,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Кальміюс стартує!

 

Заснований у 2016 році - до другої річниці визволення Краматорська, Слов’янська та інших громад від російського агресора - Міжрегіональний літературний конкурс «Кальміюс» об’єднує сотні україномовних літераторів з Донеччини, Луганщини, Запоріжчини, Харківщини, Дніпровщини та внутрішньо переміщених осіб з Донецької і Луганської областей віком від 17 років.

Традиційно, певна частина робіт надходить на конкурс з окупованих територій. Велика кількість (з 2016 року отримано більше 2000 робіт) не залишає сумніву в тому, що Схід України насичений талановитими україномовними митцями.

Щороку отримуємо одноманітні запитання зі всієї України: «У Донецьку та Луганську живуть україномовні? Та ви що? Це вигадка!»
Ні! Не вигадка. Нам надсилали і надсилають літературні твори на конкурс і це беззаперечний факт. Цього року плануємо видання альманаху і оголошуємо про збір коштів на його створення.

Організатори змагання:
волонтерка, вчителька Краматорської ЗОШ № 11 м. Краматорськ, популяризаторка читання серед дітей і підлітків, адміністраторка веб-сайтів «Вся Україна читає дітям» та «Автентична Донеччина», голова Етнофундації «Рід» Оксана Проселкова
та пластун із Краматорська, голова ГО "Культурно-освітня фундація «Лібері Лібераті» Максим Потапчук.
Організатори та члени журі працюють на благодійних засадах.

Мета конкурсу – культурна деокупація України. Активізація творчих зусиль та діалогу між проукраїнськими громадами, виявлення та підтримка літературно обдарованих українців.

Роботи приймаються згідно з Положенням до 04.10.20, і вже до 06.11.20 будуть оголошені переможці конкурсу. Положення буде опубліковане до 5 липня на сторінці проекту в фейсбуці: https://www.facebook.com/kalmiusukraine/
Дорогі українці, чекаємо на ваші роботи?

Також запрошуємо до співпраці меценатів та інформаційних партнерів фіналу конкурсу.

Склад журі цьогорічного літературного змагання:
номінація «ПОЕЗІЯ ДЛЯ ДОРОСЛИХ» , ПІДНОМІНАЦІЇ «ПОЕТИЧНИЙ СТАРТ»:
Ростислав Мельників – завідувач кафедри української і світової літератури Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди, поет, літературний критик.
Кассандра Луценко – поетеса, переможець «Кальміус» у номінації «Поезія для дорослих».

Номінація «ПРОЗА ДЛЯ ДОРОСЛИХ»:
 Ксенія та Петро Мацкевич – PR-експерти, видавці і бізнес-консультанти, які мають за плечима успішні самостійні бізнес-проекти: культове видавництво «Кальварія», професійні, культурологічні та корпоративні часописи, соціокультурні проекти, успішні PR-кампанії.
Віктор Разживін – кандидат філологічних наук Донбаського державного педагогічного університету, багаторічний член журі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Проза для дорослих».

Номінація «ПОЕЗІЯ ТА ПРОЗА ДЛЯ ДІТЕЙ І ПІДЛІТКІВ»:
 Іван Андрусяк – поет, дитячий письменник, прозаїк, літературний критик, перекладач, видавництва «Фонтан казок» та «Легенда».
Наталія Марченко-український науковець і письменниця, книгознавець, біографіст, літературний критик. Кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, провідний бібліограф Національної бібліотеки України для дітей.
Галина Ткачук -українська письменниця, головна редакторка Дитяча Читальня та учасниця команди «БараБука».
Ірина Кузьменко-керівник дитячого літературного конкурсу "ПероДактиль».

Номінація «ДРАМАТУРГІЯ ДЛЯ ДІТЕЙ І ДОРОСЛИХ»:
Олександр Гаврош – завідувач літературно-драматургічною частиною Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв.
Надія Мирошниченко (Неда Неждана-науковий співробітник Центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса, куратор драматургічних проектів. Драматург, поет, культуролог, арт-критик, перекладач. Заступник голови об'єднання драматургів НСПУ. Голова Конфедерації драматургів України.
Ольга Байбак – керівник літературно-драматургічної частини Київського муніципального академічного театру ляльок.

Номінація «ПУБЛІЦИСТИКА»:
Cтаніслав Федорчук - український політолог, публіцист, голова Правління "Української народної ради Донеччини та Луганщини".
Антон Дворжак – журналіст (Чернівці).

Більше інформації про другий Міжрегіональний літературний конкурс «Кальміюс» - на сторінці проекту в фейсбуці: https://www.facebook.com/kalmiusukraine/

Оксана Проселкова 0996197730, https://www.facebook.com/proselkova.o.a



Обсудить на форуме