,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Пам'ятки Лісабона - що подивитися в першу чергу. Інформаційна закладка

Пам'ятки Лісабона - що подивитися в першу чергу. Інформаційна закладка

 

КЗК «ЦСПБ» 
Центральна міська публічна бібліотека 
Довідково-інформаційний сектор
Пункт європейської інформації

 



 

Пам'ятки Лісабона - що подивитися в першу чергу
Інформаційна закладка

Шановні  користувачі!    

Цього року наше місто Костянтинівка на обласному святі  «День Європи в Україні 2020» повинно було презентувати   країну Європейського союзу - Португалію.
Пункт європейської інформації підготував серію інформаційних закладок про державу Португалію , архітектурно - історичні пам'ятки  країни, відомих людей.

 Пункт європейської інформації та Довідково -- інформаційний сектор бібліотеки знає, як Вам  допомогти.
Костянтинівська ЦМПБ завжди з ВАМИ!!!

 

Лісабон - самобутне місто Португалії, що живе в своєму ритмі і за своїми законами. Це справжній клубок протиріч, де сплелися сучасність і історія, модні заклади та культурну спадщину. Лісабон, пам'ятки якого якнайкраще відображають дух столиці, здатний закохати в себе з першого погляду і занурити в унікальну атмосферу португальської життя. Якщо ви хочете побувати у всіх знакових місцях столиці, вам необхідно виділити на огляд міста не менше 2-3 днів. І щоб полегшити вам завдання, ми вирішили скласти для вас добірку кращих пам'яток Лісабона, які обов'язково варто відвідати під час подорожі. 
Серед визначних пам'яток Лісабона в Португалії величезною популярністю користується Лісабонський океанаріум, який в 2017 році був визнаний кращим океанаріумом в світі. Тут вас чекають просторі зали з багатоярусними акваріумами, де можна помилуватися на акул, скатів, рибу-місяць, медуз, жаб і інших підводних мешканців. Будівля океанаріуму відрізняється продуманим дизайном стель і проходів для гостей. Акваріуми добре підсвічуються, всюди є таблички з назвами морських мешканців і зручні покажчики.
Якщо ви не можете вирішити, що подивитися в Лісабоні, то сміливо вирушайте в столичний зоопарк. Відмінною особливістю цього місця є наявність фунікулера, на якому можна покататися, зверхньо спостерігаючи за дикими тваринами. Тут мешкають білі тигри, леви, ведмеді, носороги, різні види мавп, а також павичі, фламінго і пінгвіни. Всі звірі живуть в просторих вольєрах, виглядають доглянуто і поводяться досить активно. У зоопарку є можливість відвідати шоу дельфінів. Серед визначних пам'яток Лісабона самостійно варто відвідати історичний квартал Алфама, який є найстарішим районом португальської столиці. Блукаючи по лабіринту вузьких тінистих вуличок, то йдуть вгору, то спадають вниз, мандрівник переймається автентичної атмосферою старої Португалії. Тут туляться незвичайні магазинчики і кафе, а з оглядового майданчика «Санта Люсія» відкриваються захоплюючі види на місто. В районі збереглося безліч стародавніх будинків, декорацією до яких виступає сохне на мотузках білизна. 

Пам'ятки Лісабона - що подивитися в першу чергу. Інформаційна закладка

 

 
Якщо подивитися на фото і опис пам'яток Лісабона, то увагу обов'язково приверне величне біла споруда з оригінальною мереживною різьбою. Це монастир Жеронімуш, побудований в 1450 році монархом Генріхом мореплавцем на честь Васко да Гами, яка вчинила свою знамениту подорож до Індії. Гордістю релігійного комплексу стала церква Св. Діви Марії, оздоблення якої є неймовірне поєднання готики з бароко і класицизмом. Тут можна подивитися на статуї святих, оцінити майстерні вітражі і барельєфи, а також вшанувати пам'ять Васко да Гами, чиї останки спочивають у стінах церкви.

Провідний бібліограф ЦМПБ Шпакова Н



Обсудить на форуме