,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (40)
Лютий 2024 (41)
Січень 2024 (33)
Грудень 2023 (31)
Листопад 2023 (18)
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

«Таємничий і чарівний казкар - Олекса Росич. Казкарі Донеччини

«Таємничий і чарівний казкар - Олекса Росич. Казкарі Донеччини

 

 

Центральна міська публічна бібліотека 
Довідково - інформаційний сектор

«Таємничий і чарівний казкар - Олекса Росич
Казкарі Донеччини


#СПИСОК ДЛЯ ПРОЧИТАННЯ
Шановні користувачі!

    Довідково - інформаційний сектор продовжує серію  закладок : «Казкарі Донеччини».    Сьогодні пропонуємо ознайомитися з нашим земляком,  Олексою Росичом (справж. – Олексій Андрієнко), українським дитячим письменником, режисером, актором, сценаристом. 


Запрошуємо до знайомства.
Читайте українською   у будь-якому форматі !!!
Довідково-інформаційний сектор бібліотеки завжди з Вами!

 

    Нещодавно в Україні з’явився таємничий і насправді чарівний казкар Олекса Росич,  про котрого кажуть, що він — захований під псевдо відомий актор чи знаний сценарист… І розповідає він свої дивовижні та по-андерсенівськи справдешні історії так само не малюкам, а всім, кому цікаво побачити за казковими перипетіями живу драматичну суть людського буття… Твої однолітки й зовсім дорослі пані та панове мусять вирішити, чого вартує їхня людська сутність і де межа підступності та цинізму, як низько може опустити себе людина і чи варто судити того, хто таки «опустився»… А ще вони кохають, борються й зраджують, буквально «продають душу», аби запаніти та «лізуть зі шкури»… І стається все те просто зараз, поряд із тобою, у давньому сповненому легенд і чару Львові, де витає щемкий дух кави та неймовірно смаковитих льодяників…
Та, на відміну від Г.-Х. Андерсена, український казкар — не лише великий романтик і мудрець, а й неймовірний веселун. Ну як не усміхатися, читаючи про «морально виправданий» грабунок крамнички гузиків активістками товариства «Тих, кому за 70», чи постійні сварки Джовані Трапатоні та Тоні Бравісимо. А чого варта розповідь про вихованців надпрестижного Лондонського Гранд-Коледжу чи циркові вистави в країні Макакії, де улюблена розвага — виступи дресированих... людей, найздібнішими до дресури серед яких виявляються політики!

    Але найбільше, це книжка про дорослі й зовсім не казкові проблеми та питання сучасного підлітка. Тому, якщо і тобі є над чим подумати, якщо треба поговорити про сокровенне та болюче з мудрим і чесним щодо тебе дорослим, — ця книжка твоя.

Детальніше: 
Олекса Росич. "Джовані Трапатоні"[Електронний ресурс]  //Ключ . – Електронні дані. –– Режим доступу: http://www.chl.kiev.ua/key/Books/ShowBook/156, вільний  (дата звернення  11. 06.- .2020 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

  Олекса Росич (справж. – Олексій Андрієнко) (1975), українського дитячого письменника, режисера, актора, сценариста,  уродженця Донецької області
Олексій Росич народився 6 червня 1975 р. у Донецьку. У 1991 році закінчив Макіївське медичне училище за фахом фельдшер-акушер. З 1991 до 1996 року навчався у КДІТМ за фахом актор театру і кіна. Після закінчення якого — актор Київського театру імени Лесі Українки у 1996-1999 роках. Потім працював журналістом газети «Український футбол».
У 2000-2005 роках навчався у Київському університеті театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого (майстерня Олександра Коваля), який закінчив за фахом режиссура документального фільму.
   Ігрова курсова стрічка Олексія Росича «Тато» виборола у квітні 2003 року Ґран-прі на XIV фестивалі студентських фільмів «Пролог» (Київ) та Спеціальний приз журі найкращому акторові (Олексій Росич) на фестивалі «Відкрита ніч – дубль 7».
   Сценарій Олексія Росича «Останній забій» виборов першу премію у кіносценарному конкурсі «Коронація слова». Цей твір уже має перемогу на студентському кінофестивалі КДІТМ «Пролог» — У 2001 році він отримав там Приз журі як найкращий сценарій повнометражного фільму. На тому ж фестивалі інший сценарій Олексія Росича — «Очікувана злива» — отримав Приз журі як найкращий сценарій короткометражного фільму, а також приз «KINO-КОЛО».
Книги для дітей:

 

 

Росич О Джовані Трапатоні: казка для підлітків, їхніх батьків, дідусів та бабусь. Літературна редакція: М. Савки та А. Левкової; обкл. В. Штанка/ О.Росич . — Львів: «Видавництво Старого Лева», 2010.  — 372 с.

Книга розповідає про пригоди балакучого чорного ворона із химерним аристократичним іменем Джовані Трапатоні, який на початку чимось нагадує коня Юлія із новітнього мультика про пригоди Альоші Поповича, але у фіналі виявляється здатним на самопожертву в ім?я великого кохання до вірменської воронячої принцеси Маріам і навіть трішки змінює чорне забарвлення на рожеве. Саме він за підтримки 12-річної дівчинки Лади, її енергійної бабусі Гані та не менш енергійних її подруг - активісток Львівського товариства «Усі, кому за 70» пані Лана і пані Дана кинув виклик найчорнішому чарівникові на ймення ДДТ, і таки отримав, нехай не остаточну, але свою особисту велику перемогу.

Росич  О.  Кицька помаранчева. Художник Ю.Мітченко/ О.Росич . — Київ: Видавництво «Лелека», 2003. — 7 с.

Росич О Останній забій. збірка романів та оповідань./О.Росич  Тернопіль: Видавництво «Джура», 2008. — 220 с.

 


 

Росич О Отто, Принц Львівський. Художник О. Левська/О.Росич . — Львів: «Видавництво Старого Лева», 2009. — 266 с.

Творчим дебютом Олекси Росича на теренах дитячої літератури стала пригодницька повість «Отто, Принц Львівський», яка побачила світ у «Видавництві Старого Лева» в серії «Дивовижні світи». Книга розповідає про пригоди двох львівських школярів, які вирушили в мандри за посередництвом старого годинника, щоб розчаклувати загадкового Принца Отто, володаря країни Отландії, який, ні про що не здогадуючись, живе самотньо у львівській квартирі №9, що в будинку №7 по вулиці Старій, де ходить трамвай №12, під виглядом такого собі пана Ступки, що псує нерви всім мешканцям вищезгаданого будинку (а особливо - пані Гаркавій) своїм неймовірно гучним хропінням. Тут їм випаде нагода познайомитися із мудрим бібліотекарем Годо, його трішечки екзальтованою помічницею архіваріусом пані Берлусконі, злим і підступним Володарем Часу - Золотим Лордом, аптекарем паном Мазярем, який колись очолював Королівську Медичну Академію, добрим і щирим макаком Жору і пережити неймовірні перетворення людей на пам?ятники і навпаки, а головне - розбудити в людських серцях бажання боротися, опиратися злу, нехай іноді за це доведеться заплатити власним життям. Але навіть смерть не має влади над тим, хто віддав своє життя за іншого - таким людям дарується можливість, коли ніхто не бачить, виходити з каменя і прогулюватися вулицями нічного міста.

Віддалені ресурси:

 

Олекса Росич [Електронний ресурс]  //Вікіпедія– Електронні дані. –– Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%87, вільний  (дата звернення  11. 06.- .2020 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

Росич Олексій[Електронний ресурс]  // starylev – Електронні дані. –– Режим доступу: https://starylev.com.ua/old-lion/author/rosych-oleksiy, вільний  (дата звернення  11. 06.- .2020 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

Росич Олексій [Електронний ресурс]  // Буквоїд. – Електронні дані. –– Режим доступу: http://bukvoid.com.ua/info/writers/Rosich_Oleksiy.html, вільний  (дата звернення  11. 06.- .2020 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

 

Олекса Росич. "Джовані Трапатоні"[Електронний ресурс] //Ключ . – Електронні дані. –– Режим доступу: http://www.chl.kiev.ua/key/Books/ShowBook/156, вільний  (дата звернення  11. 06.- .2020 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

 

Парадокси Олекси Росича {Електронний ресурс]  //Ключ . – Електронні дані. –– Режим доступу: http://www.chl.kiev.ua/key/Books/ShowBook/156, вільний  (дата звернення  11. 06.- .2020 р.). – Назва   з екрана .-Мова укр.

 

 

  

Провідний бібліограф  ЦМПБ Шпакова Н.М.



Обсудить на форуме