,
Ми в youtube

Ми в facebook

Ми в instagram

Ми в twitter

Ми в смартфоні

Наше опитування
Як ви вважаєте, чи потрібна нашій громаді бібліотека?
Так
Ні
Не знаю
Інше


Показати усі опитування
Архів новин сайту
Вересень 2024 (18)
Серпень 2024 (28)
Липень 2024 (38)
Червень 2024 (36)
Травень 2024 (38)
Квітень 2024 (39)
«    Серпень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Наша адреса:

Костянтинівська центральна міська бібліотека знаходиться за адресою:
85113 м. Костянтинівка Донецької області
б/р Космонавтів, 11
тел. /факс(06272) 6-16-70
e-mail: konstlib(dog)ukr.net

Літній графік роботи с 1 липня по 31 серпня: бібліотека працює с 10:00 до 18:00. Вихідні - неділя, понеділок.

Проїзд від залізничного вокзалу автобусом №1,2,6 до зупинки "Універсам"

Банківські реквізити бібліотеки:

Рахунок № 35425007003007
УДК у Донецькій області
МФО 834016
Код організації (ЄДРПОУ) 00183816

 

Форум
Фотоальбом
Оголошення

“Іловайськ 29.08.2014. Пам’ятаємо! Не забудемо!"29 серпня 2024 року минають десяті роковини завершення боїв за Іловайськ Донецької області. Вони тривали з 6 по 29 серпня 2014 року й увійшли в історію під назвою "Іловайський котел”. 

 



Вони полягли за вільну Україну У серпні 2024 року виповнюється десять років відтоді, як Україну приголомшила Іловайська трагедія – один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом. З відзначення цієї події та Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека презентує користувачам віртуальну книжкову виставку "Вони полягли за вільну Україну". 

 



Павло Загребельний – незбагнений, дивний, незалежний 25 серпня 2024 року виповнюється 100 років з дня народження Павла Загребельного – одного з найвідоміших українських письменників. 

 



30 цікавих фактів про Прапор України З метою відзначення Дня Державного Прапору та Дня Незалежності України в Інтернет-центрі ЦМПБ було проведено інформину «30 цікавих фактів про Прапор України». 

 



Серце України З метою відзначення Дня Незалежності України в Центральній міській публічній бібліотеці був проведений майстер-клас "Серце України". 

 



Пам'ятники літературним героям на мапі України Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека приєдналася до участі в обласній історичній імпрезі «Любіть Україну, як сонце любіть…» до Дня Незалежності України за ініціативою КЗК "Донецька обласна бібліотека для дітей".

 



Сергію Жадану - 50! Сергій Жадан – один із найвідоміших сучасних українських митців - поет, прозаїк, перекладач, есеїст, громадський діяч.

 



 Синьо-жовтий волі оберіг 23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. Це державне свято, присвячене одному з державних символів України - синьо-жовтому прапору.

   Найвизначніші державні свята українського народу – День Державного Прапора України і День Незалежності України  – цьогоріч  ми відзначаємо в умовах жорстокої повномасштабної війни, яку країна-агресор розв’язала проти нашого волелюбного народу


Друкована газета для активних ВПО із Донеччини та Луганщини «СХІД now» Костянтинівська центральна міська публічна бібліотека продовжує отримувати безкоштовне видання - друковану газету для активних ВПО із Донеччини та Луганщини «СХІД now».

 



Ракети - убивці Понад тисячу квадратних метрів території торговельного центру палали після авіаудару, який війська РФ завдали по торговельному центру в місті Костянтинівка на Донеччині 9 серпня. Окупанти поцілили по супермаркету мережі "Екомаркет", в момент авіаудару там перебували близько пів сотні людей. Окрім супермаркету, пошкоджені приватні будинки, крамниці, автомийка, Нова пошта, торгівельні павільйони і автівки. За даними облпрокуратури та поліції, загинули 11 людей. У ДСНС Донеччини повідомили, що кількість поранених зросла до 44.

 



  До Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, Донецька облдержадміністрація започатковує акцію «І в спогадах Герої оживуть». Поділіться своїми спогадами про полеглих Захисників - рідних, друзів, побратимів, щоб якомога більше людей мали змогу доторкнутися до персональної історії кожного захисника.

 


Копірайтинг у діяльності бібліотек Шановні колеги! Донецька обласна бібліотека для дітей запрошує на вебінар під назвою «Копірайтинг у діяльності бібліотек» в рамках рубрики від ВНМРБМ #Бібліотекар_в_тренді.

 



Методичні рекомендації щодо запровадження та функціонування розмовних клубів з української мови на базі бібліотечних закладів Наказ МКІП від 02.08.2024 № 536 "Про затвердження методичних рекомендацій щодо запровадження та функціонування розмовних клубів з української мови на базі бібліотечних закладів”

 



ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЇВ - ЗЕМЛЯКІВ! Богдан Сидоренко

 Бібліотечна онлайн дошка пам'яті "ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЇВ - ЗЕМЛЯКІВ"

розповідає про земляків - костянтинівців, які загинули від рук російських окупантів під час повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації на територію України 24 лютого 2022 року. Це розповіді про людей, котрі, продовжуючи історичну традицію поколінь, віддали своє життя за нас усіх, нашу свободу, наше майбутнє. Тож пам’ятати, знати і берегти всі ці імена, ці хоробрі, красиві й світлі обличчя, ці життєві історії - наше пряме завдання і громадянський обов’язок.
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 



Від Кроля до короля Презентуємо збірку віршів сучасної української письменниці Галини Крук "Раз овечка, два овечка" в рамках онлайн-проєкту "Бібліотека читає дітям". Віршика "Від Кроля до короля" голосно читає Аліна Курінна, бібліограф Костянтинівської ЦМПБ.

 

 



Переклади з поезії Олександра Блока Олександра Блока без перебільшення можна назвати класиком світової поезії. 

 



   Кохання займає велике місце у житті людини, це особливий стан душі, який духовно змінює особистість. Це світле почуття, без якого життя втрачає значну частину своєї привабливості. Недаремно тема кохання - одна з найбільш популярних в літературі з дуже давніх часів. Муки нерозділенного кохання, неможливість бути разом через соціальну нерівність, вимушений шлюб з некоханою людиною... Скільки вже написано на ці теми - і скільки ще буде написано, бо вони вічні! Ця тема займає важливе місце у творах Італійського поета Відродження Франческо Петрарки.