,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Читайте книги серії : «Сучасна європейська підліткова книга.

Читайте книги серії : «Сучасна європейська підліткова книга.

 

Читайте книги серії : «Сучасна європейська підліткова книга.

 

Центральна міська публічна бібліотека 
Довідково - інформаційний сектор

Читайте книги серії :
«Сучасна європейська підліткова книга.
#КНИГАДЛЯПРОЧИТАННЯ

Костянтинівка 2021

Видавництво Школа започаткувало серію "Сучасна європейська підліткова книга". Знайомимо з творами з цієї серії.. 
Знайомимо з новинками, що надійшли до бібліотеки за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек від Українського Інституту Книги

 


 
Пекарська, М.-К.  Право на дорослість/ М.-К. Пекарська. - Харків: Школа, 2020. - 528 с. - (Сучасна европейська підліткова книга). - ISBN 978-966-429-611-0: 140.00 грн.

Головні герої книги закінчили школу і готуються до вступу в доросле життя. Вибір напрямку навчання, переїзд до іншого міста, нове житло — здавалося, серед цих клопотів годі думати про щось інше. А тим часом дорослість відкриває широку браму для молодих людей, які зіштовхуються з незнаними досі питаннями: невже їхні батьки могли ОТАК вчинити? Невже кохання може бути таким сильним? Чому близькість така… далека? У цій книзі — і роздуми юних героїв про злочин і кару, і приколи життя в гуртожитку, і шок від студентських підробітків, і відчуття себе вільним, самостійним, із повним правом на дорослий вибір.


Лачина, А.  Кохання під зіркою Сіріуса/ А. Лачина. - Харків: Школа, 2019. - 496 с. - (Сучасна європейська підліткова книга). - ISBN 978-966-429-524-3: 133.00 грн.

Прочитавши назву «Кохання під зіркою Сіріуса», можна подумати, що цього разу будемо мати справу з космосом. Це не так, хоча… Справи любовні то і є космос. А хто ми у тому просторі? У книзі є декілька любовних ліній і всі вони мають щасливий кінець. Іза, Анджей, Магдик і Роберт навчаються в одній школі, мають багато справ, різними способами намагаються їх вирішити. Для підлітків характерна виняткова імпульсивність та бунтарство, тож, скажімо, Роберт, той самий Паскудник, частенько «заливав» своє горе алкоголем, Магдик і Анджей поринали у світ віртуального спілкування, сподіваючись хоч якось відволіктися від реальності. Люцина, тітка Роберта, любила гуляти на самоті, ходити пішки вулицями міста, Іза доглядала за тваринами з притулку. Ці лінії життя об’єднує одне — усі вони зійшлися «в плюс» і дорівнювали сподіванню, що завтра буде краще. У школі сповістили про смерть Рея від інфаркту… Життя Магдик перевернулося, проте згодом змогло повернутися на стару колію. Чи була вона винна? А може то Роберт-Паскудник довів вчителя своїм нестерпним характером? Минув час і був організований концерт пам’яті Рея, Магда стала однією з організаторів. До підлітків приєдналися дорослі, й усі разом вони змогли зробити велику справу. А далі все як у найромантичнішому фільмі про кохання. Красень барабанник зізнається у коханні дівчині, з якою ще декілька тижнів тому не бачив майбутнього. А що ж дівчата роблять у таких ситуаціях? Просто плачуть і погоджуються з усім, що пропонують. Така вже вона — емоційна дівоча натура.

Читайте книги серії : «Сучасна європейська підліткова книга.

 


Лачина, А. Останні канікули/ А. Лачина. - Харків: Школа, 2020. - 528 с. - (Сучасна європейська підліткова книга). - ISBN 978-966-429-589-2: 140.00 грн. 

 Життя сімнадцятирічної Оськи перевернулося догори дриґом: у серпні, на останніх канікулах, вона мусить переїхати до сім’ї батька, якого ніколи не бачила. Підслухана в потязі розмова пов’язує Оську з людьми, для яких ці канікули теж непрості. В один сюжет сплітаються цілі низки подій та стосунків: і непорозуміння батьків, і виклик «швидкої», і втеча через вікно, і вибір весільної сукні, і вуличні бійки, і втручання поліції. Та поміж усім тим — любов, яка «ніколи не перестає». Читачам, знайомим із попередніми книгами авторки — «Фактор кохання», «Украдений цвіт» та «Кохання під зіркою Сіріуса», — буде цікаво стежити за новими, часто карколомними поворотами в долях уже знайомих героїв. 

Лачина, А.  Фактор кохання/ А. Лачина. - Харків: Школа, 2018. - 304 с. - (Сучасна європейська підліткова книга). - ISBN 978-966-429-510-6: 94.50 грн.

Старшокласниці Магда й Патриція навчаються в гімназії, більш-менш терплять одні предмети й часом люблять інші, спостерігають за стосунками мам і тат і знаходять кохання. Патриція — у реальному житті, більш традиційно, а Магда — у віртуальному світі. Патриція в реальному просторі й реальному часі закохується в Едварда Каллена. Магда знайомиться в Мережі із таємничим Адвененом. Едвард Каллен у реальному житті? Ой так! Ерік якщо й не справжній вампір, то дуже навіть на нього схожий. Він імпозантний, гарно володіє англійською, і-і-і за ним просто цікаво спостерігати з вікна у ванній. А що? Щоб підступитися до такого хлопця, треба спершу вивчити його на відстані сусіднього будинку! А от до Магдиного Адвенена ще складніше наблизитися: він неперевершено зберігає своє інкогніто. Що ж із цього буде? Можна лише здогадуватися… Проте не підлітками єдиними в польському янґедалті. «Фактор кохання» Анни Лачиної — друга книжка із серії «Сучасна європейська підліткова книга». Першим романом серії стали такі ж не егоїстичні «Samotni. com» Барбари Космовської. До чого егоїзм? Уважається, що саме підлітки — головні егоїсти. Проте польські автори й авторки янґедалтів лейтмотивно говорять: є не тільки підліток, а й дорослі. У них свої конфлікти, їм не легко вирішувати не лише власні проблеми. Є тата, яким байдуже до своїх родин. Для них принципово — провести бездоганний вечір. Бездоганний – це щоб усі гості (посли, директори, міністри, радники) залишилися нагодованими й задоволеними. І насправді байдуже, що робитиме під час цього світського збіговиська донька. Тим паче зайве й неприємно знати, як дружина готує цей прийом, як готує кожну страву й готує кожну кімнату до цього візиту. Але, звісно, буде найкраще, коли вона звільниться з роботи й займатиметься лише приготуваннями: викладацька справа забирає надто багато часу… Тата із деспотичними замашками — це не рідкість, і це серйозна проблема. Але кожному варто пройти через свої неприємності й кохання-закоханості. Можливо, хтось пересвідчиться в існуванні прекрасного вампіра, а хтось більше не шукатиме почуття в Інтернеті. Проте с’est la vie й немає на це ради. І це чудово: усі мають шанси на перемоги й поразки.
 

Провідний бібліограф  Костянтинівської  центральної міської публічної бібліотеки Шпакова Н.М.



Обсудить на форуме