,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Вересень 2024 (26)
Серпень 2024 (28)
Липень 2024 (38)
Червень 2024 (36)
Травень 2024 (38)
Квітень 2024 (39)
«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

«Фотограф – це не професія, а стан…»

   Фотографію можна вважати домінантною у наш час формою мистецтва. Щодня у світі створюють мільярди світлин і ваш палець в один клік може зняти шедевр. Проте не кожну світлину можна вважати витвором мистецтва. Як покращити свої навички? Як створити унікальні фотографії, розкрити історії і зафіксувати момент?
Опанувати мистецтво фотографії допоможуть нові книги Видавництва ArtHuss, які поповнили фонд нашої бібліотеки.

«Світло та композиція. Від засобів виразності фотографії до технічних налаштувань», Борис Крупник
   Цей посібник формує системне уявлення про фотографію для читачів, які прагнуть активно в ній розвиватися. На роботах іменитих фотографів та прикладах із попкультури розглянуто, як працюють прийоми візуального мистецтва. Перша частина книжки присвячена композиції та засобам виразності у фотографії. Друга частина детально розкаже про роботу з освітленням, зокрема зі студійними джерелами світла. Автор посібника — фотограф-практик і викладач фотошколи, тож інформацію подано легко та зрозуміло, а всі поради базуються на реальному досвіді. Книжка буде корисною як новачкам, так і професіоналам.
   Борис Крупник — український фотограф із Дніпра. Фотографує з 2002 року, а викладає фотографію з 2009. Улюблені напрями роботи — студійний портрет і репортаж.
  Дивіться мандрівку у світ фотографії та фотомистецтва на Ютуб-каналі ArtHuss! Розповідає журналіст, бренд-амбасадор ArtHuss Сергій Неретін https://www.youtube.com/watch?v=3rMv2LyVRRY 
 https://boris.photo/ Борис Крупник • Фотограф • Преподаватель фотографии

«Фотограф – це не професія, а стан…»



 "Чому це не повинно бути у фокусі. Доступно про сучасну фотографію", Джекі Гіґґінс
   Для чого робити автопортрет, але закривати обличчя лампочкою? Навіщо навмисне недоекспоновувати зображення або фотографувати стелю? І чому це все вважається мистецтвом? У цій книзі Джекі Гіґґінс цікаво та інформативно розповідає про сучасну фотографію. На прикладі 100 ключових фотографів авторка досліджує, що стало натхненням для їхніх робіт, та як саме вони були створені. Джекі Гіґґінс пояснює значення цих унікальних світлин, та чому вони розмиті, переекспоновані або "погано” скомпоновані. Авторка раз і назавжди доводить, що мистецтво фотографії набагато складніше, ніж здається на перший погляд.
   Джекі Гіґґінс — письменниця, журналістка та режисерка з Лондона. Вона є авторкою трьох книжок про фотографію. Окрім цього знімає фільми про дику природу для BBC, Channel 4, National Geographic. 

«Фотограф – це не професія, а стан…»

«Фотограф – це не професія, а стан…» 


 

«Фотографи про фотографію: Як вони бачать, думають і фотографують», Генрі Керол
   На прикладі ретельно підібраних цитат, світлин та інтерв’ю, книга «Фотографи про фотографію: Як вони бачать, думають і фотографують» відкриє читачам найважливіше про п'ятдесятьох визначних фотографів: Ірвінга Пена, Девіда Гокні, Доротеї Ланґ, Анселя Адамса та інших. Генрі Керол описує, як видатні митці сформували свій унікальний стиль, а також осмислює головні ідеї в їхній творчості. Зазирнувши за лаштунки творчого процесу, ви отримаєте порцію натхнення для власної фотографічної творчості, а також, зможете поміркувати: а чим є фотографія для вас. 

 

«Фотограф – це не професія, а стан…»

«Фотограф – це не професія, а стан…»

 

 

 

«Як знімати неймовірні фотографії (boat)»,  Генрі Керол 
   Сьогодні фотографія стає все більш популярною. Це пов’язано зі стрімким розвитком і розповсюдженням камер і смартфонів. Як знімати неймовірні фотографії ідеально пасує тим, хто хоче відійти від аматорства і почати фотографувати професійно. Проте ви не знайдете тут складних графіків, діаграм чи сухих професійних термінів. Замість цього автор надихне вас роботами культових фотографів, доповнивши їх власним аналізом із практичними порадами та гумором.
   Книга охоплює п’ять важливих тем: композиція, експозиція, світло, об’єктиви та мистецтво бачення. На прикладі шедеврів від Анрі Картьє-Брессона, Себастьяна Сальґаду, Фея Ґодвіна, Надава Кандера, Доротеї Ланж та інших читачі побачать, як вдало застосовувати фотографічні прийоми, а також знайдуть натхнення для власних ідей.
   Для багатьох фотографія є чудовим та доступним способом творчо проявити себе. Тож ця книга може стати якісним путівником до створення неймовірних світлин із використанням професійних технік. 
   Генрі Керол - фотограф, письменник і спікер. Генрі вивчав фотографію в Королівському коледжі мистецтв (Британія) і представляв власні роботи на виставках по всьому світу. Маючи гарний досвід викладання фотомистецтва для людей різного віку, Генрі створив frui.co.uk - одні з провідних фотокурсів в Британії. Його зрозумілий та позбавлений пафосу стиль викладання демістифікував цифрову фотографію та надихнув тисячі людей до творчості. Він є автором бестселера "Як знімати неймовірні фотографії” ("Read This If You Want to Take Great Photographs”), а його фотографії були представлені на багатьох міжнародних виставках та у низці видань (henrycarroll.co.uk).



«Сторітелінг у фотографії: П’ять кроків до створення незабутніх світлин», Фінн Білз
   Сторітелінг — це дар для фотографів, що дозволяє сплести разом героїв, події, локації та предмети в одну неймовірно красиву цілісність. У цьому воркшопі «від початківця до професіонала» Фінн Білз навчає аматорів і початківців створювати незабутні фотографії та розповіді. Рухайся його курсом із п’яти кроків — ПЕРЕКОНУЙ, ПІДГОТУЙСЯ, ФОТОГРАФУЙ, РЕДАГУЙ, ПРЕЗЕНТУЙ, — а також серією майстер-класів, і ти навчишся використовувати ефективні та надійні прийоми, які принесуть тобі вплив і захоплення аудиторії незалежно від обраного жанру.
   Сучасна фотографія пройшла неабияку еволюцію за останні років 15-20. Від формату фотоплівки вона перемістилася на цифровий формат, а разом із цим змінилася й сама філософія фотографування. Адже відтепер немає гострої необхідності поміщати всі емоції лише в 36 кадрів. Цифровий фотоапарат дозволяє зробити безліч знімків, до того ж, він, як правило, не існує сам по собі, а є складовою сучасних мультифункціональних гаджетів: смартфонів, айфонів, планшетів… Звісно, разом з цим змінилося і наше сприйняття фотографій. Тепер їх стало багато і, отже, їх цінність дещо девальвувалася. Однак, якісні фотографії від професійних фотографів не втратили свого значення. Вони і дотепер користуються попитом та мають успіх. Однак, за вишуканими світлинами ховається кропітка праця їх майстра та довге навчання теорії й практики. А допомагає в такому навчанні у першу чергу якісна література. "Сторітелінг у фотографії. Воркшоп: П'ять кроків до створення незабутніх світлин" Фінна Білза - це надзвичайно цінний ресурс для фотографів, який навчає, як створювати вражаючі фотографії, що розповідають власні історії. Найкраще в цій книзі - п'ять кроків, які включають переконування, підготовку, фотографування, редагування та презентацію.
   Фінн Білз пропонує воркшоп для аматорів та початківців, який поступово навчає, як створювати незабутні фотографії та оповіді. Книга охоплює широкий спектр тем і надає майстер-класи, де автор розкриває ефективні та надійні прийоми, які забезпечать вплив та захоплення аудиторії незалежно від жанру фотографії.
   Унікальність цієї книги полягає в тому, що вона допомагає фотографам засвоїти мистецтво сторітелінгу, котре дозволяє поєднувати елементи героїв, подій, локацій та предметів в єдину красиву сюжетну композицію. "Сторітелінг у фотографії" надає практичні поради та техніки, що допоможуть фотографам збудувати розповідь за допомогою своїх фотографій.
   Ця книга є неоціненним ресурсом для кожного фотографа, який прагне розширити свої навички та використовувати фотографію як могутній інструмент викладання історій. "Сторітелінг у фотографії. Воркшоп: П'ять кроків до створення незабутніх світлин" впроваджує в світ фотографії елементи наративу, допомагаючи фотографам розкрити свій творчий потенціал та створити неповторні зображення, котрі назавжди врізаються у пам'ять.
   У цілому, це книга про те, як створювати прекрасні фотокадри, використовуючи професійну камеру. Автор книги є справжнім майстром у даній сфері. Він навчає початківців робити незабутні фотоілюстрації з використанням дзеркальної камери. Матеріал, поданий у даній книзі, досить легкий, з використанням п'яти кроків, а саме - переконуй, підготуйся, фотографуй, редагуй, презентуй. Видання містить серію майстер-класів, які навчать читачів ефективним прийомам, які принесуть задоволення аудиторії та схвальні відгуки від неї.  Рекомендуємо видання усім початківцям та аматорам у даній сфері.
   Будучи дизайнером, Фінн Білз якось вирішив, що фото, з якими йому доводилося працювати, його не влаштовують. Отож він залишив свою професію в минулому, взяв камеру та почав розповідати власні історії. Після 10 років досвіду, 600.000 фоловерів в Інстаграмі та численних нагород Фінн ділиться знаннями у своїй першій практичній книзі. Фінн знає, як розвинути бренд, використовуючи наративний кінематографічний стиль. Його клієнтами були Apple, Land Rover, Audi та Cartier. Зараз Фінн живе в Уельсі з дружиною та двома дітьми.

«Фотограф – це не професія, а стан…»

 


 






Обсудить на форуме