,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

30 ЛИПНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

   У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

  Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від  якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.  
  Відповідно до законодавства, торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Метою торгівлі людьми може бути: 
трудова експлуатація;
сексуальна експлуатація, використання у проституції та порнобізнесі;
примусове жебрацтво;
примусове втягнення у злочинну діяльність;
примусове вилучення органів;
продаж дитини;
сурогатне материнство.

   Однак, не дивлячись на значну кількість інформації стосовно цього явища у засобах масової інформації та підвищення обізнаності серед широкого загалу, багато осіб, які постраждали від торгівлі людьми, не свідомі того, що те, що з ними трапилось, є злочином, а вони – потерпілими. Вони не знають про можливості захисту своїх прав та інтересів та відшкодування шкоди, завданої їм цим злочином.

   Якщо Ви потрапили у ситуацію, коли шляхом обману, шантажу, шахрайства або погроз Вас примушували:
працювати на відробляння невизначених „боргів”, яких Ви буцімто набули, коли Вам обіцяли підшукати роботу (наприклад, за кордоном, або просто у „кращому місці”);
займатись проституцією або надавати інші сексуальні послуги;
зніматись у порнографічних фільмах, фотозйомках, або показах через Інтернет;
виконувати роботу, про яку Ви не домовлялися, від якої не мали змоги відмовитися, і яка вимагалася від Вас під загрозою покарання;
або піддавали іншим формам експлуатації в Україні або за кордоном, імовірно, Ви жертвою постраждали від торгівлі людьми.
   За оцінками МОМ, Агентства ООН з питань міграції, з 1991 року від торгівлі людьми постраждали понад 230 000 українців. 

  Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги потерпілим.
  Основними країнами призначення громадян України є Російська Федерація, Україна, Республіка Польща, Республіка Туреччина, ОАЕ тощо.
  Національна поліція України відповідно до своїх повноважень та діючого законодавства здійснює заходи, що в рамках протидії торгівлі людьми, спрямовані на виявлення злочину торгівлі людьми, у тому числі незакінченого (готування до злочину), осіб, які від цього постраждали, встановлює фізичних/юридичних осіб - торгівців людьми та притягнення їх до відповідальності.

  Державна служба зайнятості розширює форми роботи, направлені на здійснення допомоги громадянам у вирішенні питань зайнятості. У центрах зайнятості забезпечено безбар’єрний доступ до всіх джерел інформації, встановлено тач-скріни з базою даних про вакансії, комп’ютери з вільним доступом до Інтернет-сайтів з пошуку роботи, у тому числі до Інтернет-ресурсу державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості».
  В службі зайнятості діє «гаряча лінія» 0-800-50-99-66, зателефонувавши на яку можна отримати консультації фахівців, зокрема з питань, пов’язаних із запобіганням нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

  У кожному випадку потрапляння громадян України в ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, Міністерство закордонних справ України та закордонні дипломатичні установи у взаємодії з українськими та іноземними компетентними органами вживається комплекс заходів щодо забезпечення належного реагування на факти вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми проти наших співвітчизників за кордоном з метою захисту їхніх прав та інтересів, надання наявної інформації для кримінального переслідування винних осіб, забезпечення безпеки постраждалих під час перебування за кордоном та їх безперешкодного повернення в Україну.
   Звільнившись з тенет торгівців людьми, постраждалі, як правило, повертаються на батьківщину в незадовільному фізичному стані, психічно розбитими та розчарованими. На додаток, вдома на них часто чекає ціла низка нових проблем: особисті документи зникли, вони «виписані із помешкання», тобто зняті з реєстраційного обліку за місцем колишнього мешкання, позбавленні батьківських прав тощо.
   Крім того, люди, котрі обманули їх з працевлаштуванням чи продали у боргову кабалу, не тільки не повертають заплаченого завдатку, але й погрожують розправою. 
   Більшість постраждалих від торгівлі людьми вважають, що їхнє рішення мігрувати у пошуках кращого працевлаштування – це підконтрольний їм процес. Вони не усвідомлюють, що від самого початку їх обманюють або шантажують, аби лише створити ситуацію, в якій тих можна буде експлуатувати. Втім, після застосування таких засобів, як обман, шахрайство чи зловживання владою з метою експлуатації чиєїсь праці чи послуг, початкова згода, яку могла дати жертва, втрачає чинність, оскільки ніхто не став би з власної волі погоджуватися на експлуатацію, перебування в підневільному стані чи жорстокість. Крім того, обман або шахрайство можуть стосуватися не тільки суті роботи, але й умов, у яких цю роботу чи послуги доводиться виконувати чи надавати. 
   Звичайно, логічно було б спочатку повернути собі права на втрачене за час перебування у неволі, а також інше майно, відновити батьківські права, добитися відшкодування шкоди, завданої кривдниками, подбати про здоров’я.
   Постраждалі від торгівлі людьми заслуговують на повагу і допомогу незалежно від форми експлуатації. Для успішного попередження торгівлі людьми надзвичайно важливо захищати права постраждалих і надавати їм підтримку. Це передбачає захист їхнього особистого життя, а також ряд адміністративних заходів для оформлення їхнього перебування у країні призначення із наданням безпечного житла та доступу до психологічної, медичної, юридичної та соціальної допомоги.  
   Підтримка у буденних справах і визначення нових перспектив допомагає постраждалим створити стабільне оточення і налагодити життя. Тільки ті хто відчувають стабільність, зможуть бути корисними в якості надійних свідків, але допомогу і захист необхідно надавати незалежно від готовності потерпілого давати свідчення. 
   Ми доносимо до Вас цю інформацію, тому що хочемо, щоб Ви знали: у кожного є права і кожен охороняється законами. Свобода є фундаментальним правом кожної людини.
   З нагоди Всесвітнього дня протидії із торгівлі людьми 30 липня, Міністерство соціальної політики України разом з міжнародними організаціями анонсує старт загальнонаціональної інформаційної кампанії виставою «Очікування Vs Реальність», яка починає 30 липня у м. Києві?  побуває у 18 великих міст України  та  приверек  увагу до проблеми торгівлі людьми, т.з. сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьбу із злочинцями та злочинними угрупованнями, що задіяні в цій кримінальній діяльності, наданні підтримки і допомоги потерпілим та профілактичної роботи. 
   Інформаційна кампанія передбачає трансляції на державних і приватних ТВ та радіо каналах країни, розміщення інформаційних матеріалів на зовнішніх носіях, в пресі, в соціальних мережах, інтерв’ю з експертами, інформаційні та інші заходи.  
   Ця проблема стосується не лише жертв сучасного рабства, але і кожного громадянина, який може потрапити в тенета кримінальних осіб чи організацій. Це також питання підтримки та реабілітації жертв торгівлі людьми, та ефективної співпраці всіх державних та неурядових організацій з метою подолання цього негативного явища.

ЗУПИНИМО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ РАЗОМ!

30 ЛИПНЯ  - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

 





Обсудить на форуме