,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Липень 2024 (28)
Червень 2024 (36)
Травень 2024 (38)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
«    Липень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Новини

10 вересня місто Костянтинівка святкувало свій 141-ий день народження. До цього свята в ЦМПБ ім. М. Горького з 6 по 13 вересня в рамках Тижня рідного міста "Місто, в якому ти живеш” проводились різноманітні масові заходи.

Міський спортивно-інтелектуальний квест "Моє здоров’я – моє багатство”

8 вересня в ПкіВ "Юбилейный” був проведений міський спортивно-інтелектуальний квест "Моє здоров’я – моє багатство”. Цей захід проводився в рамках міської комплексної програми "Молодь. Діти. Сім’я” на 2007-2011 рр., міської комплексної програми "Розвиток фізичної культури і спорту в м. Костянтинівка на 2007-2011 рр.” та проекту по створенню інформаційно-профілактичного центру при бібліотеці "Ти – не один. Ми – разом.” в рамках програми "Бібліоміст”. Організаторами квесту стали: Відділ у справах сім’ї та молоді міськвиконкому, комітет з фізичної культури і спорту, Центральна міська публічна бібліотека ім. М. Горького, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, громадська організація "Асоціація молоді м. Костянтинівка”. Учасники квесту: студенти й учні професійних ліцеїв міста та району, об’єднані у команди по 10 осіб. Від кожного учбового закладу були представлені 2 команди.

Цілі та завдання квесту:

1. Профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі.

2. Пропаганда здорового способу життя, прищеплення молоді любові до спорту.

3. Посилення зв’язку між учбовими закладами.

4. Взаємодія міських структур, працюючих із молоддю

Спочатку всі учасники квесту зібрались у ПкіВ "Юбилейный” біля центральної стіни на офіційне відкриття. Кожна команда мала свою назву і слоган по темі. Прозвучали привітання організаторів молодіжного квесту та ветеранів спортивного руху в нашому місті. Спортсмени отримали почесні грамоти і солодкі подарунки від ЗАТ ВО "КОНТИ”. Всіх присутніх дуже вразив показовий виступ юних каратистів ДЮСШ. Після жеребкування команди отримали маршрутні листи. Учасники змагань виконували завдання на 10 станціях, які оцінювались 10-бальною шкалою. Після підведення підсумків, відбулось нагородження переможців. 1-е місце присуджено команді "Бицепс” (КПСЛ), яка отримала у подарунок футбольний м’яч. За активну участь у проведенні квесту всі команди отримали грамоти та солодкі призи від ЗАТ ВО "КОНТИ”. По закінченні квесту всі учасники разом із суддями встали у коло, взялись за руки і промовили слоган "Ти – не один. Ми – разом.” Всі капітани команд і учасники змагань отримали бандани зі слоганамиі про здоровий спосіб життя і позначки з логотипом "Бібліомосту”.

10 вересня серед закладів культури, прийнявших участь у святкуванні Дня міста, була і ЦМПБ ім. М. Горького. На центральній алеї ПКіВ "Юбилейный” мешканці міста мали можливість познайомитись з інформаційними ресурсами бібліотеки, які були представлені у перегляді літератури і періодики. В рамках проекту "Ти – не один. Ми – разом.” була проведена акція "Ми – здорові – приєднуйтесь!”. Волонтери - студентки КМУ і КПСЛ мали бандани на голові зі слоганами за темою здорового способу життя і розповсюджували на вулиці бібліотечні інформаційні та рекламні матеріали ІПЦ у вигляді календарів.

Бібліотечну акцію було продовжено 15 вересня для студентів КАТЛНАУ. Під час проведення воркшопу "Азбука рівних можливостей” учасники тренінгу отримали календарі на 2012 рік із логотипом "Бібліомосту”.
29 липня
ЦМПБ ім. М. Горького продовжує реалізацію проекту програми "Бібліоміст”. В рамках діяльності інформаціонно-профілактичного центру "Ти – не один. Ми – разом.” провідний біблотекар абонементу для юнацтва Ганнич Л. В. організувала акцію - конкурс малюнків на асфальті з популяризації здорового способу життя "Ми – за здорове покоління!”. Її учасниками стали учні пришкільного майданчику "Промінець” при СЗОШ №13. Біля бібліотеки розгорнулася справжня мальовнича галерея. Учні не тільки малювали, а й придумували різноманітні гасла. Пересипкін Олексій та Чудновський Дарон (з Ізраілю) намалювали перекреслену цигарку та протиставили їй намальований ліс із річкою, чистим повітрям та спортивним інвентарем. Віршоване гасло "Ні - цигарці, наркотикам та чарці!” з цікавим малюнком зобразив переможець конкурсу Вова Ломакін. Пропаганду книги, як альтернативу нездоровому способу життя запропонували Катря Бордун, Ліза Чудновська та Ліза Новикова. Полуєсова Софія, Крикуненко Наташа та Іванникова Дарина малювали батьків, яки привчають дітей до фізкультури і спостерігають від небезпеки. Також учні змагалися у вікторині "Як бути здоровим?”. Переможцем стала Дарина Татарко. Головний висновок, який можна зробити, що всі учні, незалежно від віку розуміють, що треба зберігати своє здоров’я та здоров’я оточуючих їх людей і розуміють небезпеку шкідливих звичок.



14, 21, 24 червня Розмова про згубний вплив шкідливих звичок актуальна завжди, навіть влітку. Не секрет, що захоплення тютюнопалінням, вживання спиртних напоїв, наркоманія все більше цікавлять молодь і навіть дітей. Тому питання профілактики сьогодні виступають на перше місце. Центральна міська публічна бібліотека ім. М. Горького продовжує свою роботу з інформування населення про здоровий спосіб життя в рамках створеного інформаційно-профілактичного центру «Ти-не один. Ми - разом." Під час літніх канікул робота в цьому напрямку перемістилася в пришкільні табори сзош №13, зош № 6, ліцей. Всі бажаючі змогли відвідати відеолекторій «Увага, ризик!» Перед дітьми виступив лікар-нарколог Киян К. А. Він розповів про ту небезпеку, яка підстерігає кожного, хто переступає межу дозволеного, а також відповів на запитання. Діти не тільки переглянули мультиплікаційні фільми «Сестрички-Звички», «Таємниця жовтого куща», «Дим коромислом», «П'яні вишні», «Азбука здоров'я», а й висловлювали свою думку про побачене. Сподіваємося, що заходи допоможуть замислитися молодому поколінню про те, що здоров'я - це найцінніше для кожного з них.

2 червня Нові можливості в спілкуванні відкривають перед молоддю нашого міста комп'ютерні технології. ЦМПБ ім. М. Горького активно впроваджує інноваційні заходи в практику роботи. Одне з таких заходів відбулося другого червня в читальному залі. Скайп-конференція "Як важливо бути захищеним" була присвячена питаням профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу. Ця зустріч проходила в рамках реалізації проекту "Бібліоміст" по створенню інформаційно-профілактичного центру "Ти не один. Ми - разом." з питань здорового способу життя. Саме тут учні СЗОШ №13 змогли побачити, почути і поговорити зі своїми однолітками, які перебувають у Комінтернівської районної дитячої бібліотеці м.Харкова. Перед учасниками виступила Лучко О. М. - лікар-консультант регіонального громадського фонду "Оберіг", яка не тільки розповіла про заходи профілактики ВІЛ/СНІД, але і відповіла на питання, які задавали молоді люди двох міст. Головна мета таких заходів - закликати молоде покоління вести здоровий спосіб життя, розповісти про профілактику небезпечних захворювань. Сподіваємося, що результат досягнутий.

19 травня в рамках реалізації проекту створення інформаційно-профілактичного центру "Ти – не один. Ми – разом” в ЦМПБ ім. М. Горького був проведений міні-спектакль "Альтернатива” за участю Літературно-творчої експериментальної студії "Експеримент” (кер. Зубенко І. М., ЦДтаЮТ). Учні 8-а класу (ЗОШ №1) та 10-а класу (СЗОШ №13) мали можливість побачити як впливає на організм людини вживання наркотиків, алкоголю та інших психоактивних речовин. Старшокласників вразила гра членів студії "Експеримент”, яка супроводжувалась електронною презентацією про роль жінки у суспільстві, якою вона має бути. Після закінчення театралізованої події підлітки відповідали на питання анкети "За здорове покоління”, де відобразили своє ставлення до власного здоров’я, ведення здорового способу життя. На голках "дерева здоров’я” підліткам було пропоновано розмістити шкідливі звички, яких вони хотіли б позбавитись. Майже всі присутні відповіли у письмовій формі на стікерах "веду здоровый образ жизни”.

13 травня в ЦМПБ ім. М. Горького був проведений черговий захід в рамках реалізації проекту "Ти – не один. Ми – разом”. Це – Скайп-конференція між молоддю нашого міста та молодими людьми м. Львова, яких люб’язно запросила Львівська обласна бібліотека для дітей цього чудового міста. Зустріч була присвячена молодіжним проблемам: здоровому способу життя, молодіжному дозвіллю, боротьбі зі шкідливими звичками. Від нашого міста була велика група зацікавлених учасників – учнів шкіл, вчителів, психологів, студентів Костянтинівського медичного училища, індустріального та аграрного технікумів.На другому кінці уявного "бібліомосту” зручно розташувалися студенти Львівського училища культури та спортивного інтернату, дитяча письменниця …та колеги бібліотекарі. На превеликий жаль, молодь довгий час почувала себе не впевнено, тому спочатку ініціативу взяли на себе дорослі. Але, спілкуючись всі зрозуміли, що всі наші відмінності лише уявні. У нас багато спільного, як в ставленні до згубних звичок, так і до здорового способу життя.

7 квітня в ЦМПБ ім. М. Горького для вчителів охорони здоров’я був прведений семінар-практикум "Формування навичок здорового способу життя у підлітків за допомогою інноваційних форм навчання”. Мета семінару - надати учасникам семінару інформацію про здоров’я, здоровий спосіб життя і чинники, які впливають на здоров'я; сформувати бачення й усвідомлення учасниками власних пріоритетних цінностей, необхідних для повноцінного життя, підвищити компетентність вчителів охорони здоров'я з питань формування навичок здорового способу у підлітків. В ході проведення семінару-практикуму були використані різноманітні форми і методи - тренінг, мозковий штурм, ділова гра, міні-лекція. Учасники семінару виконали вправи "Мій ресурс”, "Все залежить від тебе!”, "Формула успіху” та ін., які підготували психологи Центру практичної психології міського управління освіти – Гармаш Наталія Олександрівна і Кайоткіна Тетяна Адамівна. Однією з інноваційних форм навчання вчителів стало проведення онлайн-спілкування за допомогою програми Skype з координатором тренінгового центру з питань туберкульозу м. Донецька Косиковою Ольгою Петрівною. У семінарі взяла участь Лучко Ольга Михайлівна (лікар-консультант Донецького благодійного фонду "Оберіг”), яка виступила з електронною презентацією з питань ВІЛ-інфекції.

22 березня в ЦМПБ ім. М. Горького був проведений тренінг "Умій казати НІ!” в рамках реалізації створення інформаційно-профілактичного центру "Ти – не один. Ми - разом”. Цей проект став переможцем в Конкурсі проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами програми "Бібліоміст”. "Бібліоміст” – партнерська робота IREX, USAID та міністерства культури і туризму України, при підтримці Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Метою тренінгу є набуття вмінь та навичок зміцнення та збереження здоров’я. Його учасниками стали волонтери учбових закладів міста – Костянтинівського медичного училища, Костянтинівського індустріального технікуму, практичні психологи дошкільних та учбових закладів. Учасникам тренінгу найбільше сподобались вправи: "Колесо життя”, "Модель здоров’я”, "10 заповідей здоров’я”, проведені фахівцями Центру практичної психології міського управління освіти Гармаш Н. О., Кайоткіною Т. А. Провідний бібліограф мережевих ресурсів Інтернет-центру Маяк Т. І. презентувала кращі веб-сайти з питань здорового способу життя. Захід відвідала регіональний представник програми "Бібліоміст” С. Бойцова. Волонтери поглибили знання, підвищили інформованість про відпяовідальність за стан власного здоров’я, навчались користуватись Інтернет-технологіями і розповсюджувати їх в своєму середовищі в рамках реалізації проекту. Всі учасники тренінгу не тільки одержали позитивний заряд енергії, а й отримали для розповсюдження інформаційні листівки, пам’ятки.

З 28 лютого до 7 березня в загальноосвітніх школах № 3, 13, ліцеї, гімназії, КІТ (Костянтинівський індустріальний технікум), КПБЛ (Костянтинівський професійно-будівельний ліцей), КМУ (Костянтинівське медичне училище) було проведено вивчення актуальності питання здорового способу життя серед підлітків та молоді міста, а також зроблено аналіз рівня обізнаності учнів та студентів з питань профілактики шкідливих звичок. Для анкетування бібліотекарями та практичними психологами ЦПП (завідувачка ЦПП Тетяна Адамівна Кайоткіна) було розроблено анкету. В анкетуванні приймали участь учні 9-11 класів, студенти ліцеїв, технікумів. Всього в анкетуванні прийняло участь 500 учнів і студентів.

28 лютого у ЦМПБ ім. М. Горького відбулась координаційна зустріч усіх учасників проекту з організії інформаційно-профілактичного центру підтримки здорового способу життя "Ти – не один. Ми – разом”, протягом якої був узгоджений план дій і графік виконання основних завдань проекту. У засіданні прийняли участь партнери, які допомагатимуть бібліотеці у здійсненні проекту.


Обсудить на форуме