,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Маргарита Сурженко – АТО. Історії зі Сходу на Захід

КЗК «ЦСПБ»
Центральна міська публічна бібліотека
Довідково - інформаційний сектор
Маргарита Сурженко – АТО. Історії зі Сходу на Захід
Інформаційна закладка

 


Шановні користувачі!
   18 грудня 2015 року в рамках  Всеукраїнського туру Маргарита Сурженко з презентацією книги  "АТО. Історії зі Сходу на Захід"  та книги  "АТО.  Нове життя", буде гостею нашого міста,  нашої бібліотеки.
   Для когось АТО – це лише три букви, але для когось — це справжнє випробовування. І що саме зробили би ви, якби одного дня залишились без нічого? Чи змогли б знайти в собі сили боротися далі, бо рідне місто виштовхнуло вас зі своїх обіймів і змусило починати все заново?

Запрошуємо до знайомства . Читайте українською!
Довідково-інформаційний сектор бібліотеки завжди з Вами!

   Герої книги молодої луганської письменниці Маргарити Сурженко «Історії зі Сходу на Захід» вже маючи певні   здобутки в житті, опинились на новому старті, тримаючи в руках лише невеликі рюкзаки. Молоді люди залишили місто, яке було для них уособленням упевненості та стабільності. І позаду — робота, налагоджене життя, власне житло й така обожнювана зона комфорту. Попереду — невідомість і Україна, якої вони ніколи по-справжньому не знали. Із собою вдалося взяти небагато: свої мрії, страхи, стереотипи, комплекси, віру й надію. Але саме це й стало їхньою цеглою для фундаменту нового життя, їхньою зброєю для боротьби із випробуваннями. А ще — спорідненість із рідною землею, зі своїм народом, всю велич і благородство якого вони тільки почали пізнавати. Чим закінчились пригоди героїв читач дізнається, прочитавши цю книжку.
   Із біографії: «— Мій тато — росіянин, а мама — українка. Хоча татові батьки теж були українцями і походили із Хмельниччини. Вони переїхали до Таганрога, котрий хоч і російський, але там всі так «шокають», що це говорить само за себе. А по маминій лінії предки мої з Херсонської області, бабуся теж українською розмовляла. Та коли переїхала до Луганська, перейшла на російську. Але попри всі життєві обставини мою бабусю і маму виховували в патріотичному дусі, я добре пам’ятаю, як бабуся співала українські пісні і вишивала хрестиком. Думаю, що ці її українські пісні, котрі я в дитинстві чула, вплинули на те, що я в російськомовному середовищі так добре вміла говорити українською. і тепер мені кажуть, що в мене таки добра українська.» 
   Її першу книжку прози видала прикарпатська літературна агенція «Дискурсус». Цілком безплатно. Але спершу в її життя увірвалася війна — і молода літераторка з Луганська втратила все — щоб набути щось важливіше. З початком війни вони із сином проживали в різних куточках країни, потім її прихистив Київ, а протягом липня 2015-го Маргарита Сурженко мешкає в Івано-Франківському хостелі «Феномен», бо стала учасницею резиденції для україномовних письменників у цьому  місті.  Тут вона відкрила для себе перші романи Андруховича, криївку УПА і неспішність невеликого міста.

Ресурси відділеного доступу:

Маргарита Сурженко презентувала в ЗНУ свою книгу «Нове життя. Історії з Заходу на Схід» "  [Електронний ресурс] . Запоріжський Нвціональний університет : веб-сайт. -  Режим доступу:  http://sites.znu.edu.ua/news_details.php?news_id=19772&lang=ukr&news_code=margarita-surzhenko-prezentuvala-v-znu-svoyu-knigu---nove-zhittya----storiyi-z-zakhodu-na-sk ,вільний, (дата звернення: 13.12.2015). - назва  з  екрана.

Літературна агенція "Discursus" Медиа/новости/издательство"  [Електронний ресурс] . Facebook : веб-сайт. -  Режим доступу:  https://www.facebook.com/LiteraturnaAgenciaDiscursus
,вільний, (дата звернення: 13.12.2015). - Назва  з  екрана.

Луганська письменниця Маргарита Сурженко вчила вінничан бачити позитив у АТО"  [Електронний ресурс] . Вінниця новини : веб-сайт. -  Режим доступу: http://vindaily.info/luhanska-pysmennytsya-marharyta-surzhenko-vchyla-vinnychan-bachyty-pozytyv-u-ato.html
,вільний, (дата звернення: 13.12.2015). - Назва  з  екрана.

Маргарита Сурженко: Якби «Станіславський феномен» розпочали 20 років тому, війни на сході не було б[ Електронний ресурс] . Новини івано-франківська  : веб-сайт. -  Режим доступу: http://uanews.if.ua/
,вільний, (дата звернення: 13.12.2015). - Назва  з  екрана.

Письменниця з Луганська презентувала книгу про "АТО"  [Електронний ресурс] . youtube : веб-сайт. -  Режим доступу:  https://www.youtube.com/watch?v=0qalDCIiQic
,вільний, (дата звернення: 13.12.2015). - Назва  з  екрана.

Інформаційний список підготувала провідний бібліограф Шпакова Н



Обсудить на форуме