,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

|18| Галактика читання

З перших днів літніх канікул у Червні в ЦМПБ ім. М. Горького стартувала щорічна бібліотечна Програма літніх читань “Галактика читання”. Протягом місяця підлітки мали можливість відвідати різноманітні бібліотечні заходи.  

 

Прийди, прийди до мене, неділенька зелена!

Трійця – одне з найбільших церковних християнських свят, яке відзначається у восьму неділю після Пасхи. Це свято повязано з народними віруваннями, розквітом природи. Це свято духмяних квітів і трав. Театралізоване святоПрийди, прийди до мене, неділенька зелена!пройшло 4 червня у бібліотеці ЦМПБ ім. М. Горького. Підготували свято для учасників 1 загону літнього табору ЗОШ № 13  провідний бібліотекар абонементу для юнацтва Ганнич Людмила, бібліотекар 1 категорії з масової роботи Маричева Людмила та провідний бібліограф мережевих ресурсів бібліограф Інтернет-центру Тетяна Маяк. Учні прослухали огляд сайтів, познайомились з історією виникнення свята Трійці, української символіки квітів і рослин, легенди про русалок, потерчат та калину. Діти прийняли участь у різних змаганнях. Самим цікавим для учасників свята став конкурс плетіння вінків із справжніх степових квітів: волошок, ромашок, чабрецю, колосків та інших рослин. Краще за всіх сплела вінок учениця ЗОШ № 13 6-а кл. Пашковська Юлія. Вона зайняла 1 місце. Призові місця отримали також Ляхова Карина (ЗОШ № 6, 6-б кл.) та Бережан Ярослав (ЗОШ №13, 6-акл.). Наступним  конкурсом стала розважальна вікторина “Трійця – зелене свято”. Учні проявили знання українських звичаїв. Кращими стали: учень 6-а кл. ЗОШ № 13 Ханін Микита (1 місце), учениця 6-б кл. ЗОШ № 13 Ляхова Карина (2 місце), учень ЗОШ № 6, 6-б кл. Григоров Богдан. Всі переможці отримали призи.

                    

Екологічні проблеми України

З розвитком науково – технічного прогресу, втручання людини у природні процеси, забруднення повітря та земної поверхні, створення небезпечної техногенної ситуації на планеті особлива увага повинна приділятися охороні навколишнього середовища. Проблема довкілля – це проблема усього цивілізованого людства та нашої країни зокрема. Екологічні проблеми України – під такою назвою була проведена екологічна година в ЦМПБ ім. М  Горького. Діти літнього табору ЗОШ №13 відвідали абонемент для  юнацтва 9 червня, в ці дні  відмічається День охорони навколишнього середовища в Україні. Традиційно захід розпочався з огляду веб-сайтів за темою екології, які продемонструвала провідний бібліограф мережевих ресурсів бібліограф Інтернет-центру Т. Маяк. У ролі ведучої була провела провідний бібліотекар абонементу для юнацтва Л. Ганнич. Розповідь йшла про три складові життєдіяльності людини: повітря, воду та земельні ресурси. Учні поміркували про те, що треба зробити, щоб наше довкілля не прохало порятунку, прослухали вірші та цитати відомих людей про красу рідної природи, внесли свої пропозиції, щодо її охорони, прослухали пораду про те, як треба правильно складати вже використану тару, щоб вона займала найменш міста у контейнерах, або, як деякі речі можна ще переробляти. А на закінчення була проведена весела екологічна вікторина, у якій перемогли: учень 6-а кл. ЗОШ № 13 Ханін Микита (1місце), учениця 6-б класу ЗОШ № 13 Ляхова Карина (2 місце), учень ЗОШ № 6, 6-б кл. Григоров Богдан. Всі переможці отримали пам’ятні подарунки.

 

Ой яка ж ти прекрасна, природа Донбасу!

(Краєзнавча година - літній урок народознавства)

Вивчення історії своєї держави неодмінно пов‘язане з вивченням історії рідного краю. Тому краєзнавство є неодмінною тематикою заходів, які проводить абонемент для юнацтва ЦМПБ ім. М. Горького. Мета цих заходів – вивчення природи рідного раю, заповідних  міст , заказників,  ботанічних садів та інших пам’ятників природи, ознайомлення із  Червоною книгою України, прищеплення любові до рідного краю. Донецький край багат на унікальні природні  заповідні місця та культурно-історичні пам’ятники. За кількістю туристських обєктів в Україні Донбас уступає лише Криму. Любити свій край – це означає вивчати його. Вивченню заповідних місць рідного краю була присвячена літературно–краєзнавча година “Ой яка ж ти прекрасна, природа Донбасу!”, проведена сумісно з учнями ліцею літнього табору. Юні знавці рідного краю відвідали всі відділи бібліотеки. Огляд веб-сайтів за темою краєзнавства провела. провідний бібліограф мережевих ресурсів Інтернет-центру Т. Маяк. Провідний бібліотекар абонементу для юнацтва провела пізнавальну екскурсію - розповідь про пам‘ятні місця Донбасу: заповідники Кам’яні могили, Хомутовська степ, Луганський заповідник, Дружківські кам’яніли дерева, Клебан-Бикський ландшафтний парк, балка Кравецька та ін. Всі учні слухали уважно, а потім приймали активну участь у вікторині–грі. Найкмітливішими стали: учні 7-а кл. Архипцев Максим, Воронов Микола. Серед молодших учнів перемогла  учениця 4-б кл. Кузьменко Настя. Учні одержали заохочувальні призи. 

 

Великий казкар

Чим привернути увагу дітей до книги? Як захопити, викликати інтерес до читання? Над цією проблемою все більше замислюються люди, але, на превеликий жаль, тільки старшого віку. А ще – це головний біль для всіх бібліотекарів. Тому шукаємо кожного разу нові ідеї для проведення заходів для дітей. Так, для відвідувачів літнього табору відпочинку при ЗОШ № 13, була проведена електронна презентація Великий казкар -  по творчості  великого майстра слова Г. Х. Андерсена. В наш час діти дуже люблять компютерні технології, тому з увагою прослухали і матеріали по біографії, і брали участь у вікторині. А на закінчення був приготований сюрприз – мультфільм “Дюймовочка“.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування Єлькіна Н. М.

 

Мандруємо ми стежками Донбасу

Краєзнавча гра-подорож “Мандруємо ми стежками Донбасу” проведена на абонементі для юнацтва  для учнів літнього табору ЗОШ № 13 (директор літнього табору О. М. Туаєва). За традицією юні мандрівники відвідали Інтернет-центр, де провідний бібліограф мережевих ресурсів Т. Маяк підготувала огляд веб-сайтів за темою краєзнавства. Подорож заповідними місцями Донбасу за допомогою Червоної книги України провела провідний бібліотекар абонементу для юнацтва Л. Ганнич. Діти здійснили віртуальну подорож у Донецький ботанічний сад, Дружківські закам’янілі дерева, Кам’яні могили, вікові дуби міста Золоте – це далеко не повний перелік заповідних місць, з якими познайомились учні. Юні краєзнавці прийняли активну участь у конкурсах: “Назвати скоріше степову рослину”. Діти поділились  на дві команди “Каштан” та “Дзвіночок”. Бібліотекар роздала завдання – назвати по черзі, як можна скоріше, рослини рідного краю. Наступний конкурс – “100 рекордів у світі тварин”. Учні відповідали на запитання із життя тварин, занесених до Червоної книги України.  Присутнім демонструвалися листя, квіти, стеблі рослин Донбасу, з яких треба було відгадати їх назву. Переможцями у цих непростих конкурсах стали учні ЗОШ №13 Татарко Дарина (3-а кл.), Афанасенко Аліна (9-а кл.), Приймак Віка (2-в кл.), учень ЗОШ № 6 Листопад Гліб (4-а кл.). Всі переможці одержали пам’ятні призи.

 

Символи нашої держави

Конституція України – це основний закон нашої держави. Поглибити знання учнів про нашу державу – Україну, Конституцію, познайомити з основними символами нашої держави, правами та обов’язками дитини, виховувати патріотів своєї країни, служити інтересам своєї Батьківщини – таку мету виконували організатори години–гри з правової тематики “Символи нашої держави”, присвяченій Дню Конституції України. Цей захід був проведений на абонементі для юнацтва ЦМПБ ім.. М. Горького 18 червня 2009 р. о 12 год. 30 хв. Учасниками правової гри стали учні літнього табору ЗОШ № 13. На одній з полиць яскравої книжкової виставки “Різні, але рівні” серед книжок були розміщені казкові персонажі – ляльки: Мальвіна, Незнайка, ведмедик, зайчатка та інші під гаслом: “Не порушуйте наших дитячих прав!”. На протилежній полиці – Баба Яга з надписом: “Я заперечую!”.  Діти разом із бібліотекарем пригадали про свої права та обов’язки, познайомились з Міжнародною Конвенцією про права дитини, з положеннями національної програми Діти України, історією національних символів. За допомогою казкової інтелектуальної гри У лабіринті прав юні правознавці доводили негативному персонажу Бабі Язі про те,  які права літературних персонажів було порушено. Діти активно відгадували загадки про національні символи України. Треба відзначити, що майже всі учні відповідали активно. Юні громадяни України добре знають про права та обов’язки дітей, про символи України та права казкових героїв, за що можна щиро подякувати їх батькам та вчителям. Переможцями конкурсів стали: Рожкова Аня (4-а кл.), Кондратович Дмитро (4-а кл.). Вони нагороджені  “Золотими медалями” (шоколадними).  Заохочувальні призи одержали: Татарко Дарина, Пашковська Юлія, Носов Іван, Бордун Катря, Листопад Гліб, Юр’єв Андрій.

Провідний бібліотекар абонементу для юнацтва Людмила Ганнич.

 

 



Обсудить на форуме