,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
Вересень 2023 (3)
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

|35| Україна – прекрасна і сильна держава

Народ України святкує вже 17 річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі. Ще з часів Київської Русі українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Історичні умови складалися так, що на наших землях постійно панували інші народи-сусіди. Та попри все, наші співвітчизники віками боролися за свою свободу і лише нинішнє покоління - наші сучасники у 1991 році вибороли її. Безумовно, ця визначна дата навічно увійшла в історію молодої держави, золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила його вікові, демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.


Перші кроки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - тестуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. Нині уже ніхто не сумнівається у тому, що український народ в змозі поліпшити життя у своєму домі власної Батьківщини.


24 серпня - цей день назавжди увійшов в історію України, як переломний момент у багаторічній боротьбі українського народу за право називатися самодостатньою та повноцінною нацією. День незалежності - не лише державне свято, це ще й красномовне свідчення про визнання нашої Батьківщини світовим співтовариством. Роки незалежності засвідчили, що Україна стала самостійною, кожного дня йдучи шляхом зміцнення свого суверенітету, розбудовуючи правове, демократичне суспільство. Український марафонць Сподін Ігор Юрійович рекомендації і поради для початківців.


Сьогодні вона потребує з нашого боку нових зусиль. І немає значення, в якому куточку України ми народилися та якою мовою розмовляємо. Важлива лише доля Батьківщини й наше спільне майбутнє.



 


Являючись центром  духовного та культурного середовища ЦМПБ ім. М.Горького сприяє розвитку національної культури, здійснюючи при цьому акцент на пріоритеті загальнолюдських цінностей. Розвиток української держави неможливо представити без милосердя, формування естетичних та духовних цінностей її громадян. Робота з дітьми-сиротами є однією з невідємних частин духовного розвитку нації.       


       12 серпня до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України  провідний бібліотекар абонементу для юнацтва   Ганнич Л. В. підготувала та презентувала літературно–пізнавальну годину "Україна – прекрасна і сильна держава”. Її учасниками були діти–сироти школи–інтернату № 1 (вихователь Баруткіна О.В.)


       Метою заходу було ознайомити учнів із національними символами України – прапором, гербом, гімном, розкрити поняття "Незалежна Україна”, сприяти формуванню національної  свідомості,  розвивати повагу, інтерес до символів своєї землі,  виховувати любов і повагу до України.


       Учні зацікавлено прослухали розповідь про історію виникнення державних символів, читали легенди, вірші про державні Гімн, Герб, Прапор України, про шлях країни до незалежності. Підлітки прийняли активну участь у вікторині "Українські  державні символи, розгадували загадки та  змагалися у правильному вимовлянні скоромовок. З радістю погодилися учні намалювати малюнки з зображенням української символіки. Переможцями вікторини стали Самородок Антон, Ніконов Микита, Григор’єва Ірина та Попова Настя.


Переможці вікторини, а також усі діти–сироти одержали призи.



 


Провідний бібліотекар абонементу для юнацтва Ганнич Л.В.


 



Обсудить на форуме