, зображену на картці, лише за допомогою жестів. Дітей дуже зацікавила вправа «Професія моєї мрії», протягом якої необхідно було поєднати предмети, зазначені у картках з професіями. Діти впоралися із завданнями успішно. А ще переглянули презентації «Дивовижні професії світу», «Незвичні професії жінок». Казка «Робо-пес» розповіла про дівчаток, які здійснюють свої мрії. Вони самі вибороли шанс здобувати знання для свого майбутнього. А батьки подарували своїм дітям надзвичайний шанс – час для навчання. В ігровій формі дітям розповіли про соціальну справедливість і рівні права жінок та чоловіків.
    Ми хочемо ще раз підкреслити, що Цілі сталого розвитку – це для кожного з нас, і кожен день ми можемо своїми діями наближати їх реалізацію задля сталого майбутнього: чистих морів та океанів, добробуту населення та подолання голоду. Тому відтепер Цілям сталого розвитку можна навчатись граючись.

 Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись

 Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись

 Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись

 Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись

 Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись

Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись 

Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись 

Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись 

Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись 

Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись 

Цілі сталого розвитку вивчаємо граючись

 





Обсудить на форуме