,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (17)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян

 Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян
  26 листопада в читальному залі ЦМПБ було багатолюдно. Двері літературній вітальні були відкриті для всіх бажаючих познайомитися з творчістю молодого літератора - прозаїка Сірануш Арутюнян-Бозоян. Автор презентувала читачам бібліотеки і жителям міста свою першу книгу новел «Світлячки».
 Атмосфера в залі відчувалася по-домашньому затишною і комфортною, тому що тема, яка порушена в книзі, - це сім'я, взаємини в сім'ї. Тим більше, що підтримати Сірануш прийшли її близькі - мама, брат, чоловік і маленька дочка Ануш (їй всього 1 рік і 7 місяців), друзі, знайомі, члени міського літературного об'єднання "Натхнення" (при газеті "Знамя индустрии"), представники вірменської діаспори, яку очолює Агасій Баргесян. Всі ці люди - «світлячки» у житті молодої письменниці. Дуже тепло відгукується Сіра про свого вчителя і наставника Марину Петрівну Серьогіну, яка багато років була керівником гуртка "Юні кореспонденти" при ЦДтаЮТ. На презентації Марина Петрівна, в ролі ведучої, представила свою ученицю вже як молодого автора-дебютанта.

Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян

 Сірануш родом з Костянтинівки. Випускниця загальноосвітньої школи № 12. Член гуртка «Юні кореспонденти» при ЦДтаЮТ. Писати Сіра почала досить рано, публікувалася з 13 років. Нещодавно закінчила навчання в Донецькому національному університеті. По закінченні ВНЗ вона - магістр українського мови і літератури. Якщо в дитячі роки журналістика була захопленням, хобі, то сьогодні - це друга спеціальність.
 Сіра молода мама. Невипадково, на обкладинці книги зображені донька і мама, саме Сіра і Ануш стали прообразом обкладинки «Світлячків». Навіть на презентацію мама і донька прийшли в однакових сукнях.

Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян

 Захоплення літературою стало професійним кредо. Розповідаючи про книгу, Сірануш не могла стримати сліз, пам'ятуя про бабусю. Книга написана «В пам'ять про улюблену бабусю Акопян Віру Хачіковну». Непосвяченому відразу видно, з якою любов'ю, теплотою ставиться автор до близької людини. Саме таким «світлячком» в житті була для Сірануш бабуся. Ще в 15-річному віці Сіра написала «Поради бабусі Сірануш». Незважаючи на молодість, юна письменниця вже відчувала себе цілком зрілою людиною.
 Свою книгу «Світлячки» автор-дебютантка презентувала як книгу новел. Ці добрі новели - «Невагома світла проза. Ковток свіжого повітря на задимлених просторах інформаційного століття». Сіра - зовсім молодий початківець прозаїк, а її ««Світлячки» - це «легке дихання», при якому дихається по-справжньому легко...». Як висловилася автор книги, «Світлячки» - це гармонія». А сьогодні молодого прозаїка турбує, коли настане мир в країні. Ніщо незрівнянно з втратою близької, рідної людини. У новелах звучить заклик висловитися про наболіле - почути своїх близьких і рідних: «Відвідайте маму», «Зателефонуйте бабусі». У багатьох на очах навернулися сльози під час прочитання новели «Про маму». Це було дуже зворушливо, адже сама близька людина Сірануш - мама в цей час перебувала в залі.
 Присутня на презентації керівник міського літературного об'єднання С. Ф. Турчина зазначила, що «сльози на очах Сірануш - це чистота... Публицистика її жіноча, але водночас доросла...».

Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян

 Багато добрих слів від друзів, знайомих було висловлено на адресу дебютантки. А ще прозвучало побажання «Світлячкам» світлого шляху.
 Колектив ЦМПБ бажає дебютантці Сірануш Арутюнян-Бозоян творчого натхнення. Сподіваємося, що на літературному небосхилі Костянтинівки запалилася нова зірка сучасної української літератури.

Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян

Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян

Світлого шляху «Світлячкам» Сірануш Арутюнян-Бозоян



Обсудить на форуме