,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
Вересень 2023 (3)
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

|66| Калейдоскоп права

Дотримання принципу верховенства права та повага до прав людини є необхідною основою для розвитку демократії та становлення громадського суспільства в Україні, тому проведенню заходів з питань права в ЦМБ ім. М. Горького приділяється значна увага. Традиційно в лютому проводиться Тиждень правових знань. Цього року він мав назву “Калейдоскоп права” і проводився з 5 до 10 лютого. Протягом тижня було зпроектовано та представлено користувачам книжкові виставки: “Уроки права – уроки життя” (абонемент для дорослих), виставка – тренінг “Мій правовий вибір” (читальний зал). На них - матеріали з правових питань для різних категорій користувачів. Огляд Інтернет-ресурсів з правових питань провела провідний бібліограф мережевих ресурсів Маяк Т.І.

Провідний бібліограф Шпакова Н.М. підготувала інформаційні закладки: “2008 рік – рік підтримки національного усиновлення”, “Усиновлення в Україні – так чи ні?”. В перший день тижня провідним бібліотекарем абонементу для юнацтва Ганнич Л.В. та провідним бібліотекарем відділу обслуговування Бондаренко І.Л. для учнів 7-а класу Костянтинівського ліцею та вчителя Серьогіної Т.Є. було проведено бібліоінформину ,,Створи себе сам”.

Юним читачам була озвучена книжкова виставка–протест “Літературні герої протестують”. Казкові герої – Дюймовочка, Мальвіна, Незнайко у своїх долонях тримали листа з витягом про Декларацію прав дитини. Учні поділились на дві команди і прийняли активну участь у вікторині–грі з правових питань, спробували написати листа Президенту України, відповідали на питання з “Конверту відвертих питань та відповідей”. Найактивнішими юними правознавцями виявились: Козлітіна Н., Архипова Н., Саргсян К. Обидві команди були нагороджені пам’ятними подарунками - книжками. Вчитель та учні висловили подяку працівникам бібліотеки за проведений масовий захід у “Листі відгуків, побажань та пропозицій”.

На другий день юні читачі зустрілися на правовому турнірі “Ти не правий, якщо не знаєш своїх прав”. Учасниками турніру стали дві команди 9-а класу Костянтинівського ліцею. У ролі ведучої турніру виступила провідний бібліотекар відділу обслуговування Єлькіна Н.М. Юні знавці права показали знання основ правознавства з курсу шкільної програми. Юнаки правильно відповідали на питання з розділів Конституційного, громадянського, сімейного, трудового права.

Переможцями стали знання, капітанам команд були вручені тексти Конституції України. Наступного дня для студентів груп З-35, З-36 Костянтинівського аграрного технікуму пройшла ділова гра “Бібліографія права”. Звичайно друзям розповідають таємниці, до них звертаються в тяжку хвилину за допомогою. Книги теж можуть стати вашими друзями і помічниками. Їх називають “бальзамом для душі”, “дзеркалом” і “співрозмовником”, “найбільшим і таємничим дивом землі”. З книгами правової теми студенти познайомилися під час ділової гри “Бібліографія права”, яку підготували і провели: бібліотекар 1 категорії з масової роботи відділу інновацій та маркетингу Л.М.Марічева та бібліотекар сектору інформації та реєстрації читачів О.В.Безногова. Головний фахівець Костянтинівської міськрайонної юстиції Маркова О. О. проконсультувала присутніх з правових питань працевлаштування, захисту своїх прав та відповідальності. Протягом заходу студенти не тільки здійснили подорож світом права та бібліографії, але й спробували замислитися над тим, що повинні знати свої права, обов’язки та уникати конфлікту з законом.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування Костянтинівської ЦМБ ім. М. Горького Бондаренко І.Л.



Обсудить на форуме