,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Головне територіальне управління юстиції повідомляє про зміни у законодавстві з питань державної реєстрації нормативно-правових актів

Головне територіальне управління юстиції повідомляє про зміни у законодавстві з питань державної реєстрації нормативно-правових актів
 В період реформування системи органів юстиції до законодавства України було внесено низку змін, у тому числі, до законодавства, яке регулює питання державної реєстрації нормативно-правових актів.
 Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області (далі – Головне управління) нагадує, що статтею 41 Закону України «Про місцеві адміністрації» встановлено, що нормативно-правові акти місцевих державних адміністрацій підлягають державній реєстрації у відповідних органах юстиції в установленому порядку і набирають чинності після реєстрації з моменту їх оприлюднення, якщо самими актами не встановлено пізніший строк введення їх у дію.
 У зв’язку із ліквідацією територіальних органів Міністерства юстиції як юридичні особи публічного права згідно із постановою Кабінету Міністрів від 11 лютого 2016 року № 99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» Головне управління повідомляє.
 Відтепер, нормативно-правові акти, які прийняті суб’єктом нормотворення, разом із пакетом документів відповідно до пункту 9 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731, мають бути подані до Головного управління безпосередньо або надсилаються поштовим відправленням протягом п’яти робочих днів після їх прийняття. У разі надсилання документів поштою, то 5-денний строк визначається за датою, зазначеною на відбитку календарного штемпеля оператора поштового зв’язку.
 Разом з тим нагадуємо про переліки прийнятих суб’єктами нормотворення актів за відповідний місяць поточного року, які за підписом його керівника або особи, яка виконує його обов’язки, складаються з дотриманням хронології за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення органами юстиції перевірок стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 19 січня 2012 року № 93/5 (далі - Порядок). Переліки прийнятих суб’єктом нормотворення актів надсилаються супровідним листом до 5 числа місяця, наступного за звітним до Головного управління.
 Відповідно до пункту 3.4 Порядку до 10 числа поточного місяця спеціалісти Головного управління здійснюють безвиїзну перевірку актів за надісланим суб’єктом нормотворення переліком та за результатами якої за необхідності готують лист про надання завірених в установленому законодавством порядку копій зазначених актів для проведення їх перевірки щодо додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів. В листі встановлюється строк протягом якого суб’єкт нормотворення зобов’язаний надати завірені в установленому законодавством порядку копії зазначених актів до Головного управління.
 В свою чергу, Головне управління протягом 5 робочих днів з дня надходження завірених копій зазначених актів здійснює безвиїзну перевірку таких актів, за результатами якої у разі порушення суб’єктом нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів готує лист щодо усунення виявлених порушень та направляє його суб’єкту нормотворення. Якщо за результатами перевірки було виявлено порушення суб’єктом нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, уповноважена посадова особа Головного управління розглядає надані матеріали і вирішує питання відповідно до вимог пункту 3.11 Порядку.

Відділ реєстрації нормативно-правових
актів управління реєстрації
нормативно-правових актів, правової
роботи та правової освіти
Головного територіального управління 
юстиції у Донецькій області



Обсудить на форуме