,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Про проведення щорічної міжнародної екологічної акції «Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day» в Україні ГО ВМР «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» (Let’s do i

Про проведення щорічної міжнародної екологічної акції
«Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day» в Україні
ГО ВМР «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» (Let’s do it  Ukraine)

Інформаційне повідомлення

   З метою поліпшення екологічної ситуації  України,  розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа проводить щорічну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій.
   Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбудеться в 24 регіонах України та 180 країнах світу 19 вересня о 10:00 з дотриманням карантинних норм та обмежень. 
   В акції беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок та пересічні громадяни. 
   У рамках підготовки акції буде проведено: робочі наради організаційних комітетів, онлайн навчання для координаторів та учасників, наймасштабніше прибирання країни та інші заходи. 
   Деталі на сайті www.letsdoitukraine.org
   «Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість органічно переросте в пошук рішень та дій для вирішення проблеми. У рамках акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, планується новий формат – групового, сімейного прибирання з дотриманням соціальної дистанції та в масках за можливості з роздільним збором вторинної сировини й здачею відсортованого в найближчий пункт прийому. Зробимо Україну чистою разом!» – зазначила президент «Let's do it Ukraine» Юлія Мархель.
   Акція має глибоке суспільне значення у формуванні національної культури чистоти, адже об’єднує громадянське суспільство, представників бізнесу та органи державної влади у вирішенні питань правильного поводження з відходами та одночасно сприяє розвитку волонтерського руху в Україні
Чому вам варто вийти на прибирання? За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тон сміття, а це приблизно по 800 грамів на одного землянина. Переважна більшість відходів розкладається дуже довго. До прикладу, поліетилен перебуває на землі до 200 років, пластик – понад 500 років, а їх спалення призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар. Ґрунтові води, омиваючи відходи, збирають у собі залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, миючі засоби та інші хімікати. А тепер тільки уявіть, якщо цю отруту будете пити ви, ваші рідні, діти чи тварини. Через сміття гинуть мільярди тварин. Одні застрягають у пластикових кільцях, інші ковтають предмети, треті отримують поранення. Причина може бути різна, але закінчення часто для всіх однакове – тварини гинуть від перевтоми, спраги чи втрати крові.
   Цей список можна продовжувати дуже довго, що свідчить про критичність ситуації, адже якщо людство продовжить смітити, до 2030 року потрібно буде ще дві додаткові планети, щоб зберігати своє сміття. Настав час активних змін, час показати, що люди можуть ставати колосальною силою для руху до кращого життя.
   Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» – учасник загальносвітового руху  «Let’s Do It World», що об’єднує понад 20 мільйонів активістів у 180 країнах, які щорічно в третю суботу вересня виходять на прибирання у своїй країні. Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього природного середовища. 

Деталі на сайті  www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах  https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco 
Візуальні матеріали за посиланням: 
Аудіо та відео матеріали за посиланням: https://www.dropbox.com/sh/9225zfo40fhyqto/AADheh6m2Vq-d9S2N0TLHMxza?dl=0 

19_09_nformacyna-dovdka.pdf [655,12 Kb] (cкачиваний: 1)

 




Обсудить на форуме