,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Зовні Зелена, всередині Золота!

   7 листопада 1901, чи то 28 листопада 1902 року в Ташкенті народилася приголомшлива актриса - Рина Зелена.
Чим загадковіша жінка - тим цікавіша її біографія. Про своє життя вона потім розповіла сама - в книзі "Розрізнені сторінки". «Я взагалі люблю прибрехати! Уже й сама забула, що в моїй біографії правда, а що придумане заради красного слівця ».
Росла вона в сім'ї, де крім неї виховувалися брат і дві сестри,  батьки дозволяли собі деякі вільності, що і призвели до розриву їх сімейних відносин. Рухлива, жвава розумна дівчина, майже випадково потрапивши  в театральне училище, вже не мислила себе без творчості. Риною вона стала з нагоди. Перед черговою прем'єрою в Одеському театрі «КРОТ» ( «Конфрерія Лицарів Гострого Театру») ім'я Катерини Зеленої  не помістилося на афіші, і довелося скоротити його до короткого - Рина ...
Волею долі їй довелося жити і в Москві, і в Петрограді, і в Одесі, а вже про гастрольні поїздки і говорити нічого! Літала навіть на Північний полюс! За концертну діяльність під час Другої Світової війни була нагороджена Орденом Червоної Зірки. Популярність була приголомшливою!
   Коли хтось викрикував: "Там Рина Зелена виступає!" - всі мчали до тарілок репродукторів. Потім - до радіоприймачів. Пізніше - до телевізорів. І так було десятиліттями.
Вона створила цілу епоху в мистецтві  естради, театральної мініатюри, кіноепізоду. Грала в більярд з Маяковським. Дружила з Олексієм Толстим. Разом з Ігорем Ильїнским, Георгієм Тусузовим, Михайлом Гаркаві грала на сцені театру-кабаре з оптимістичною назвою "Неридай". У комедійному шоу Театру оглядів рвала зуби молодому Аркадію Райкіну. Виступала на фронтах Вітчизняної війни разом з Шульженко і Утьосовим. Знімалася в кіно з Любов'ю Орловою, Фаїною Раневською, Ростиславом Пляттом, Олегом Борисовим ... Вона з тих часів, коли наші зірки жили одним життям зі своїми глядачами, відчували одні й ті ж труднощі  і анітрохи не бравували своєю всенародною популярністю.
 Разом з Агнією Барто написала сценарій фільму «Підкидьок» і віднесла директору "Мосфільму". Той жахнувся: "Без договору ?!" Але сценарій йому сподобався, і картину стала знімати режисер Тетяна Лукашевич. У ній погодилися грати Плятт і "сама Раневська",  для якої роль гордовитої дами на вулиці стала фатальною - всі хлопці на всіх вулицях країни дражнили її "Муля, не нервуй мене!".
  Зелена сама придумала домробітницю, а текст написала прямо на зйомці:
- Ось теж прийшла бабуся, попросила води напитися. Випила, потім спохватилися - піаніни нема!
«Королева епізоду», «цариця імпровізації» - так називали народну актрису Рину Зелену.
У своїх маленьких ролях вона була яскравою, неповторною. Фраза з кожного епізоду, зіграного актрисою, тут же ставала крилатою. Рина Василівна знялася в більш ніж 80 стрічках, озвучила десятки мультфільмів і до самої смерті не втрачала почуття гумору, дивуючи співрозмовників іскрометними афоризмами.
   Рина Зелена любила життя, любила людей і намагалася дарувати їм тільки радість. 30 листопада в кіноклубі «Відмінне кіно» частинку цієї радості отримав кожен, хто прийшов на зустріч з улюбленою актрисою.








Зовні Зелена, всередині Золота!

 

Зовні Зелена, всередині Золота!

 

Зовні Зелена, всередині Золота!

 




Обсудить на форуме