,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Липень 2024 (28)
Червень 2024 (36)
Травень 2024 (38)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
«    Липень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Якщо просиш ти у всесвіта дива, навчися його помічати! Художниця та казкарка з нашого міста

Якщо просиш ти у всесвіта дива, навчися його помічати!  Художниця та казкарка  з нашого міста

 

Якщо просиш ти у всесвіта дива, навчися його помічати!  Художниця та казкарка  з нашого міста

 

 

 

Центральна міська публічна бібліотека

Довідково - інформаційний сектор

 «Якщо просиш ти у всесвіта дива,навчися його помічати!    
   Художниця та казкарка  з нашого міста»

2022 рік- Рік 90 річчя утворення Донецької області
Краєзнавче відкриття

 Костянтинівка 2022
 

 

Шановні користувачі!
  Цього року Донецькій області виповнюється 90 років. Наш край має славетну  історію, з великою територією та неймовірними людьми.  Саме на честь ювілею центральна міська публічна бібліотека Костянинівської МТГ пропонує усім охочим долучитися до вивчення історії рідного краю разом з нами. Протягом цього року ми будемо публікувати історії про видатних особистостей, пам’ятні та знакові події. 
  Наповнюємо  рубрику : #Донеччині90 #Бібліотека_на_бульварі, яка висвітлюватиме інформацію про заходи в нашій  бібліотеці з відзначення визначних подій суспільно-політичного, культурно-мистецького життя Костянтинівки та ювілеїв видатних людей, чії імена нерозривно пов’язані з історією нашого міста.
  До Вашої уваги краєзнавче відкриття «Якщо просиш ти у всесвіті дива, навчися його помічати   Художниця та казкарка  з нашого міста » із серії :   « Люди, які народилися в нашому місті» та  «Казкарі Донеччини»  
   Маємо надію, що підібраний нами матеріал буде корисний для  краєзнавців, школярів, студентів, які вивчають  історію рідного краю. 
   Ми завжди в вами: Довідково - інформаційний сектор.

"Якщо просиш ти у всесвіта дива, навчися його помічати!"  Нана Деменкова 

Народилася в 1981 році в Костянтинівці, Донецька область. Навчалася в Севастопольській філії Санкт-Петербурзького гуманітарного університету (1999-2001); в 2002 році закінчила художнє професійно-технічному училищі і отримала диплом художника-оформлювача. В даний час займається в Київському Університеті технологій та дизайну, факультет художньої фотографії. Працює в техніці живопису і графіки.
Мій батько - військовий, тому після Костянтинівки ми переїхали до Харкова. Потім пожили в Новочеркаську. Перші два роки школу я відвідувала в селищі Миронівський Донецької області. Жила з бабусею і дідусем, і, нарешті, грунтовно наша сім'я влаштувалася в Севастополі. Я єдина дитина в сім'ї. Найчастіше була надана сама собі. Батьки на роботі, а я любила сидіти вдома, так картинки малювати. В художню школу не ходила. Після школи стала студенткою Севастопольської філії Санкт-Петербурзького Гуманітарного університету профспілок, факультет соціально-культурна діяльність. Паралельно закінчила художнє училище. Працювала продавцем, офіціанткою, дизайнером в друкарні, в "Макдональдсі", художником-бутафором в театрі, манікюрницею, візажистом. На те, що буду продавати свої картини, розраховувала мало. У Севастополі пройшло 4 персональні виставки (одна в Києві). Брала участь у виставках спільно з іншими художниками.
Слухаю різну музику: лаунж, люблю сучасну російську лаунж-електроніку, Гаспарян, джаз, етнічну музику, особливо індійську. Раніше дуже цікавилася кіно, особливо класикою - Фелліні, Тарковський, Куросава, Альмадовар, Кіра Муратова ... Бігала, шукала. Зараз заспокоїлася. Мало дивлюся. Щоб по-справжньому подивитися фільм, прочитати книгу, прослухати музичний твір, відчути, зрозуміти, - потрібно затратити певні енергетичні зусилля, і не всі твори несуть в собі позитивну енергетику, тому потрібен час на відновлення сил. Телевізора у мене немає. Я дуже люблю акварель і люблю робити маленькі роботи (останнім часом). Хочу зробити виставку таких мініатюрних робіт і ще дуже хочу проілюструвати дитячу книгу. Зараз співпрацюю з журналами "Твій малюк", "Хорошие родители", "Любимая", "Факультет". Роблю ілюстрації. Ось така вона, Нана Деменкова. Побажаємо їй подальших успіхів в житті і творчості. Щоб ніжний подих, рожеві щоки і легкість буття (назви виставок) не покидали її. І, звичайно ж, більше робіт, що випромінюють світло, світло, світло. Ми тепер з цікавістю будемо стежити за її художнім зростанням і сподіваємося, що Нана коли-небудь загляне в рідну Константиновку, а може бути (якщо підтримають наші працівники культури), зробить персональну виставку на малій батьківщині. Адже якщо і змінився смак костянтинівського хліба, то смак помідорів, як і сам повітря з 1981 року, стали значно краще. 

 


«Мені здається в ефірних олій та моїх акварелей одна стихія та схожий настрій - легкість, плинність, радість, стан потоку, польоту, зв'язок із творчим початком, божественним джерелом... Ці якості притаманні стихії ефіру.» 

 


Книги :
 
Деменкова Н Книга розмальовка /Н.Деменкова: Іл. Н.Деменкова  .-К.: Час майстрів, 2012 .-12с. (Естетичне виховання.Дотяча картинна галерея )

Анотація: Талановита українська художниця Нана  Деменкова підготувала розмальовки, які відкриють таємницю про те, як малюють і що малюють справжні майстри. Книга покаже, як художниця використовує фарби, як поєднує їх між собою. Маленькі зображення картин, розміщені на останніх сторінках розмальовок, допоможуть юним художникам краще розфарбовувати запропоновані розмальовки та пізнавати мову барв. Отже, можна повторювати за художником: копіювати картини і намагатися зрозуміти, яким художник бачить навколишній світ.

 
Деменкова Н  Жила собі одна планета  /Н.Деменкова: Іл. Н.Деменкова  .-К.: Час майстрів, 2013 .-24 с. (Естетичне виховання.Дотяча картинна галерея )

Анотація: Книга містить картини та написані до них художником казкові  історії для дітей.

   Віддалені ресурси:

 

Nana Demenkova nanademenkova.com [Електронний ресурс]  // facebook.– Електронні дані. –– Режим доступу: https://www.facebook.com/nana.demenkova   , вільний  (дата звернення  28. 01 .2022 р.). – Назва   з екрана .-Мова рос.

 

Аналіз  літературної казки «Дружок та образа» Нани  Деменкової  [Електронний ресурс]  //8next.com.– Електронні дані. –– Режим доступу: http://8next.com/story/9493-story_022__.html, вільний  (дата звернення  28. 01 .2022 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

Нана Деменкова  .Біографія  Презентація [Електронний ресурс]  / library /.– Електронні дані. –– Режим доступу: https://vseosvita.ua/library/prezentacia-na-temu-nana-demenkova-biografia-443822.html, вільний  (дата звернення  28. 01 .2022 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

Nanademenkova  [Електронний ресурс]  /.instagram./.– Електронні дані. –– Режим доступу: https://www.instagram.com/nanademenkova/    , вільний  (дата звернення  28. 01 .2022 р.). – Назва   з екрана .-Мова рос.

 

Нана Деменкова – книги і біографія [Електронний ресурс]  / yakaboo./.– Електронні дані. –– Режим доступу: https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Nana_Demenkova/, вільний  (дата звернення  28. 01 .2022 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

Нана Деменкова «Жила собі одна планета» Буктрейлер на книгу  [Електронний ресурс]  / ..– Електронні дані. –– Режим доступу: https://www.facebook.com/watch/?v=505328596287343  , вільний  (дата звернення  28. 01 .2022 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.


 

Краєзнавче  відкриття  підготувала провідний бібліограф ЦМПБ Шпакова Н.




Обсудить на форуме