,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Події 2013


 
Січень 

З 10 січня з вівторка по четвер з 10 до 12 години проводяться заняття з основ комп'ютерної грамотності в групах пенсіонерів (14осіб).
У середу та п'ятницю з 10 до 11 години проводяться заняття з основ комп'ютерної грамотності в групі користувачів бібліотеки (7осіб).

30 січня 
                           Скайп-консультування фахівців Костянтинівського міськрайонного управління юстиції
В рамках роботи Правової громадської приймальні, ПДГ (Пункту доступу громадян до офіційної інформації), реалізації проекту програми «Бібліоміст» «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет» 30 січня з 14 до 15 години в приміщенні ЦМПБ ім. М. Горького відбулося скайп-консультування мешканців мікрорайону «Красный Октябрь» та правобережної частини міста, яке проводили керівник Костянтинівського міськрайонного управління юстиції Олейнікова І. В. та головний спеціаліст управління юстиції Бормотова Т.О. До онлайн-спілкування приєдналися учасники проекту – бібліотеки-філіали: ЦМДБ ім. О. Кошового, бібліотека-філіал № 3. В ході заходу прийняли участь 22 особи. Фахівці відповідали в режимі онлайн на правові питання мешканців міста: стосовно прав спадкоємців, прав абітурієнтів,стосовно змін у господарському законодавстві, житловому. Завдяки придбаному технічному і програмному обладнанню мешканці віддалених районів мали можливість отримати відповіді юристів на свої питання. Роботу у цьому напрямку продовжено завдяки співпраці бібліотек і Костянтинівського міськрайонного управління юстиції.

Лютий

14 лютого
                           Скайп-консультування з фахівцями Костянтинівського міськрайонного управління юстиції
14 лютого з 14 до 15 години в ЦМПБ ім. М. Горького проводилось скайп-консультування фахівців Костянтинівського міськрайонного управління юстиції з мешканцями району «Красный Октябрь», правобережної частини міста, користувачами бібліотеки. Консультування проводили начальник управління юстиції Олейнікова І.В. та головний спеціаліст Бормотова Т.О. Юридичні консультації отримали 23 особи. 

15 лютого Костянтинівське міськрайонне управління юстиції
                        Роз’яснення щодо проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання вторинної правової допомоги
   Згідно з Законом України «Про безоплатну правову допомогу» з 1 січня 2013 року при всіх головних управліннях юстиції України діють центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. При Головному управлінні юстиції у Донецькій області створено 2 таких центра (в м. Донецьку та м. Маріуполі).
   Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги в зазначені центри, та вимоги до їх професійного рівня визначається постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 № 1362. Рішення про проведення конкурсу приймається наказом Міністерства юстиції України.
   Так, наказом Міністерства юстиції України від 31.01.2013 № 190/5 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги» оголошено проведення конкурсу з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги у період з 11 березня по 01 квітня 2013 року.
   Заяви для проходження конкурсу приймаються Головним управлінням юстиції у Донецькій області, а також всіма районними, районними у містах, міськими (міст обласного значення), міськрайонним управліннями юстиції до 4 березня 2013 року.
   Претенденти - адвокати, які виявили намір взяти участь у конкурсі, повинні відповідати таким вимогам щодо їх професійного рівня:
- наявність свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю;
- знання нормативно-правових актів у сфері захисту прав людини;
- знання норм процесуального та матеріального права;
- знання та дотримання правил адвокатської етики;
- вміння складати процесуальні заяви, скарги та інші документи правового характеру;
- вміння працювати з правовими базами даних;
- володіння державною мовою (володіння англійською мовою та/або мовами національних меншин, які на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці становлять значну частину населення, є перевагою);
- досвід роботи (є перевагою).
Претендент - адвокат подає разом із заявою такі документи:
- копії паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків, свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, трудової книжки, документів про освіту;
- біографічну довідку та анкету за встановленою Мін’юстом формою, мотиваційний лист (до 500 слів) у довільній формі за підписом претендента. (Відсутність у претендента трудової книжки зазначається у заяві).

  З більш докладнішою інформацією можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Головного управління юстиції у Донецькій області www.jast.dn.ua

Начальник Костянтинівського
міськрайонного управління юстиції
Інна Олейнікова

17 лютого  Послуги Костянтинівського територіального центру соціального обслуговування розміщено на веб-сайті бібліотеки konstlib.net у розділі Новини

                                Факультет комунікаційних та інформаційних технологій в бібліотеці 
   Соціальна послуга «Університет третього віку» в Територіальному центрі соціального обслуговування м. Костянтинівки спільно з ЦМПБ ім. М. Горького впроваджена для відвідувачів терцентру і користувачів бібліотеки. В «Університеті третього віку» люди пенсійного віку отримують різноманітні нові знання. Студенти «Університету» самі вибирають собі програму навчання, включаючи навчання комп'ютерної грамотності. На базі ЦМПБ ім. М. Горького відкрито Факультет комунікаційних та інформаційних технологій. Так, у січні - лютому відбулися заняття факультету для двох груп «студентів» терцентру і однієї групи користувачів бібліотеки в кількості 19 осіб. У пункті вільного доступу до Інтернету в рамках реалізації програми "Бібліоміст" "студентів" навчають навичкам роботи на комп'ютері, знайомлять з основними програмами Microsoft Office 2010, пошуковими системами Інтернету. Особливий інтерес викликає користування електронною поштою, соціальними мережами, програмою Skype, щоб мати можливість спілкування з рідними і близькими, які живуть за межами нашої країни; мати можливість знайти старих друзів і знайомих і підтримувати зв'язок з ними. Всі ці знання стануть в нагоді тим людям третього віку, хто бажає долучитися до всесвітнього співтовариства користувачів мережі Інтернет, для роботи і відпочинку. Заняття Факультету комунікаційних та інформаційних технологій продовжено. «Університет» став чудовою базою для навчання, спілкування та корисного дозвілля людей передпенсійного та пенсійного віку.

19 лютого
З вівторка по четвер з 10 до 12 години проводяться заняття з основ комп'ютерної грамотності в групах пенсіонерів міського територіального центру соціального обслуговування (14осіб).
У середу та п'ятницю з 10 до 11 години проводяться заняття з основ комп'ютерної грамотності в групі користувачів бібліотеки (7осіб).

26 лютого
                                              Місце зустрічі - бібліотека
У вівторок, 26 лютого в ЦМПБ ім. М. Горького відбулась зустріч із журналістами газети «Голос України», під час якої мешканці міста змогли поставити свої запитання, підказали теми та озвучили проблеми, які варто порушити на сторінках видання. У свою чергу, газетярі дізналися про нові можливості сучасної бібліотеки та про те, як технології змінюють життя городян. Зустріч у Костянтинівці стала першою у новому проекті «Інформація з необмеженим доступом» газети «Голос України» та програми «Бібліоміст» («Глобальні бібліотеки - Україна»). Щомісяця така акція буде проводитись в одному з міст чи сіл Донецької області.
http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=281518 Голос України Газета Верховної Ради України.
Виїзну редакцію газети «Голос України» представляли Кущ Ліна (спец. кореспондент), Соколенко Марина (представник програми «Бібліоміст»), Толстун Олег (фотокореспондент).
Бібліотеку в цей день відвідали представники влади нашого міста: Астахова С. В., зам. міського голови, Розумний Ю. Г., секретар міської ради, Хоменко О. О., начальник міського відділу культури. Також були присутні керівники державних установ і організацій: Оратовська Т. В., директор КЗК "ЦСПБ”, Рябенко І. Д., директор міського територіального центру обслуговування, Олейнікова І. В., начальник Костянтинівського міськрайонного управління юстиції. Громадські об’єднання представляли Голуб Г. М., керівник міської громадської організації "Союз жінок України”; Грінченко Г. М., голова громадської організації міське товариство інвалідів «Друг»; Турчина С. Ф., керівник літературного об’єднання «Співдружність»; Степанкевич В. І., член Союзу журналістів України. Серед присутніх на зустрічі були присутні користувачі бібліотеки, які навчались основам комп’ютерної грамотності на базі створеного пункту вільного доступу до Інтернету. ЗМІ представляли: телестудія СКИФ-2, Галаніна І. М., завідуюча відділом інформації газети «Знамя индустрии», Березін В. Б., керівник еколого-культурного центру «Бахмат», позаштатний кореспондент газети «Провинция».
Директор КЗК "ЦСПБ” Оратовська Т. В. розповіла про програму «Бібліоміст», як бібліотеки міста реалізують цей проект сумісно з партнерами.
Начальник Костянтинівського міськрайонного управління юстиції Олейнікова І. В. та головний спеціаліст Бормотова Т. О. інформували журналістів про роботу правової громадської приймальні, яка працює при ЦМПБ ім. М. Горького з квітня 2010 року. Фахівці цієї установи предоставляють безкоштовні правові консультації всім верствам населення. Приймальня працює кожного другого четверга з 14 до 16 години. Завдяки придбаному комп’ютерному і програмному обладнанню користувачі бібліотек і мешканці різних районів міста мають можливість отримати скайп-консультації з правових питань, які проводять фахівці міськрайонного управління юстиції, а саме стосовно виконання судових рішень, оформлення спадщини, сімейного законодавства. Така робота підвищує доступність правової інформації громадянам, дає можливість отримувати кваліфікаційну допомогу. Фахівці відповідають кожному користувачу, реєструють його запит і відповідають у телефонному або письмовому вигляді.
Користувачі бібліотеки та мешканці міста розповіли як за допомогою нового комп’ютерного і програмного обладнання вони навчаються основам роботи на ПК, використанню Інтернет-технологій.
Ця зустріч з представниками газети «Голос України» підтвердила, що до бібліотеки можна приходити не лише по нові книжки, а й по свіжі ідеї та живе спілкування.

Березень
12 березня Онлайн-консультації управління праці та соціального захисту населення Костянтинівської міської ради розміщено на веб-сайті бібліотеки konstlib.net у розділі Новини

                                                      Шановні користувачі та мешканці міста!
Керівництво управління праці та соціального захисту населення Костянтинівської міської ради проводить консультації в он–лайновом режимі. Якщо у Вас є питання стосовно праці, охорони праці, зайнятості, загальнообов'язкового державного страхування, соціального захисту населення і громадян, постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи та ін., звертайтесь до ЦМПБ ім. М. Горького кожної третьої п'ятниці з 13 до 15 години, де Ви отримаєте кваліфікаційну допомогу фахівців управління. 

                                                                        ГРАФІК
проведення консультацій в он–лайновом режимі керівництвом управління праці та соціального захисту населення Костянтинівської міської ради на 2013 рік

Відповідальний за проведення консультації
Дата проведення консультації
Час проведення консультації
Місце проведення консультації

1. Євсюкова Ольга Юріївна – начальник відділу соціального обслуговування та захисту населення
15.03.2013 р.
16.08.2013 р. 
13.00-15.00
Центральна міська публічна бібліотека ім. М.Горького

2. Клочко Наталія Валеріївна – начальник відділу персоніфікованого обліку отримувачів пільг за їх видами
19.04.2013 р.
20.09.2013 р.  
13.00-15.00
Центральна міська публічна бібліотека ім. М.Горького

3. Мірошниченко Тетяна Георгіївна – начальник відділу прийому громадян
17.05.2013 р.
18.10.2013 р. 
13.00-15.00
Центральна міська публічна бібліотека ім. М.Горького

4. Паршина Олена Валентинівна – начальник відділу прийняття рішень
21.06.2013 р.
15.11.2013 р. 
13.00-15.00
Центральна міська публічна бібліотека ім. М.Горького

5 Хохоляк Ольга Володимирівна – начальник відділу з питань праці
19.07.2013 р.
20.12.2013 р. 
13.00-15.00
Центральна міська публічна бібліотека ім. М.Горького

13 березня 
з 9 до 10 години фахівці ЦМПБ прийняли участь у безкоштовному онлайн-семінарі (вебінарі) "День системы автоматизации библиотек ИРБИС Подсистемы избирательного распространения информации и платных услуг в АРМ Книговыдача" (на сайті Ассоциации ЭБНИТ http://portal.mubint.ru/library/webinars/catalogue/Pages/default.aspx), до якого бібліотекарів запросила Міжнародна академія бізнесу та новітніх технологій (МУБиНТ) і  Міжнародна Асоціація ЕБНІТ, присвяченому можливостям реалізації сучасних інформаційно-бібліотечних сервісів за допомогою системи ІРБІС.
Спікер вебінару: Бродовський Олександр Йосифович, заведуючий відділом розробки та вдосконалення автоматизованих бібліотечно-інформаційних систем і технологій ДПНТБ Росії, головний програміст системи ІРБІС, головний програміст Міжнародної асоціації ЕБНІТ.
У вебінарі прийняли участь: Уварова Є.О., зав. відділом комплектування та обробки документів, Шпакова Н. М., провідний бібліограф, Бондаренко І.Л., провідний бібліотекар відділу обслуговування, Паюк О. А., бібліотекар.

15 березня 
Скайп-консультування
о 13 годині 30 хвилин відбулося Skype-консультування фахівців Управління праці та соціального захисту населення Костянтинівської міської ради з користувачами та мешканцями різних районів міста. Консультації стосовно різних питань умов та оплати праці отримали 12 осіб.



19 березня Громадська приймальня газети "Голос України" 
На базі ЦМПБ ім. М. Горького відкрита громадська приймальня газети "Голос України" (орган Верховної Ради України) http://golosukraine.com. Мешканці міста й району можуть надсилати до неї відгуки, запитання і пропозиції за адресою: 85113, м. Костянтинівка Донецької області, бульвар Космонавтів, 11. Електронна пошта: konstlib@ukr.net.

Квітень
11 квітня 
з 14 до 15 години в ЦМПБ відбулося Skype-консультування фахівців Костянтинівського міськрайонного управління юстиції з користувачами бібліотеки та мешканцями різних районів міста. Консультації в онлайновому режимі проводили начальник управління Олейнікова І. В. і головний фахівець Бормотова Т. О. 16 осіб отримали безкоштовні юридичні консультації. 

14 квітня 
о 14 годині в ЦМПБ ім. М. Горького був проведений День спілкування з молодими волонтерами країн Європи, які прийняли участь у роботі Клубу остарбайтерів. В рамках заходу відбувся вечір пам'яті нашої землячки Нонни Банністер, а також відбувся прямий діалог по скайпу із родичами, які мешкають у США. Інформація про захід на веб-сайті бібліотеки konstlib.net у розділі Новини.

17 квітня
З вівторка по четвер з 10 до 11 години проводяться заняття з основ комп'ютерної грамотності в групі пенсіонерів міського територіального центру соціального обслуговування (6 сіб).
У середу та п'ятницю з 10 до 11 години проводяться заняття з основ комп'ютерної грамотності в групі користувачів бібліотеки (7осіб).

19 квітня о 13 годині в ЦМПБ ім. М. Горького відбулося скайп-консультування фахівців Управління праці та соціального захисту населення Костянтинівської міської ради з користувачами та мешканцями міста. Ондайн-консультації отримали 10 осіб.

Травень
28 травня 
Skype-консультування Управління Пенсійного фонду України в Костянтинівському районі Донецької області 
28 травня з 11 до 12 години в ЦМПБ ім. М. Горького відбулося перше Skype-консультування Управління Пенсійного фонду України в Костянтинівському районі Донецької області, яке проводила заступник начальника Плахотнік Олена Анатоліївна. До фахівця звернулись користувачі бібліотеки та мешканці різних районів міста. Консультації отримали 12 осіб. Тематика консультацій:  забезпеченість своєчасності та правильності призначення та перерахунків пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування ” та інших законів, про достроковий вихід на пенсію, перерахунок пенсії за вислугу років, які будуть встановлені умови участі в обов'язковій накопичувальній системі пенсійного страхування? та ін.



Обсудить на форуме