,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Вересень 2024 (26)
Серпень 2024 (28)
Липень 2024 (38)
Червень 2024 (36)
Травень 2024 (38)
Квітень 2024 (39)
«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

Нові книги про дизайн, які варто прочитати

   Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека продовжує презентувати користувачам нові книги відавництва ArtHuss про візуальну культуру. Про мистецтво, дизайн, моду, анімацію, фотографію, художників… для професійного розвитку і затишного читання. Знайомтесь: нові книги про дизайн.
   Дональд А. Норман «Дизайн для кращого світу: Значущий, стійкий, орієнтований на людство»

   Автор книги Дон Норман досліджує етику сучасного дизайну, проблеми штучності, освіти, перевиробництва та штучного інтелекту. Сьогоднішній світ - це безлад - вважає Дон Норман. Але ми можемо це змінити, впливаючи на людську поведінку. У своїй книзі він описує три основні аспекти дизайну, для кращого світу: значущість, стійкість, орієнтованість на людство. "Дизайн для кращого світу” відкриває очі на те, що ми робимо не так, а також дає чіткі, аргументовані інструкції, як зробити світ кращим. Досвід Дона Нормана як науковця, так і керівника бізнесу допомагає показати, як запроваджувати зміни, зберігаючи успішну економіку. Тож нехай ця книга стане початком змін на краще.
   Це обов’язкове чтиво для всіх, хто цікавиться розвитком сучасного дизайну та його впливом на наше життя.
  Дональд Артур Норман (народився 25 грудня 1935 року) є дослідником, професором і автором. Норман — директор Лабораторії Дизайну в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго. Він відомий своїми книгами з дизайну, особливо Дизайн звичних речей. Він широко відомий за його досвід в області дизайну, ергономічного проектування та когнітивної науки. Він є співзасновником і консультантом Nielsen Norman Group. Він також є співробітником IDEO і членом Опікунської ради Інституту дизайну в Чикаго. Він має звання почесного професора когнітивної науки в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго. Норман є активним заслуженим гостьовим професором в Корейському науково-технічному інституті (KAIST), де він проводить два місяці на рік.
   Більша частина роботи Нормана передбачає пропаганду дизайну, орієнтованого на користувача. Його книги мають основну мету — розвиток галузі дизайну, від дверей до комп'ютерів. Норман сприйняв суперечливу позицію, стверджуючи, що дослідницьке співтовариство дизайну мало впливає на інновації продуктів, і хоча вчені можуть допомогти в переробці існуючих продуктів. З цією метою Норман назвав свій сайт ініціалізмом порігом розрізнення, щоб відмітити його зусилля, аби змінити ситуацію.

Нові книги про дизайн, які варто прочитати

 Наступна новинка 

Девід Ейрі «Лого Дизайн Любов. Посібник зі створення довершеної айдентики бренду»

Нові книги про дизайн, які варто прочитати

   Автор пояснює, як розробити довершену айдентику бренду від початку й до кінця, та ілюструє це прикладами з практики славетних дизайнерів. Він показує, як дизайнеру формулювати завдання, генерувати ідеї, встановлювати оплату за свої послуги і вести стосунки з клієнтами. Девід багато ділиться особистим досвідом роботи над айдентикою, — як первинними скетчами, так і кінцевими результатами своїх успішних проєктів, — а крім того, посилається на доробок багатьох відомих дизайнерів (зокрема Поли Шер, яка розробила лого для Citi та Microsoft Windows, і Ліндона Лідера, автор нинішньої айдентики компанії FedEx) і провідних студій дизайну, таких як Moving Brands, Pentagram, MetaDesign, Sagmeister & Walsh і багатьох інших.

  Бренд-айдентика - це сукупність візуальних і вербальних елементів, які створюють унікальний образ бренду та допомагають споживачам його ідентифікувати й відрізняти від інших. Це складний процес, що включає не тільки створення логотипа, але й інших елементів, які формують загальне враження про бренд.
   «Лого Дизайн Любов. Посібник зі створення довершеної айдентики бренду» Девіда Ейрі - це ваш помічник на шляху до створення культового фірмового стилю, ви дізнаєтеся про найкращі практики перетворення логотипа на цілісну систему візуальної ідентичності й про те, чому один логотип ефективніший за інший, як створювати власні знакові дизайни, що відрізняє одних дизайнерів від інших та відшукаєте практичні поради щодо створення довговічних логотипів.
   Цей глибокий та практичний посібник для дизайнерів, маркетологів і всіх, хто цікавиться створенням впізнаваних та ефективних брендів містить реальні кейси та описи ідей, які спрацювали, інсайти про роботу з різними техніками й стилями та корисну інформацію про всі етапи створення логотипа - від задуму до готового проєкту.
   Особливістю видання «Лого Дизайн Любов. Посібник зі створення довершеної айдентики бренду» Девіда Ейрі є не лише багатогранний та корисний зміст, але й висока якість оформлення та деталізована візуальна складова, яка подарує справжнє задоволення від взаємодії з книгою.
  Девід Ейрі — графічний дизайнер з Північної Ірландії, який з 2005 року працює сам на себе. Він вигострив свої професійні навички у США та Великій Британії, а тоді вирішив спеціалізуватися у тій галузі дизайну, яка йому найбільше до душі, — в розробці айдентики брендів.
  Девід веде кілька блогів з дизайну (davidairey.com, logodesignlove.com, identitydesigned.com), які щомісяця відвідують понад 600 тисяч його колег по професії.
   Серед його клієнтів — такі відомі компанії, як Yellow Pages, Asian Development Bank, blinkbox, Rupp і BBC. Він також є автором популярної книжки «Робота — для грошей, дизайн — для душі» (Work for Money, Design for Love).

Нові книги про дизайн, які варто прочитати

 





Обсудить на форуме