,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
Вересень 2023 (3)
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

|62| “Полювання за інформацією” продовжується

В рамках програми літніх читань “Полювання за інформацією” 12 серпня фахівець абонементу для юнацтва ЦМПБ Ганнич Л. В. сумісно з учнями школи-інтернату №1 підготувала і провела пізнавальну “Подорож з історії книги”. Учні узнали про те, як книга пройшла шлях від вузликової писемності до книг на глиняних дощечках, папірусі, пергаменті і до сучасної книги; про першодрукувальний станок німця Іогана Гутенберга та росіянина Івана Федорова, про абетку, складену болгарськими братами Кирилом та Мефодієм, про найбільшу та найменшу книги світу, котрі є в Англії та Японії. За допомогою пізнавальних вікторин були виявлені найуважніші та найрозумніші. Це- Ганна Дудченко, Микола Калиниченко, Сусана Парфьонова. Переможці були нагороджені призами. Заохочувальні призи одержали:Настя Попова, Дмитро Путілін, Сашко Леонов(учень ЗОШ №16).Допомагав проводити захід учень 6-Б класу СОШ №13 Антон Ганнич (волонтер бібліотеки). Наприкінці заходу учні сфотографувалися зі своїми улюбленими книжками зі шкільної бібліотеки.

Продовженням співпраці ЦМПБ ім. М. Горького зі школою-интернатом №1 під час літніх канікул стало проведення конкурсу “У малюнок вкладаю я серце і душу, незалежна країно моя!”, присвяченого Дню Незалежності України. Конкурс підготувала і провела фахівець абонементу для юнацтва ЦМПБ Ганнич Л. В. сумісно з учнями школи-інтернату №1. Мета заходу: розкрити природу, основні риси і характер правової держави як держави прав і свобод людини; пояснити учням поняття незалежності України, виховувати любов до Батьківщини, культуру патріотичних почуттів. Учні прослухали розповідь бібліотекаря про історію створення Конституції України, українських символів - Герба, Прапора, Гімну. Діти пригадали які ще гімни існували раніше на Україні, а саме: “Заповіт” Т.Г. Шевченка, “Пісня про Сагайдачного”, “Мир вам, браття” та інші; згадали про права дитини; розповіли народні легенди про національну символіку. Діти також з радістю відобразили свої знання у малюнках. Але найбільш за всіх символів рідної держави було у малюнках Шилко Т. – тут діти побачили і калину, і хліб на рушникові, герб, прапор та, навіть козака. Переможцями вікторини “Що ти знаєш про Україну?” стали: Микола Калиниченко (1 місце), Ганна Дудченко (2 місце), Сашко Леонов (3 місце).

З споконвіку шанують в Україні квіти. Наші предки обожнювали квіти, вважаючи, що цей витвір природи даровано людям від Бога. Квіти – постійні супутники нашого життя. Вони – на клумбах, у кімнатах, на газонах, вишиванках, рушниках, національному одязі. Краєзнавче-мальовничий захід “Розквітай як калина, моя Україна!” у рамках програми літніх читань було проведено у школі-інтернаті №1 сумісно з абонементом для юнацтва ЦМПБ ім. М. Горького. Учні прослухали інформацію про історію українського віночка, пригадали народні легенди про барвінок, волошки та мак, розповіли про лікарські властивості рослин, посперечалися у вікторині. Найкмітливішими виявилися: Дудченко Ганна (1 місце), Шилко Тимофій (2 місце) та Буценко Ігор (3 місце), Каліниченко Микола. Всі вони найкраще розповідали про квіти та відповідали на запитання вікторини. Потім відбувся конкурс малюнків, в якому діти проявили свою фантазію. Яскравими барвами запалали не тільки альовничі листи, но й асфальт навколо учбового закладу. Кожен старанно малював свою улюблену квітку і тому віддати перевагу якомусь одному малюнку не вдалося можливим. Кожна дитина малювала по-своєму яскраво. У цьому конкурсі перемогла дружба. Всі учасники конкурсу були нагороджені призами.

Адміністрація ЦМПБ ім.М. Горького висловлює щиру подяку заступнику директора по УВР Вірютіну Євгену Григоровичу, вихователям Коломійцевій Олені Віталіївні, Одижній Нині Анатоліївні, бібліотекарю Олені Петрівні Фроні за допомогу та співробітництво у проведенні заходів.         

 

Бібліотекар абонементу для юнацтва Ганнич Л. В.

 

 



Обсудить на форуме