,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
Вересень 2023 (3)
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

|68| Всеукраїнська науково – практична конференція

З листопада 2009 року в усіх областях України створюється Мережа пунктів доступу громадян до офіційної інформації органів влади /ПДГ. 20 бібліотек (у тому числі і Костянтинівська ЦМПБ ім. М. Горького) приєднались до Мережі ПДГ після тренінгу “Інформація органів влади для громадян у публічній бібліотеці: пошук, доступ, консультування”, що відбувся у Донецькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Н. К. Крупської 25-26 лютого 2010 року.
7 – 10 вересня 2010 року у місті Керч проходила всеукраїнська науково – практична конференція “Інформація органів влади для громадян у бібліотеці: пошук, доступ, консультування”, організована Українською бібліотечною асоціацією та Програмою сприяння парламенту України ІІ. Відкрили конференцію Шевченко Ірина Олександрівна, к. п. н., професор НАКККіМ, президент Української бібліотечної асоціації та Елеонора Валентайн, директор Програми сприяння Парламенту ІІ в Україні. Робота конференції складалася з шести засідань, у яких приймали участь фахівці Херсонської ОУНБ ім. Олеся Гончара, Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, Миколаївської ОУНБ ім. О. Гмирьова, Луганської ОУНБ ім. М. Горького, Національної парламентської бібліотеки України, представники вищих навчальних закладів культури України / м. Київ, Харків, Луганськ, Львів, Рівне/, а також Міщук С. М. – завідувач відділу баз даних нормативно – правової інформації Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України та Сиркова В. А. – завідуюча сектором по архівній роботі Секретаріату Верховної Ради Автономної Республіки Крим.
У роботі конференції приймала участь провідний методист КЗК “ЦСПБ” Сидоренко Тетяна Вікторівна, яка представила презентацію “Бібліотека – інформаційний міст між населенням та місцевою владою. Досвід роботи ПДГ до офіційної інформації центральної міської публічної бібліотеки ім. М. Горького” на презентаційній сесії “Пункти доступу громадян до офіційної інформації у публічній бібліотеці: досвід мережі ПДГ”. Цьому передувала значна робота. Президія Української бібліотечної асоціації розглянула матеріали від бібліотек-учасниць мережі ПДГ, подані на конкурс, який було оголошено у червні 2010 року. Його переможцями стали:
- Вінницька ОУНБ імені К.А. Тімірязєва
- Виноградівська ЦБС (Закарпатська обл.)
- ЦМБ м. Токмак (Запорізька обл.)
- Костянтинівська ЦМПБ (Донецька обл.)
- Краматорська центральна міська публічна бібліотека імені М. Горького (Донецька обл.)
- Луганська ОУНБ імені О.М.Горького
- Миколаївська ОУНБ імені О.Гмирьова
- Сарненська централізована система публічно-шкільних бібліотек (Рівненська обл.)
- Охтирська районна ЦБС (Сумська обл.)
- Централізована районна бібліотека Ямпільської ЦБС (Сумська обл.). Представники цих бібліотек також презентували на конференції свої досягнення з розвитку мережі ПДГ.
Під час шостого засідання відбулася виїзна сесія на базі центральної бібліотеки ім. В. Бєлінського м. Керч. Хочеться подякувати колективу бібліотеки та директору Поповій Людмилі Яківні за щиру, теплу зустріч.
Для подальшої роботи ПДГ до офіційної інформації ЦМПБ ім. М. Горького отримала видання “Інформація органів державної влади України: як шукати і використовувати наявні інформаційні ресурси: програма навчання користувачів публічних бібліотек” / укладач І. О. Шевченко; Збірник антикорупційних законів України; Серію інформаційних брошур та серію відеофільмів “Знайомство з судом” тощо. Всі ці видання необхідні нашим читачам і користуються їх попитом.


Тетяна Сидоренко,
провідний методист КЗК “ЦСПБ”

 



Обсудить на форуме