,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

«Великий Кобзар очима наших земляків»

 

«Великий Кобзар очима наших земляків» - 
під такою назвою в стінах ЦМПБ ім. М.Горького в рамках засідання Літературно-краєзнавчого клубу «Костянтинівські джерела» пройшов вечір пам'яті Т.Г. Шевченко.
Велетень українського духу, світовий геній, народжений Україною, Тарас Григорович впродовж 200 років залишається не тільки славетною історією нашої літератури, але живим сучасником кожного з нас! 
Відкриттям вечора пам'яті стала віртуальна подорож «Т.Г. Шевченко та Донбас» у супроводі  пісні «Повторім слова Тараса», завдяки чому історія вшанування Великого Кобзаря у монументах та визначних будівлях міст Донеччини органічно поєдналася з духом сучасності, яка лунала условах та мелодії пісні.
Увагу присутніх викликала цікава та пізнавальна розповідь одного з гостей літературно-краєзнавчого клубу на ім'я Димитрій, який виявився колекціонером-філателістом. Він продемонстрував унікальні поштові марки, присвячені Т.Г. Шевченко та його творчості, з власної, досить багатої, колекції, коротко розповівши про кожну з марок.
Продовженням спілкування стала демонстрація найбільш цікавих фрагментів з електронної презентації «Ім'я Т.Г. Шевченко на мапі Донеччини», яка доповнила матеріал віртуальної подорожі слайдами, присвяченими Шевченківським пам'ятникам у містах Краматорську, Слов'янську, а також історії вшанування цього великого імені у нашому місті Костянтинівці.
На прохання присутніх був продемонстрований відеоролик з унікальним записом виконання пісні на слова Т.Г. Шевченко «Думи мої...» Першою Всесвітньою капелою бандуристів.
Нікого не залишили байдужим вражаючі своєю натхненністю та впевненістю у перемозі кадри документального відео з Євромайдану у Києві, на яких присутні побачили Сергія Нігояна, який виконував уривок з поеми Т.Г.Шевченко «Кавказ». Глибоко торкнувся сердець і шевченківський «Заповіт», виконаний у супроводі документальних зйомок подій на Євромайдані. Присутні вшанували пам'ять загиблих на Євромайдані хвилиною мовчання...
Прості люди завжди бажають миру, спокою та взаєморозуміння, і тому прагнення до духовного очищення та звільнення від рабської психології  жоним чином не повинно супроводжуватися розпалюванням громадянської або міжнародної ворожнечі — про це нагадали нам у віршах та пісні «Помолюся тихо я за Україну» християни Донбасу, чиї голоси пролунали у запису з обласної християнської конференції, яка відбулася у Донецьку напередодні, 8 березня.
На завершення вечора пам'яті кожен з гостей цього заходу отримав бібліографічну краєзнавчу пам'ятку «Великий Кобзар  - на Донбасі!»
Слід відмітити, що вечір пам'яті «Великий Кобзар — очима наших земляків» був сповнений атмосферою дружнього та широго, невимушеного спілкування, коли кожен з присутніх мав змогу висловити власні думки, спостереження, зауваження або прохання — і бути почутим іншими!
Члени Літературно-краєзнавчого клубу «Костянтинівські джерела» висловлюють щиру подяку куратору клубу, провідному бібліографу-краєзнавцю ЦМПБ ім. М.Горького Олені Дудченко за її зусилля з підготовки та проведення заходу.
Сподіваємося, що такі світлі, добрі та емоційно живі заходи у рамках нашого клубу відбуватимуться й надалі!

Члени Літературно-краєзнавчого клубу 
«Костянтинівські джерела»


Обсудить на форуме