,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

«Муніципальна няня» : про компенсацію, деталі та умови

«Муніципальна няня» : про компенсацію, деталі та умови

 

«Муніципальна няня» : про компенсацію, деталі та умови

Відповідальним батькам - урядова підтримка! Постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019р. №68 було затверджено «Порядок відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня” (далі – Порядок)
 Відповідно до вказаного Порядку послуга з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня” (далі - послуга "муніципальна няня”) - послуга, що надається для підтримки батьків (усиновлювачів), опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до трьох років. В свою чергу отримувачами послуги "муніципальна няня” – є батьки (усиновлювачі) та опікуни дитини.
«Муніципальною нянею» може бути будь-яка фізична особа - підприємець/ юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми, крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.
Призначення та виплата компенсації послуги "муніципальна няня” здійснюються згідно з рішенням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради, ради об’єднаної територіальної громади (далі - місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення).
Компенсація послуги "муніципальна няня” виплачується отримувачу послуги "муніципальна няня” у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня.
Право на отримання компенсації послуги "муніципальна няня” мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років (далі - договір) з муніципальною нянею.
Для отримання компенсації послуги "муніципальна няня” отримувач послуги "муніципальна няня” протягом місяця після укладення договору подає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання заяву та документи/відомості у паперовій або електронній формі, зазначені у пунктах 8 і 9 цього Порядку.
У паперовій формі отримувач послуги "муніципальна няня” подає такі документи:
?заяву про надання компенсації послуги "муніципальна няня”;
?заяву про перерахування коштів для компенсації послуги "муніципальна няня” із зазначенням рахунка в установі банку;
?копію договору між отримувачем послуги "муніципальна няня” та муніципальною нянею;
?документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги "муніципальна няня” (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).
До заяви додаються копії:
?свідоцтва про народження дитини;
?паспорта отримувача компенсації послуги "муніципальна няня” з даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;
?документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);
?документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу та мають про це відмітку в паспорті) отримувача компенсації послуги "муніципальна няня”;
?рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
В електронній формі отримувач послуги "муніципальна няня” подає такі документи:
?електронну заяву про надання компенсації послуги "муніципальна няня”;
?електронну заяву про перерахування коштів для компенсації послуги "муніципальна няня” із зазначенням рахунка в установі банку;
?скановану копію договору між отримувачем послуги "муніципальна няня” та муніципальною нянею;
?відомості, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги "муніципальна няня” (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка) в електронній формі.
До заяви додаються:
?відомості про свідоцтво про народження дитини (серія, номер, дата видачі, прізвище, ім’я, по батькові дитини, прізвище, ім’я, по батькові батьків);
?сканована копія документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);
?сканована копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
Заява та відомості, що подаються в електронній формі, підписуються електронним цифровим підписом отримувача компенсації послуги "муніципальна няня” або електронним підписом, створеним шляхом додавання до заяви в електронній формі ідентифікаційних даних декларанта, підтверджених у процесі автентифікації з використанням електронної системи ідентифікації, що використовує базу клієнтських даних банків (BankID). Відомості про прізвище, ім’я, по батькові дитини отримувача компенсації послуги "муніципальна няня”, його реєстраційний номер платника податків та паспортні дані отримуються з електронного цифрового підпису або бази клієнтських даних банків.
Важливо!
Компенсація послуги "муніципальна няня” не призначається батькам, які є батьками - вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.
Компенсація послуги "муніципальна няня” не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини.
Одержання отримувачами послуги "муніципальна няня” інших видів допомог не впливає на призначення та виплату компенсації послуги "муніципальна няня”.
Компенсація послуги "муніципальна няня” не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.


Детальніше: 

«Муніципальна няня» : про компенсацію, деталі та умови [Електронний ресурс]  /Регіональний центр з надання безоплатної вторинної первинної допомоги  /– Електронні дані. –– Режим доступу: https://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/holovna/munitsypalna-niania-pro-kompensatsiiu-detali-ta-umovy?fbclid=IwAR3HpBNj0XDyUg-CyiwXrnv2ChWgC-wyU_119bD96hcfnAhAenjeGwD0-jo , вільний  (дата звернення 17. 04 .2019 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.



 



Обсудить на форуме